Logitech Harmony.
Има цяла отделна тема за универсалните дистанционни.
Logitech Harmony.
Има цяла отделна тема за универсалните дистанционни.
Загубил съм си USB кабела за Logitech Harmony 525.Някой има ли идея какъв е и откъде може да си купя.
Обикновен кабел - USB - Mini USB. Същия кабел ползвам за навигацията и фотоапарата.
Здравейте,
аз лично ползвам телефона си с IrRemote програма. Управлявам всичко което може да се управлява от дистанция дори и лампите. Телевизори, климатици, музикални уредби, сателитни приемници. Досега не съм имал устройство което да ми се упре. Идеално е да подлудиш ако имаш желание някои, който незнае за тази възможност. В магазините за телевизори консултатните се побъркват.
Успех
Това е добре, но дали има възможност за създаване на макроси?
Тествал съм такива програми и на моя телефон, но обхвата е много ограничен. На повече от 3 метра не хваща. Просто инфрареда на телефоните е много слаб за дистанционно.Първоначално публикувано от besny
Наскоро се сдобих с Harmony 555 и искам да опиша моите впечетления във формата на кратко ревю!
Като идея за управление на много уреди е супер. Базата данни със продукти които поддържа е "необятна". След настройване макросите наистина работят много готино, но...
1. Програмата е леко неудобна - тип Wizard. Някой опции се появяват след приключване на определен тип Wizard. Промени също стават по този начин с Wizard - лично мен това доста почна да ме дразни. Освен това програмата работи само когато има връзка с някакъв сървър.
2. Препрограмирането на дистанционното отнема време.
3. Докато успееш да го накараш да прави каквото искаш - особенно с тези Wizard-и тряя да пуснеш - 20, 30 Wizard-а и това по едно време става адски досадно. Наложиха се много донастройки за съжаление - повече отколкото си мислех че ще ми трябват.
4. Бутните са малко плоски и леко е неудобно да се натискат - особенно за усилване и намаляне и смяна на каналите.
Предимства!
1. Като настроиш макросите - след голям зор както описах - си е СТРАШЕН кеф! Пускам телевизира, плеъра, ресивъра с едно копче и всичко отива на съответните входове - изходи! Спестяваш си сума ти време щракане с 3 дистанционни!
2. Управлява едновременно няколо у -ва! Примерно ходиш по менютата на плеъра с навигацията, а усилваш звука на ресивъра. И промерно увеличваш яркоста на телевизора! Все едно 3 те у-ва са ти едно! Размазващо е направо!
3. Всичко пак го спираш с едно копче!
Абе - като цяло изпълнява точно това което му е основната идея и ми върши точно работата за която го взех. Има обаче и някой недостатъци - най-вече с софтуера и ергономията на бутоните, които развалят пълното удоволствие от машинката!
Някой от нещата са субективни мнения - ама то повечето ревюта съдържат такъв елемент - така че смятам че е в реда на нещата!
Много точно си ги хванал плюсовете и минусите. Мен лично ме дразни много централния кръгъл битон, който при натискане издава ужасяващо дразнещи звуци. Сега съм викнал едно Harmony 880 И дано при него е по-добре.
Моя съвет е след финалното настройване да забравиш да го закачаш за ъпдейти, особено след като изтече гаранцията. Вече имам сериозни подозрения, че умишлено прецакват уредите с някакъв ъпдейт. Така на мен ми изчезна екрана, а като чета са доста хора във форума.
Хммм - не звучи хич добре....Първоначално публикувано от lazarus18
Някой интересува ли се от чисто ново , запечатано , неупотребявано , универсално дистанционно управление Logitech Harmony 525 ?
Имам едно в повече ! Ако някой има интерес да ми пише на лс !
http://civica.snimka.bg/other/logite...ony-525.466834 !
На каква цена.Първоначално публикувано от civica
Здравейте !
След прочитането на вашият форум и след упорито търсене си взех PHILIPS SRU9400/нямаше 9600/ и RC UNIVERS47 . Резултатът беше прибирането на 12 дистанционни в една кутия за обувки . В хола бяха 7, а в спалнята 5 . Програмирането и обучението ми отне 3 часа, някои от уредите ги открих автоматично ,а другите ги обучих ръчно . Направих и няколко макроса .
Доволен съм и от двете дистанционни .Филипса / произведен е в Белгия/ е с много добър дизайн удобен е и е произведен от качествени материали, но е само за 5 уреда/ за спалня става /. В сравнение с него дистанционното на Panasonic PV80 изглежда като детска играчка .
Няма подсветка на бутоните /само на дисплея/ но според мен не е нужно защото бутоните са много удобни и се запомнят лесно. UNIVERS47 е с пълна синя подсветка на всички бутони вкл. дисплея ,с повече бутони е , но само 6 са извън дисплея . Има 8 директни /удобни / бутона включване на различните уреди + възможност за добавяне на още един на всеки бутон /общо 16 при нужда /.
Аз съм за Филипса , но другото го бие по цена-функционалност /два пъти по-евтино е /.
Засега всичко работи перфе