Първоначално публикувано от
kris11 В неделя 22 .06. имаше тест драй в на Рена - Сценик и Канго. Техното изтърва момента за проба.
Като цяло не съм очарован от Сценика - кляка на завой и при 120 км/ч задницата неприятно олеква и се опитва да поднася. Падна ми се 135 к.с. 5+ 2 места . Иначе тих мотор , позволява да се превключва от 4 та на 6 директно и има тяга. Малко дълга предница, скрито лостче в преднта маска за отваряне на предния капак . Ням а щека за проверка на маслото разчита се на датчик .Има преден и заден парктроник. Интересно решение с ръчната спирачка -лост като за отваряне на капак. за да се отпусне ръчната спирачка се натиска педала на спирачката. Няма контактен ключ - -чип карта / комбинирана с алармата/ .Палене и гасене с бутон старт и стоп.
При пръскане на вода чистачките не работят на най-висока скорост за бързо изчистване , а се влачат едва едва на бавни обороти.
Задния капак е с разделно отваряне на прозореца / ала Американа / и на самият капак. При отворено задно стъкло капак не може да се отвори.
нямаше подходящ терен за екстремална скорост . Като цяло бива , но все пак съм с предубеждение /все пак френска кола/.