Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 43 от общо 43

Акт за без винетка???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Re:Акт за без винетка???

@Tommorow , приятелю . Волуяк е квартал на София ( бивше село) , та номерата на колите са си Софиѝски. Понеже обикалям здраво , та знам номерата и паролите на нашите бдящи за здравето и животьт ни блюстители на реда.

2.  

3. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Как така точно на табелата ако са те спрели преди табелата "винетка" или "край на населеното място" опиши го в акта къде точно са те спрели ако си след табела "винетка" или "край на населеното място" няма голям смисъл да обжалваш освен ако нямаш свидетел човек които е пътувал с теб в колата.
    Колега точно на табелата на населено място, като се излиза, незнам дали знаеш Първомай къде е и къде спират тия балъци още несъм излезнал и имах и 2-ма свидетели ама пиши в акта че си е на главен път 1-5 266км к'во значи това един господ знае :S

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Мен в понеделник ме спират на края на магистралата от Варна и в първия момент си мисля, че е обикновена проверка, защото колата си е с всички редовни документи и застраховки и след малко ми светва, че съм забравил да купя винетка. Пита полицаят за какво ме спира и вече като се сетих и му казвам, че забравих да купя винетка. Винаги карам с годишна винетка, но колата от ноември месец не беше излизала от града и сега като ми се наложи и съм забравил да взема. Питам го дали наблизо няма бензиностанция, защото трябваше и да зареждам гориво и ми казва, че след 200-300 метра имало една. Казвам му да отида да взема една винетка и ще се върна да я покажа, той ми обяснява, че не можело след като са ме спряли да ходя да купувам. Говорихме малко по тази тема и останах с впечатление, че понеже няма как да не пише акт и иска да му дам пари. Аз обаче съм си казал, че пари не давам и въобще не се и опитах да му предложа. В крайна сметка ми писаха акт, забравил съм, не съм взел, нарушил съм закона, нека ме глоби, но после почват простотиите.
    Питам се аз след като имам технически преглед и колата е изправна на пътя, след като имам гражданска отговорност, ако стане катастрофа, за какво мамка му е необходимо да ми спират колата от движение, след като винетката е такса за ползване на пътя и няма отношение към трети лица в случай на инцидент? Това някакси е много близо до това да се возиш в автобуса без билет и като те хванат, вместо да те глобят, да ти счупят краката.
    Сега доколкото разбрах трябва да ходя в кат да ми спират колата от движение на едното гише и на другото да ми я пуснат. Ще задам един отговор, но толкова ли в държавата е пълно с малоумници, които освен да ядат, пърдят и мислят тъпотии за друго не стават?
    Сегашното положение на КАТ не е контрол на автомобилния трафик, а РАК - рекет на автомобилния трафик. То поне парите да отиваха в републиканския бюджет, а те си отиват в мафията наречена -> КАТ.

5. Тук е от
    Jun 2012

www.api.government.bg/images/stories/doc_153.pdf Това са пътищата първи втори и трети клас със винетна такса. Четвърти клас са всички останали пътища и за тях не се изисква винетка а само пътен данък . Не очаквайте тези пътища да са свестни. Но при липса на винетка могат да се разучат в района и да се ползват където може. А относно липсата на знак на делото съдията ще ви каже, че списъка с винетните пътища е побликуван в ДВ и АПИ да сте си го прочели. Единствена реакция за липса на знак е да тормозите районното управление пътища и полицията да поставят нов. Така показвате на администрацията какво е гражданско общество.

Незнанието е проблем на незнаещия които трябва да реши сам.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Относно спирането от движение - отново простотия на някой идиот. На едното гише отива талона и спират колата от движение в системата, на другото гише се плаща 3 лв и после пак на първото гише да я пуснат в движение. Е, за тези 3 лв съм ходил 4 пъти до КАТ, докато ми дойдат документите, защото по телефона информация не давали.
    Сега за глобата. Ами 300лв. И за какво - глоба за това да ползвам пътя, който се строи и поддържа с моите данъци. След като я платих един от основните ми принципи да не давам пари при нарушения и когато може се пречупи в мен. Досега си мислех, може и в заблуда, че за да вървят нещата в правилната посока трябва да се правят законосъобразно, отсега нататък съм твърдо "ЗА" корупцията и едвали някога ще се върна на старото си мислене. Бих приел глоба от 100-150лв (един вид като не си взел винетка, ще си купиш 2) или по-ниска глоба за това, че винетка си купих 10 мин., след като ми писаха акта, но 300лв си е безобразие. То при катастрофа глобите са по-малки.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Не съм чел всички мнения, но от личен опит мога да потвърдя, че глобата за без винетка е 300 лв. Няма той ми каза това, а друг онова и дали е 1-во или 10-то нарушение.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy
    Не съм чел всички мнения, но от личен опит мога да потвърдя, че глобата за без винетка е 300 лв. Няма той ми каза това, а друг онова и дали е 1-во или 10-то нарушение.
    ами да ги беше прочел. Никой не оспорва колко е , нито става дума за това. Човека споделя какво става ако те хванат без винетка.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Хайде стига се ревали, като платиш един път 300 лева, втори път няма да забравиш да си купиш винетка.И не търсете оправдания и причината у другите.Че пътищата са скапани няма спор, но преди да се научите да имате активна гражданска позиция и да имаме гражданско общество се научавате да си плащате за нарушенията.Като се научиш да плащаш започваш и да изискваш и да търсиш сметка защо е така...

Ще ти дам един безвъзмеден съвет- не се опитвай да даваш пари на транспортни полицай при проверка, че ще станеш за 10/50 или 100 лева и "клиент" на прокуратурата и съда...тоест не си струва ...

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Аз пък съм за солените глоби! Веднъж като ми изтряскаха глоба от 300 лв и 9 точки, познай кога отново ще забравя да купя винетка?
    Иначе за дебилията в КАТ и цялата администрация като цяло сте болезнено прави. Пример : за бракуване на кола трябва да "навъртиш" едни 2 километра между разните сгради на КАТ.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy
    Аз пък съм за солените глоби! Веднъж като ми изтряскаха глоба от 300 лв и 9 точки, познай кога отново ще забравя да купя винетка?
    Иначе за дебилията в КАТ и цялата администрация като цяло сте болезнено прави. Пример : за бракуване на кола трябва да "навъртиш" едни 2 километра между разните сгради на КАТ.
    Аз пък с удоволствие бих дал 100лв на полицаите в такава ситуация. ....100лв са си 100лв... хем и те доволни хем и аз ще платя 3 пъти по-малко, освен това спестявам и доста други неприятности....

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

@justify, ще обясниш ли сумата от 300лв на какъв принцип се формира при положение, че минималната работна заплата е под 300 или просто защото депутатите са на заплати над 2 бона не им пречи да си слагат каквото искат като глоби и да им се струва нормално. Преди е било 150лв, защо са го вдигнали двойно? Защото паричките са сладки и се прибират бързо, а нарушението е нищожно. Пишат един лист и са 300лв по-богати. Бързо, лесно, удобно. Да не мислиш, че като един път човек плати 300, 600, 1000лв и след една година няма да му наложи да тръгне нанякъде и пак да забрави. Предполагам ще мислиш така, докато не ти се случи.
    И още нещо - винетка исках да си взема още ноември за цяла 2012г., но това е невъзможно. Гражданска отговорност и преглед може да се направи по всяко време, но годишна винетка - не, ами странна работа.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Delta1- питай управляващите за това.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Delta1
    @justify, ще обясниш ли сумата от 300лв на какъв принцип се формира при положение, че минималната работна заплата е под 300
    1. За да не забравиш следващият път да си купиш.

2.Глобата няма обезщетителен характер за държавата, тоест да възстанови "забравеното" плащане на винетката, а санкционен характер за нарушителя - да помни дълго и "да му държи влага".

300 лева глоба включва: неплатената винетка+ заплащането на работата на полицаите и разходите по използваната от тях техника(автомобили и друга техника) за да хващат и санкционират такива като тебе.Да се хващат лицата нарушили закона също струва пари-кой да заплаща за това обществото(данъкоплатците) ли? - не плаща този нарушител когото хванат и плаща всичко + допълнителни пари за да му пари дълго време на г*за и да помни.

От оплакванията виждам, че целите на закона са постигнати ...

Но давай аз нямам нищо против да караш без винетка и без да те спрат полицаите пак ще получиш честитка от 300 лева глоба ако си без винетка. До края на годината започва монтиране по магистрали и първокласни пътища на камери които освен за нарушения по движението ще "хващат" и липсата на винетка на стъклото на автомобила... продължавай в същия дух така с твоите пари по -бързо ще бъдат закупени повече камери които да следят за липсата на винетки ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе