Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 43

Акт за без винетка???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Акт за без винетка???

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Ти скоростта в населени места по знаци ли я спазваш, щото ако е така се надявам да не профучиш по нашата улица със 130 км/ч, че са забравили да сложат знак.
    Не мисля, че е удачно сравнението. Ако има знак - 20 км/ч , а ти си караш с 50, тогава -да!
    Но извън населено място си караш с 90, освен ако няма ограничение!!!
    Ако няма знак/маркировка за задължително ползване на винетка - не виждам защо да си в нарушение.

//Аз пътувам често от Сливен до Шивачево без винетка /около 32 км /. Никаде по пътя няма знак/маркировка и си мисля, че няма такова ограничение за автомобилите.
    Ще съм благодарен ако някой има по-конкретна и сигурна информация по случая. Доста е важно как се тълкува закона.....

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Изобщо няма какво да се тълкува закона, просто вземете и го прочетете. .....плаща се такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса; заплащането на винетната такса дава право на едно пътно превозно средство да ползва за определен срок републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Не мисля, че е удачно сравнението. Ако има знак - 20 км/ч , а ти си караш с 50, тогава -да!
    Но извън населено място си караш с 90, освен ако няма ограничение!!!
    Ако няма знак/маркировка за задължително ползване на винетка - не виждам защо да си в нарушение.

//Аз пътувам често от Сливен до Шивачево без винетка /около 32 км /. Никаде по пътя няма знак/маркировка и си мисля, че няма такова ограничение за автомобилите.
    Ще съм благодарен ако някой има по-конкретна и сигурна информация по случая. Доста е важно как се тълкува закона.....

По ясно да ти го обясня ако пътя е общински пътуваш без винетка ако е държавен плащаш винетка....

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Блу не ми цитирай закона- знам че си полицай.
    Няма ли знак винетка - не може да се пише акт.
    От Варна до Златните са 18км- пътува се без винетка.
    и до Кранево също.
    Сещаш ли се още колко селища до 25км от Голям град бяха освободени от винетки ?

Аз не съм длъжен да познавам закона както е написан в устава- затова сте вие -да го знаете.
    Аз гледам - няма ли знак , не ме интересува. Акта ще падне в съда до 5 мин, а този който го е написал ще отнесе и глоба.
    Даже не е длъжен да присъства човека.

Малко по-нагоре го е казал и Wise - от "време оно" се знае колко е ограничението в града , в малките улички и на магистрала
    3 неща трябва да запомним. За останалото си има знаци.
    Имаш голям късмет че не си полицай тука - нямаше да издържиш дълго време.
    Глобяват пишлеметата за бясно каране - обжалват и печелят. Глобяват ги за шум и гонки- обжалват и печелят.
    При трето писане на акт се оплаква за полицейски тормоз и 2 седмици махаш палка по кръстовищата.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Техно, нещо си в грешка. Първо не съм полицай и второ незнанието на закона не те освобождава от отговорност- римско право. Големи глупости пишеш, това очевидно ти идва отръки.

7. AIV
    AIV е офлайн

Тук е от
    Jan 2011

Ако ти пишат глоба за каране без винетка на път на който се изисква, мисля, че трябва да си я платиш ако си съвестен гражданин и ако мислиш по някое време да се причисляваш към така наречените европейци. Иначе няма оправия в тази държава докато ги има такива пишлеметия както бяха наречени по-горе. Все още не мога да си обясня защо не може да се изкорени това желание за шмекерия в някои български индивиди-да не кажа преобладаващата част...

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от AIV
    Все още не мога да си обясня защо не може да се изкорени това желание за шмекерия в някои български индивиди-да не кажа преобладаващата част...
    Ти не си ли чувал народната мъдрост: "Сиромах човек жив дявол"

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

И пак от същият разказ-Хитрец си ти, Андрешко, хитрец си!

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Оказва се, че си има списък на пътищата, за които се изисква винетка.
    Очевидно, че дали има или няма табела - няма значение...............
    http://law.dir.bg/reference.php?f=sprpat04

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Блу не ми цитирай закона- знам че си полицай.
    Няма ли знак винетка - не може да се пише акт.
    Даже не е длъжен да присъства човека.

Малко по-нагоре го е казал и Wise - от "време оно" се знае колко е ограничението в града , в малките улички и на магистрала
    3 неща трябва да запомним. За останалото си има знаци.
    Имаш голям късмет че не си полицай тука - нямаше да издържиш дълго време.
    Глобяват пишлеметата за бясно каране - обжалват и печелят. Глобяват ги за шум и гонки- обжалват и печелят.
    При трето писане на акт се оплаква за полицейски тормоз и 2 седмици махаш палка по кръстовищата.
    Не знам кой какъв е но ако всички полицай бяха толкова умни колкото BLUE1 нашата страна щеше да бъде съвсем друга жалкото е че 70-80% от полиция-та в страната са пълни некадърици това е факт.... но разбира се има едни 20-25% процента които са много способни и технически грамотни полицай които по нищо не отстъпват дори превъзхождат западните си колеги...

p.s и на мен ми беше странно защо толкова актове падат в съда причината се оказа съвсем банална повечето неграмотно написани не пълни актове,неизправни технически средства и т.н и едва 5-10% реално паднали актове заради нарушения....

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Divoto
    ... Писаха ми го между София и Костинброд ...
    Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Оказва се, че си има списък на пътищата, за които се изисква винетка.
    Очевидно, че дали има или няма табела - няма значение...............
    http://law.dir.bg/reference.php?f=sprpat04
    В посочения списък присъства:
    Номер 81
    София - Петрохан - Берковица - Благово - Монтана - Лом

и ако не бъркам нещо, участъка София-Костинброд е част от този път

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Колеги ако ми пишат акт точно на табелата на населеното място(на излизане!!!) за "без валиден винетен стикер" може ли да се постигни нещо ако обжалвам? Мерси предварително

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от DaRk_ThReaT
    Колеги ако ми пишат акт точно на табелата на населеното място(на излизане!!!) за "без валиден винетен стикер" може ли да се постигни нещо ако обжалвам? Мерси предварително
    Как така точно на табелата ако са те спрели преди табелата "винетка" или "край на населеното място" опиши го в акта къде точно са те спрели ако си след табела "винетка" или "край на населеното място" няма голям смисъл да обжалваш освен ако нямаш свидетел човек които е пътувал с теб в колата.

17. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Пьрво - знака за винетка го има , но тоѝ е зацапан с бял шпреѝ и все едно го няма. Поставен е на изхода на Волуяк по-посока Костинброд . Второ - трябвало е да кажеш ,че си от Волуяк и отиваш до Костинброд - това е паролата да те пуснат ! Общо взето си има номера

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Пьрво - знака за винетка го има , но тоѝ е зацапан с бял шпреѝ и все едно го няма. Поставен е на изхода на Волуяк по-посока Костинброд . Второ - трябвало е да кажеш ,че си от Волуяк и отиваш до Костинброд - това е паролата да те пуснат ! Общо взето си има номера
    Хубаво, ще стане, но само ако можеш да ми кажеш как на място да си сменя адресната регистрация в личната карта, а ако имаш и идея как първите букви на номера PB да станат други Волуешки ВЛ например

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе