Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 136
Like Tree58Одобрявам

ЗИМНИ ГУМИ ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Отговор: ЗИМНИ ГУМИ ?

Благодаря на всички, поръчах си Континенталките
    joro_kem одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз си карам целогодишно с летни ,то сняг не е валяло от 2018 някъде да натрупа .. за жената се оглеждам за някакви всесезонки за тази година ,от зимни гуми не виждам смисъл - на планина зимата не ходим

4. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    аз си карам целогодишно с летни ,то сняг не е валяло от 2018 някъде да натрупа .. за жената се оглеждам за някакви всесезонки за тази година ,от зимни гуми не виждам смисъл - на планина зимата не ходим
    Гумите не са "снежни", та да ги ползваш само при сняг. Най-общо казано, зимните гуми се правят от смес, в която естественият каучук е много повече от изкуственият, с цел да са по "меки" и да не се одървят в студа, демек да имат по-добро сцепление при температури по-ниски от 7°C. При летните съотношението е обратното с цел по-добра износоустойчивост.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

глупости ... зимната гума е по добра от лятната само на сняг и лед ,при всякакви други условия е по зле - има достатъчно тестове в нета ...
    espace одобрява това.

6. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    глупости ... зимната гума е по добра от лятната само на сняг и лед ,при всякакви други условия е по зле - има достатъчно тестове в нета ...
    Мдааа, като цяло една лятна гума ще се държи по-добре от зимната при минусови температури. И също така един мармот ще си завива шоколадчето в станиол
    Gena_bs и dodo_pv харесват това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

къде са тия минусови температури ,не живея в планината .. средномесечната температура за декември 2023 по моя край е била около 6-7 градуса

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Моли се да не дойде истинска зима в твоя край!
    Едно време си беше доста снежно...
    Или да не ти се наложи да пътуваш в посока Русе, Варна, Добрич, Плевен, примерно. Дори Варна - Сл. Бряг - Бургас при снеговалеж и след слана, лед и снеготопене с летни гуми си в първото дърво или мантинела.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

С два комплекта гуми, изкарваш два пъти повече километри.А разхода за подмната, което се явява единствения минус се решава с още един комплект джанти.Моите ги взех алуминиеви втора ръка за 300лв.За две години горе долу им избих парите

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Въпросът е дали има смисъл от зимни вече...Аз мога да си позволя при голям снеговалеж да не излизам от вкъщи. А последните години почти няма сериозно преваляване. Навремето често си правех сутрешната гимнастика помагайки на комшии да излязат на улицата...

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    С два комплекта гуми, изкарваш два пъти повече километри.А разхода за подмната, което се явява единствения минус се решава с още един комплект джанти.Моите ги взех алуминиеви втора ръка за 300лв.За две години горе долу им избих парите
    това всъщност е доста зле ,защото аз не успявам да износя 2 комплекта гуми .. едни хубави гуми имат 50к пробег ,2 комплекта 100к - кога ги навъртате 100к ? - те стареят и се вдървяват много преди да ги изтрия ,скоро "подарих" по 30 лв топ гуми стрували ми преди 8-9г по 250 лв броя ,грайфер на 60-70 % но вече доста вдървени .. така или иначе от 3г не съм ги слагал на колата ,карам си с летните
    Gena_bs одобрява това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Между +7°С и +14°С нито зимните, нито летните са перфектни. При тези температури се ползват всесезонни. От +7°С надолу могат да се ползват обикновени всесезонни, ако няма сняг или тип алпийски всесезонни (със снежинка), ако е по-студено и заснежено. От +14°С нагоре, летните са най-добри. С графиката по-горе на Алекси, някой си е направил т@ш*к. Пълни глупости
    Gena_bs одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

А каква е ситуацията с т.нар. гуми с асиметрична шарка?
    Не помня вече дали са само летни или има и зимни.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

асиметричните по принцип първо се появиха при летните гуми , после налазиха всесезонните , като идеята е хем да имат канали за вода ( аквапланинг) хем да има шарка с посока - общо взето имат доста предимства

зимните ( със снежинка) са си с шарка за изхвърляне на снега

и на двете коли си имам 2 комплекта джанти с гуми , та като ми е кеф ги мятам на колата за 15мин в гаража и пътувам . Ако трябваше да се разправям с гумаджии , предполагам щеше да взема едни всесезонки и след 3г нови

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Зимните са с ламели, за да "захапват" снега. Каналите са за да отвеждат кишата, не за да изхвърлят снега.
    А в общият случай са с шевронна шарка, като на тракторите, за по-голяма площ на сцепление.
    Вече и на летните има модели с посока на въртене, както на зимните.
    Питах конкретно за тези с асиметричната шарка с какво поведение са при различни условия?
    По-добре ли са спрямо другите типове гуми и за различните сезони?

Аз също имам два комплекта гуми+джанти, но поради малкия пробег, не мога да им износя протектора.
    Сменям ги с нови заради възраст и напукване на външния слой на гумата. Сега на зимния комплект съм сложил всесезонки и ще следя как ще се държат зимата.
    То при нас скоро не е имало голям сняг. Обаче и аз избягвам да шофирам в такива условия.
    Не, защото не мога, а защото винаги има поне една куха лейка от всякакъв пол, която се прави на велик/ -а на пътя.
    И става мазало дори при ниски скорости на движение.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2023

зимата всесезонките се държат повече от прилично , проблема им идва лятото в жегата - по-бързо се износват и като цяло се държат лагаво .

поне такива са ми наблюденията от едни мишелинки( с тях си дойде колата , но бяха на малко над година) на една от предните коли - малка количка ползвана само за градско за вършене на работа - та реално не съм навил повече от 20к км преди да я продам и чак огромни наблюдения нямам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. продавам перфектни зимни гуми с джанти и тасове
    От yo ko във форум Приключили продажби
    Отговори: 8
    Последно: 04-04-12, 22:06
  2. Продавам 4бр зимни гуми Kormoran
    От Vanquished във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 18-10-11, 11:50
  3. Отговори: 10
    Последно: 05-11-10, 12:10
  4. Отговори: 4
    Последно: 07-02-10, 01:59
  5. Отговори: 1
    Последно: 08-11-09, 17:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе