Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 88 от общо 88
Like Tree38Одобрявам

Амбилайт - как да си направим сами

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Амбилайт - как да си направим сами

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Видях го това устройство, както и още няколко подобни.
    Като цяло, изглежда обещаващо, но за съжаление нито то, нито другите имат поддръжка на HDR.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако имате останало расбери че са кът сега ...
    https://www.youtube.com/watch?v=PY8_KYnxyuI

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Да се похваля какво си инсталирах вчера -
    https://www.emag.bg/smart-led-lenta-...pd/DDDVB9YBM/?
    Моето обаче е стар модел 6199
    Взех го преди поне месец от битака за 10 пъти по ниска цена защото беще разопаковано и с липса на захранващ адаптер и няколко калибрационни маркера, но лентите бяха неотлепвани и поради тази причина все отлагах да го монтирам, но в тези почивни дни дядо Коледа ме зарадва с Амбилайт
    Беше голяма борба и с връзката с wifi, но подозирам че това е проблем на моята бройка.
    В момента всичко е свързано и се командва от Алекса-та ми и мога да кажа че съм много доволен
    За калибрацията ползвах този клип от тубата https://www.youtube.com/watch?v=6yQVnQctOVQ
    Падна борба и с цветовата калибрация и засега не съм я спечелил напълно - явно сензора на камерата "вижда "
    леко различно от моите очи
    Стената зад телевизора е бяла, но поради голямата стойка на плазмата ми екрана е доста отдалечен от стената и вероятно това е също част от проблема
    Въпреки всичко смятам реализацията ми за успешен тест и мога да препоръчам такъв продукт с чиста съвест на всички желаещи да имат амбилайт!
    Особено ако си го намерите на подходяща цена - в олх има няколко продавача, които предлагат на по-ниска цена - знам защото дълго време се оглеждам за такъв продукт и декларирам че нямам нищо общо с тях. Спираше ме от покупка единствено липсата на опит с такъв продукт
    kaloman одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Да, можеш, защото бокса е свързан към ТВ с HDMI кабел - откачаш го от ТВ и кабела го свързваш към това устройство а от него отива кабел към телевизора
    Но когато използваш устройство с камера имаш много по-универсален Амбилайт - каквото се показва на екрана това се прожектира отзад
    примерно такова
    https://www.aliexpress.com/item/1005...Cquery_from%3A
    обаче не се управлява от Alexa или Google Home - за мен това е важно защото ползвам такъв асистент вкъщи
    ето това се управлява през домашен "слуга"
    https://www.aliexpress.com/item/1005...O6dxO6dNO&mp=1
    Този пост е редактиран от apmil4ev; 27-12-24 в 15:46.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тая камера не те ли дразни така стърчаща? Струва ми се, че няма да я изтрая така , ако си сложа такова у-во най-вероятно бих пробвал да е някъде долу пред тв на масичката/тв шкафа примерно

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

може да се сложи и отдолу, но при мен няма тази възможност заради стойката.
    камерата трябва да е фиксирана твърдо за екрана, защото се калибрира рибешкото око да обхваща точно ъглите на телевизора
    освен това за камера с обектива нагоре праха само това чака да се налепи - трябва да прибърсваш обектива по на често, а аз просветлен обектив мразя да забърсвам
    честно казано не ме дразни камерата, даже ме кефи че изглежда по футуристично

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

apmil4ev
    пробвай с оригинала
    https://www.philips-hue.com/en-us/country-selector

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

с удоволствие, ама ако ми го купиш
    поне за мен Филипс са нереално скъпи
    svetlio1 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Аз съм с това:
    Smart Ambient TV Led Backlight For 4K HDMI 2.0 Device Sync Box Led Strip Lights Kit Wifi Alexa Voice Google Assistant Control - AliExpress 39

Много съм доволен! Поддържа 4к и HDR. Има си и приложение за смартфона, от където можете да си настройвате какво си пожелаете дори без да има сигнал към самото устройство!
    Препоръчвам го!
    Само да кажа, че цял живот съм имал телевизори Филипс (даже още имам един) с амбилайт, но заради неналичичето на OLED 3D модел от тази марка, се наложи да си купя LG (не съжалявам въобще - телевизорът е супер). И тъй като съм свикнал и си търся амбилайта, прибягнах до такова решение - с допълнителен комплект от Алиекспрес. Съвсем спокойно мога да кажа, че няма никаква разлика в ефекта, който се създава, спрямо това на Филипс!
    brotzki одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CUPONa Виж публикацията
    Аз съм с това:
    Smart Ambient TV Led Backlight For 4K HDMI 2.0 Device Sync Box Led Strip Lights Kit Wifi Alexa Voice Google Assistant Control - AliExpress 39
    Съвсем спокойно мога да кажа, че няма никаква разлика в ефекта, който се създава, спрямо това на Филипс!
    Дори е по-добър! Само с вградените тунери не работи.
    Този пост е редактиран от brotzki; 31-12-24 в 11:38.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

а като гледаш телевизия на това ТВ имаш ли амбилайт?

аз на моето устройство взех да му хващам цаката
    наложи се да му монтирам камерата отдолу (въпреки че изобщо не ми харесва това решение по описаните по-горе от мен причини), защото стойката на плазмата ми е много голяма и лъскава и отразява светлината от телевизора и това обърква камерата. разбрах го този проблем като сложих черен плат върху стойката и това намали цветовия дисбаланс
    също и рамката на ТВ ми е голяма и тя е от същия отразителен материал като рамката - наложи се да ползвам оригиналните големи оранжеви блокчета, залепени точно в ъглите на екрана за да мога по-прецизно да настроя полето което да гледа камерата.
    явно тоя амбилайт не е мислен за плазмени дисплеи
    отделно от това моята бройка е доста стар модел и въпреки че обнових фирмуера до последно не е най-доброто на пазара - определено след време ще си взема по-високия модел с двойната камера, а този стария ще го лепна на ЛСД ТВ-то ми SONY от подписа ако мога да го разлепя без да го прецакам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

1. Сайт как сами да си сглобим PC?
    От DerekMTN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 02-05-07, 18:22
  2. Отговори: 3
    Последно: 27-03-07, 09:12
  3. WLAN - как да си направим сами...
    От Garu във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 19-05-06, 08:49
  4. Отговори: 3
    Последно: 26-11-04, 04:09
  5. Сами ли сглобихте компютъра си?
    От sclera_bg във форум Анкети
    Отговори: 18
    Последно: 10-10-04, 21:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе