Резултати от 1 до 14 от общо 14

Помощ за направа на зъбно колелце

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Помощ за направа на зъбно колелце

Здравейте всички,

Въпросното зъбно колелце е от ел.седалката на колата. Няколко месеца търся да го купя, стругар или леяр да го направи, защото алтернативата е смяната на основата на цялата седалка, което е доста скъпо.

Помествам снимки на въпросното колелце, не съм сложил никакъв предмет за мащаб, но дължината му е около 2см.

Всякакви съвети са добре дошли, преди да отида и да се изръся в Нисан сервиз
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Re:Помощ за направа на зъбно колелце

Какъв е този Нисан ? Модел , година , мотор ? Сигурен ли си , че това зъб. колело не се продава отделно ? Наистина , проблем ! Погледнах в програмата на Нисан за резервни части , но дават цяла седалка ! Нещо втора употреба , но като го гледам едно такова пластмасово , наистина проблем , освен ако някой стругар/фрезист не се хване да ти го направи !Но защо трябва да е от Нисан ? Може да стане и от друг автомобил с такова задвижване на седалката , предполагам !Рено може би ?

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

В какво зацепва тая чудесия? Можеш ли да пуснеш снимка? А иначе долу в мазето на АТМ центъра има едни стари майстори, дето могат всичко да ти издялат.

5. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Нисан Мурано 2005г. европейската версия. На старо трудна работа, просто не знам да има морга за такива Иначе минах през няколко човека, за които се кълняха, че нищо не им се опира, но ядец... Иначе колелцето се задвижва от друго, червячно, което е вече на ел.моторчето, ще трябва да опитам да снимам...

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@СТРАХ - трябва ти човек или фирма с CNC фреза или център ама поне 4,5-координатен заради зъбите под наклон необходими за червяка и някой да ти направи 3Д модел. И понеже е единична бройка няма да е никак евтино. Ръчно това е невъзможно да се направи или би станало след неизвесно количество проби и грешки които ще изнервят достатъчно всеки стругаро-фрезист. Обработката е подобна на това https://www.youtube.com/watch?v=Y46X5WzOfuo

7. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Абе нещата отиват на зле като гледам, 4-цифрена сума за основа на седалка. Ще се поогледам още за на старо де, другият вариант е връзки в Нисан сервиз и да намерят нещо старо ако има останало от друга кола.

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

не се отказвай, че основата е 4 цифри ама май първата не е едно, като гледам в http://www.nissanmurano.org/forums/s...5&pagenumber=1

виж тук....http://todorov-mash.com/index.php?p=1, може би ще помогнат

10. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Благодаря, изпратих запитване, да видим какво ще излезе

ЕДИТ: Получих и отговор, че не могат да го направят

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Благодаря, изпратих запитване, да видим какво ще излезе

ЕДИТ: Получих и отговор, че не могат да го направят
    Не бях видял че си получил отказ...
    Пловдивски педали... тегли им една и вземи да си купиш тогава...Paypal....65+4 usd доставка и е твой : виж тук

http://www.odometergears.com/nissan.html
    http://www.odometergears.com/subpage...ar_How_To.html

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ето на това му казвам аз добре свършена работа ! И цената е приемлива / да не казвам без пари / за този модел и има инструкция за монтаж ! Не ми остана време да се поровя из нета за тази джаджа , но и друг път съм намирал разни екзотики на добри цени !

13. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Лелеее, ти ме уби, че и снимки има Хиляди благодарности!

То аз нямам регистрация в Пейпал, но ето удобен случай да си направя.

ЕДИТ: Поръчах и чакаме да видим сега какво ще стане

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Искам отново да благодаря на Tomorrow! След повече от месец чакане бях вече загубил надежда, но колелцето дойде. Седалката вече е оправена!

Tomorrow, почерпката е от мен!

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , при тези сделки най-досадното е чакането , всеки път стоката идва за различен срок , но винаги идва / поне при мен засега няма нищо загубено / !Важното е , че за малко пари си направи " голям " ремонт и всичко е като ново ! Човека наистина заслужава почерпка !

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Искам отново да благодаря на Tomorrow! След повече от месец чакане бях вече загубил надежда, но колелцето дойде. Седалката вече е оправена!

Tomorrow, почерпката е от мен!
    Радвам се, че всичко е ок. Адмирациите са за хора като оня пич от щатите, ентусиасти които казват NO на идиотската политика на почти всички автомобилни компании да изнудват собствениците и да трупат необосновани after-sales печалби принуждавайки ги да купуват цели агрегати и възли заради умишлено вградени слаби места.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Пенополиуретанови плоскости за направа на въздуховоди
    От mumon във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 8
    Последно: 09-05-09, 12:35
  2. направа на имейдж на Windows
    От novamen във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 23-09-08, 23:03
  3. Как да си направа FTP сървър (II) ?
    От sclera_bg във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 28-02-06, 21:41
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Как да си направа FTP сърварче
    От Tores във форум Мрежи
    Отговори: 34
    Последно: 10-06-04, 14:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе