@Tommorow , приятелю . Волуяк е квартал на София ( бивше село) , та номерата на колите са си Софиѝски. Понеже обикалям здраво , та знам номерата и паролите на нашите бдящи за здравето и животьт ни блюстители на реда.
@Tommorow , приятелю . Волуяк е квартал на София ( бивше село) , та номерата на колите са си Софиѝски. Понеже обикалям здраво , та знам номерата и паролите на нашите бдящи за здравето и животьт ни блюстители на реда.
Колега точно на табелата на населено място, като се излиза, незнам дали знаеш Първомай къде е и къде спират тия балъци още несъм излезнал и имах и 2-ма свидетели ама пиши в акта че си е на главен път 1-5 266км к'во значи това един господ знае :SПървоначално публикувано от ilia1984
Мен в понеделник ме спират на края на магистралата от Варна и в първия момент си мисля, че е обикновена проверка, защото колата си е с всички редовни документи и застраховки и след малко ми светва, че съм забравил да купя винетка. Пита полицаят за какво ме спира и вече като се сетих и му казвам, че забравих да купя винетка. Винаги карам с годишна винетка, но колата от ноември месец не беше излизала от града и сега като ми се наложи и съм забравил да взема. Питам го дали наблизо няма бензиностанция, защото трябваше и да зареждам гориво и ми казва, че след 200-300 метра имало една. Казвам му да отида да взема една винетка и ще се върна да я покажа, той ми обяснява, че не можело след като са ме спряли да ходя да купувам. Говорихме малко по тази тема и останах с впечатление, че понеже няма как да не пише акт и иска да му дам пари. Аз обаче съм си казал, че пари не давам и въобще не се и опитах да му предложа. В крайна сметка ми писаха акт, забравил съм, не съм взел, нарушил съм закона, нека ме глоби, но после почват простотиите.
Питам се аз след като имам технически преглед и колата е изправна на пътя, след като имам гражданска отговорност, ако стане катастрофа, за какво мамка му е необходимо да ми спират колата от движение, след като винетката е такса за ползване на пътя и няма отношение към трети лица в случай на инцидент? Това някакси е много близо до това да се возиш в автобуса без билет и като те хванат, вместо да те глобят, да ти счупят краката.
Сега доколкото разбрах трябва да ходя в кат да ми спират колата от движение на едното гише и на другото да ми я пуснат. Ще задам един отговор, но толкова ли в държавата е пълно с малоумници, които освен да ядат, пърдят и мислят тъпотии за друго не стават?
Сегашното положение на КАТ не е контрол на автомобилния трафик, а РАК - рекет на автомобилния трафик. То поне парите да отиваха в републиканския бюджет, а те си отиват в мафията наречена -> КАТ.
www.api.government.bg/images/stories/doc_153.pdf Това са пътищата първи втори и трети клас със винетна такса. Четвърти клас са всички останали пътища и за тях не се изисква винетка а само пътен данък . Не очаквайте тези пътища да са свестни. Но при липса на винетка могат да се разучат в района и да се ползват където може. А относно липсата на знак на делото съдията ще ви каже, че списъка с винетните пътища е побликуван в ДВ и АПИ да сте си го прочели. Единствена реакция за липса на знак е да тормозите районното управление пътища и полицията да поставят нов. Така показвате на администрацията какво е гражданско общество.
Незнанието е проблем на незнаещия които трябва да реши сам.
Относно спирането от движение - отново простотия на някой идиот. На едното гише отива талона и спират колата от движение в системата, на другото гише се плаща 3 лв и после пак на първото гише да я пуснат в движение. Е, за тези 3 лв съм ходил 4 пъти до КАТ, докато ми дойдат документите, защото по телефона информация не давали.
Сега за глобата. Ами 300лв. И за какво - глоба за това да ползвам пътя, който се строи и поддържа с моите данъци. След като я платих един от основните ми принципи да не давам пари при нарушения и когато може се пречупи в мен. Досега си мислех, може и в заблуда, че за да вървят нещата в правилната посока трябва да се правят законосъобразно, отсега нататък съм твърдо "ЗА" корупцията и едвали някога ще се върна на старото си мислене. Бих приел глоба от 100-150лв (един вид като не си взел винетка, ще си купиш 2) или по-ниска глоба за това, че винетка си купих 10 мин., след като ми писаха акта, но 300лв си е безобразие. То при катастрофа глобите са по-малки.
Не съм чел всички мнения, но от личен опит мога да потвърдя, че глобата за без винетка е 300 лв. Няма той ми каза това, а друг онова и дали е 1-во или 10-то нарушение.
ами да ги беше прочел. Никой не оспорва колко е , нито става дума за това. Човека споделя какво става ако те хванат без винетка.Първоначално публикувано от gurcayy
Хайде стига се ревали, като платиш един път 300 лева, втори път няма да забравиш да си купиш винетка.И не търсете оправдания и причината у другите.Че пътищата са скапани няма спор, но преди да се научите да имате активна гражданска позиция и да имаме гражданско общество се научавате да си плащате за нарушенията.Като се научиш да плащаш започваш и да изискваш и да търсиш сметка защо е така...
Ще ти дам един безвъзмеден съвет- не се опитвай да даваш пари на транспортни полицай при проверка, че ще станеш за 10/50 или 100 лева и "клиент" на прокуратурата и съда...тоест не си струва ...
Аз пък съм за солените глоби! Веднъж като ми изтряскаха глоба от 300 лв и 9 точки, познай кога отново ще забравя да купя винетка?
Иначе за дебилията в КАТ и цялата администрация като цяло сте болезнено прави. Пример : за бракуване на кола трябва да "навъртиш" едни 2 километра между разните сгради на КАТ.
Аз пък с удоволствие бих дал 100лв на полицаите в такава ситуация. ....100лв са си 100лв... хем и те доволни хем и аз ще платя 3 пъти по-малко, освен това спестявам и доста други неприятности....Първоначално публикувано от gurcayy
@justify, ще обясниш ли сумата от 300лв на какъв принцип се формира при положение, че минималната работна заплата е под 300 или просто защото депутатите са на заплати над 2 бона не им пречи да си слагат каквото искат като глоби и да им се струва нормално. Преди е било 150лв, защо са го вдигнали двойно? Защото паричките са сладки и се прибират бързо, а нарушението е нищожно. Пишат един лист и са 300лв по-богати. Бързо, лесно, удобно. Да не мислиш, че като един път човек плати 300, 600, 1000лв и след една година няма да му наложи да тръгне нанякъде и пак да забрави. Предполагам ще мислиш така, докато не ти се случи.
И още нещо - винетка исках да си взема още ноември за цяла 2012г., но това е невъзможно. Гражданска отговорност и преглед може да се направи по всяко време, но годишна винетка - не, ами странна работа.
1. За да не забравиш следващият път да си купиш.Първоначално публикувано от Delta1
2.Глобата няма обезщетителен характер за държавата, тоест да възстанови "забравеното" плащане на винетката, а санкционен характер за нарушителя - да помни дълго и "да му държи влага".
300 лева глоба включва: неплатената винетка+ заплащането на работата на полицаите и разходите по използваната от тях техника(автомобили и друга техника) за да хващат и санкционират такива като тебе.Да се хващат лицата нарушили закона също струва пари-кой да заплаща за това обществото(данъкоплатците) ли? - не плаща този нарушител когото хванат и плаща всичко + допълнителни пари за да му пари дълго време на г*за и да помни.
От оплакванията виждам, че целите на закона са постигнати ...
Но давай аз нямам нищо против да караш без винетка и без да те спрат полицаите пак ще получиш честитка от 300 лева глоба ако си без винетка. До края на годината започва монтиране по магистрали и първокласни пътища на камери които освен за нарушения по движението ще "хващат" и липсата на винетка на стъклото на автомобила... продължавай в същия дух така с твоите пари по -бързо ще бъдат закупени повече камери които да следят за липсата на винетки ...