Страница 2 от 10 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 139
Like Tree34Одобрявам

SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #16

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    <лек offtopic>

    Чей ся... (И) ти ли си председател? Нещо май не се разбрахме...

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #17

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Я да взема да се включа и аз, като бивш собственик на Рено Клио РТ, което минава за спортно. Звучи смешно да е спортно, но уверявам ви, че е така! С тази кола на път за морето се возих с неразумната скорост 200 км. в час, неразумно, не защото колата вдига 200 км/ч без порблем, повече ме бе страх да вдигна, а можеше, нерзумно бе, защото бях с още два човека и отговорността е по-голяма. Преди това карах Лада Самара, един отличен за руските стандарти автомобил. Карах си аз Самарата и виках, че по-хубав автомобил няма и бях твърдо убеден в това. Един приятел вика, хубава е, защото не си карал друга хубава кола, и се оказа прав. Купих си Рено Клио 1.6i ако не се лъжа, колата бе внос от Швейцария и бе перфектна, лукс, бързина, отвънка малка, отвътре широка, икономична, вози перфектно никакво друсане, не е като фолксфаген. Взеха, че ми я откраднаха след като и се нарадвах, добре, че имах каско. Докато реша каква кола да си купя си взех един Мерцедес 190Д, една кола, която по возия и качества надминава много от съвременните автомобили, ако някой се интересува защо, да пита и ще му разясня детаилно. Както казах, Мерцедеса 190Д го взех временно да закърпя положението докато си купя друга кола и се влюбих в марката Мерцедес. Преди това бях негативно настроен и мислех, че са прехвалени тези коли. В един момент си харесах един Хюндай спортен с кожен салон и всички възможни екстри, явно е бил на някой баровец, защото беше перфектен. Реших да го купя и след обиколка на всички автокъщи. Тръгнах да го купувам и на 100 метра преди автокъщата с Хюндая видях друга в която не бях влизал, влезнах и след 30 мин излезнах с един поръчков Мерцедес Е-класа четириочка. Над Е-ласата има само една класа и тя е Ес, но в рекламата за Е-класата пише, че ако господин Бенц беше жив би избрал Е-класата, един перфектен, голям и мощен автомобил, какъвто подхожда на капризните хора, които искат да знаят, че са седнали в безопасна и перфектна кола. Малко остана да си купя Ягуар, нещо от което не съм се отказал, но Е-класата на Мерцедес е с подобаващо ниво на екстри и качество. Сега имам 2 Мерцедеса, като 190Д не бих го продал за нищо на света, въпреки, че си карам другия, който доставя истинко удоволствие при шофиране. Както може да се сетите, следващата ми кола ще е S-класата на Мерцедес, като мисля да си взема и една спортна, но не съм решил каква.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #18

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Ами като гледам спецификациите, при втората серия на Клио (предполагам такова си карал, ru-boy?) 1.6 ДВГ-то е 107 коня, които за такова купе са една много добра комбинация между тяга и икономичност.

    Иначе, Клио имат и бая изродски двигатели - 3-литров V6 255 коня как ви звучи?

    За Мерцедеса няма да коментирам - тука е тема за френски коли.

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    229
    #19

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @naydenov69 и аз съм в другия форум - ха познай кой съм
    Залагам ,че си МЕ4О-97%
    грешка-me4o-98 %-

  6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #20

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Kарал съм и Рено Сценик около 3-4 хил. км. или от България до Германия и по-точно до Хамбург, там се помотахме и се прибрахме, не е лошо. Само дето скоростния лост е малко на по особен ъгъл спрямо класическата кола, но с това се свиква. За кратко съм карал и Пежо с авт. ск. кутия, и не съм очарован.
    Французите имат за номер 1 Пежо-то, следва Ситроен и накрая Рено. Изпитват пренебрежение към Рено. Защо така, не мога да кажа, понеже бях във Франция 1 месец и това споделят тези французи с които съм говорил. Там карах Пежо и е една отлична кола. Аз съм фен на Рено-то, обичам тази марка, вози като балансирана лодка, с многоточково окачване е и дупките с размер на кратери по Бг. улиците се усещат като леко поклащане. Повозете се след возене в Рено на Фолксваген и ще разберете за какво говоря.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #21

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Залагам ,че си МЕ4О-97%
    грешка-me4o-98 %-
    абсурд -сгреши.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    1,255
    #22

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    А бе Боби , какво стана с Омегата!
    Жокер - "Боби" има имен ден на 18ти
    Румене, още помня светло-синята ладичка.
    Хайде да не ви спамя повече темата.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #23

    Re:SETCOM Citroën/Peugeot/Renault Fan Club!

    Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Аз съм фен на Рено-то, обичам тази марка, вози като балансирана лодка, с многоточково окачване е и дупките с размер на кратери по Бг. улиците се усещат като леко поклащане. Повозете се след возене в Рено на Фолксваген и ще разберете за какво говоря.
    ru-boy, за какво Рено по-точно става дума? И какво имаш предвид под "многоточково" окачване?

    Специално Рено 19 (вярно - малко стар модел) и Пежо 306 са абсолютно еднакви откъм окачване - МакФерсън отпред и торсионна греда отзад, което принципно се води класическото френско окачване (специално за торсионната греда отзад).

    Да - това са само 2 капки в морето, но все пак... :-)

    При Пежата, своеобразно многоточково окачване имат мисля 406-ците , 307-ците (а предполагам и 407, и 607, както и всички по-нови модели) - там има едни 'триъгълни' рамена отзад на всяко колело (това ли имаш и ти предвид?), но мисля, че всички останали модели са със стандартната торсионна греда, която не бих нарекъл 'многоточково окачване'...

    Само не ме разбирайте погрешно - с никого и с нищо не се заяждам! Опитвам се само да уточня подробностите... :-)


    ПРОМЯНА:

    А бе ей, не се ебавайте с бай Брадър! Ето този Боби познавам аз и ми е колега: http://www.renault-bg.com/smf/index....on=profile;u=6

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    17
    #24

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    Гледам темата я няма никаква, та викам като нов/стар потребител мога да наруша реда като я възродя чрез скромното си женско мнение.
    Честно казано преди не си падах по френските коли, освен моделите на Пежо, но волю-неволю станах притежател на Рено и взех да гледам по-другояче. Не е нещо хипер - Рено Меган 1.6 16v 107hp 2001 4/5 hatch. Дали просто уцелих на добре гледана гаражна кола, карана само няколко месеца по родните пътища, или просто си има предимствата, още не мога да кажа със сигурност. Сигурна съм, обаче, че както засега не ми е правила изпълнения, така и си носи типичните френски черти - някакви дребни капризи, които просто те дразнят, без да са поломени или стари. Нещо някъде си понякога. Може би и това ме спира да я заобичам напълно.
    Ако не друго, то поне ме накара да променя възгледите си и да приема, че всичко опира до кола и до собственик. Всеки може да прескочи от една на друга фен страница, стига да погледне обективно нещата.

    Спирам с лирическите отклонения.

  12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #25

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    начи френските и италиански коли, няма как да се сръвняват с немските, поне така беше преди. Днес всичко е пластмаса и пластмаса и пластмаса... Французинът и италианецът правят народни коли, което е равно на малки цени. А кажеш ли малки цени това пък е равно, на опростяване. Тъй като от доста време тенденцията е - купувам карам, изхвърлям и пак купувам. То просто си губи смисълът, да купиш немска кола, като се знае, че там където свършат цените на народните, почват на немските. Какво бих предпочел? Да дам 15 -20 000€ за френска/италианска, като я сменя след 2-3 години, или да дам 150 - 400 000€, за немска, при която цената ме задължава да я карам 100 години.

    Много хора не правят разлика, защото не са запознати със цените. Пример с един приятел - абе тва клио, дето го правих на тоя е много зле. Баси голф тройката му е горе долу връстник, пък е по добър. Аз - брато няма как да ги сравняваш тия две коли. Той - е нали са един дол дренки. Аз ми не. Клиото когато е излязло се е продавало между 6 000- 11 000€. А голфа почва от 20К€ на горе. Качеството е съвсем различно, като материала също...

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #26

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    аз си карам още Лагуна-та I, но ще я сменям с... пак Лагуна, само че III

    просто е много трудно да съвместиш комфортната возия, евтината поддръжка, големия обем на багажника, при това хечбека, а не комбито

    нито една марка не предлага в класа си "лимузина" подобна комбинация

    P.S. лошото е, че никъде в БГ понастоящем няма бензинова, така че аз си чакам ли, чакам...

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #27

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    лагуната едно и туинго едно са двете най успешни коли на рено, последните години. Коли които още се карат тук, за разлика от други модели и марки, дето отдавна са здали багажа. Моят съдружник има едно туинго, дето го е купувал, преди близо 10 години, на старо. Дал е 1000€ и беше на около 70К км. Днес е на 180 000 и го продава 2500€. Още не го е обявил и има хора, които идват да го питат, защото децата и тъкмо зели книжка, и и трябва малка и евтина кола... Моето последно рено беше точно лагуна 1. Чистак бърсак от завода, с кожен салон. Много бях доволен от тая кола. Бях се навил, за фаза 2, ама като излезе и видях на какво прилича се отказах. От горе на това рено бяха осрали бордовите компютри яко и ставаха големи гафове... Ама по точно, да бях казал самсунг, а не рено. Щото самсунг ги твори компютрите на рено, както и на нисан, дачия и самите автомобили самсунг, демек на всички тея марки, дето са на рено и влизат в "Рено груп"...

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #28

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    начи френските и италиански коли, няма как да се сръвняват с немските, поне така беше преди. Днес всичко е пластмаса и пластмаса и пластмаса... Французинът и италианецът правят народни коли, което е равно на малки цени. А кажеш ли малки цени това пък е равно, на опростяване. Тъй като от доста време тенденцията е - купувам карам, изхвърлям и пак купувам. То просто си губи смисълът, да купиш немска кола, като се знае, че там където свършат цените на народните, почват на немските. Какво бих предпочел? Да дам 15 -20 000€ за френска/италианска, като я сменя след 2-3 години, или да дам 150 - 400 000€, за немска, при която цената ме задължава да я карам 100 години.
    Е-е-е-е... Оранжада, какви са тези немцки автомобили бре?Ти "започваш" от ауди "А8" и "S8" нагоре, та чак до "майбах" стигаш.
    Само това ли са автомобилите за теб?Другото, по-евтино макар и немецко не е ли автомобил?

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #29

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Е-е-е-е... Оранжада, какви са тези немцки автомобили бре?Ти "започваш" от ауди "А8" и "S8" нагоре, та чак до "майбах" стигаш.
    Само това ли са автомобилите за теб?Другото, по-евтино макар и немецко не е ли автомобил?
    А бе автомобил е, ама цената на съпоставим клас е х2. Една нова А4-ка в България с 2.0L дизелов мотор излиза около 70К, щото там и пепелника е опция. Егати материалите, егати чудото...., да не говорим, че Лагуната не е А4, като клас.
    Този пост е редактиран от tony34al; 03-06-14 в 07:27.

  18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #30

    Отговор: SETCOM Citro&#235;n/Peugeot/Renault Fan Club!

    @джъсти
    е виж сам цените и ми кажи къде съм сгрешил или преувеличил. Както ти казах, там където се спират народните, от там почват германските.
    Класирам ти ги по групи. Иначе не съм преувеличил, просто се базирах по поста на ру боя по на горе, дето разказва, за своите мерцедеси.

    бмв серия 3 - http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/...?download=true
    ауди А4 - http://www.audi.bg/files/bg/element/...wnload/641.pdf
    голф - http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/nws_bg/ICC3/VW!bg!!!V!!!/?&MGN=055
    пежо 208 - http://www.peugeot.bg/prices/208.pdf#zoom=100
    ситроен Ц3 - http://www.citroen.bg/Resources/Cont..._C3_052013.pdf
    рено клио - http://www.renault.bg/CountriesData/...w_May_2014.pdf

    бмв 5 - http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/...?download=true
    мерцедес CLS - http://www.mercedes-benz.bg/content/...19_BGCover.pdf
    рено меган - http://www.renault.bg/CountriesData/..._Hatch_NBI.pdf
    ситроен C4 - http://www.citroen.bg/Resources/Content/BG/08_brochure/01_pricelist/2013/C4_pricelist_022013.pdf
    пежо 308 (нещо линка не им баца)


    бмв 6 - http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/...?download=true
    А6- http://video.audi.at/files/bg/elemen...nload/a6_1.pdf
    пасат - Volkswagen Конфигуратор.
    мерцедес S - http://www.mercedes-benz.bg/content/...03_BGCover.pdf
    пежо 508 - http://www.peugeot.bg/prices/508.pdf#zoom=100
    ситроен Ц5 - http://www.citroen.bg/Resources/Cont.../C5_022013.pdf
    лагуна - http://www.renault.bg/CountriesData/..._Pricelist.pdf (като гледам много бедно са го дали нещо. Липсват повечето атрактивни модели, дето са между -15-20 000€)

    Всички тея цени съм ги вадил от бг сайтовете на производителите.

    П.П.цените на запад са доста по скъпи, за разлика от бг.








Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 10 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. SETCOM ALFA ROMEO Fan Club!
    От blue1 във форум Автомобили
    Отговори: 73
    Последно: 15-06-17, 14:03
  2. SETCOM Volkswagen Fan Club!
    От Mr.TECHNO във форум Автомобили
    Отговори: 95
    Последно: 05-06-12, 22:23
  3. SETCOM Mercedes Fan Club!
    От ru-boy във форум Автомобили
    Отговори: 8
    Последно: 28-01-11, 15:41
  4. Peugeot 605
    От georgetsonev във форум Автомобили
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-07, 17:37
  5. МНения за Renault Scenic
    От SPaun във форум Автомобили
    Отговори: 15
    Последно: 29-01-07, 15:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе