Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

С кой от изброените типове потр. се определяте?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #1

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    По повод <font color="red">ТАЗИ</font id="red"> тема и негативния й развой, преобразувам в анкета където всеки определя себе си по собствено усмотрение.



    Добавила съм няколко класификации. За анализа на една от които получих помощ и благодаря сърдечно.



    добавени:



    №11 Аматьор - Човекът който сега или скоро е проходил (в техническо отношение). Иска да се учи и се старае да попива всичко що му биде казано. Неуморен в задаване на въпроси, от това как се включва компа, до това как да го накарам да "говори".



    №12 Философ - Много мисли, много пише, почти нищо не казва. Голяма част от мненията му са отнесени и далеч извън темата. А ако уцели същественото подхваща дилемата от дълбоко. Рови в корените и, но не търси разрешението, а първопричината за появата й. Чисто теоретичен, анти-практичен човек.



    №13 Наблюдател - Човекът в сянка. Проявява силно любопитство. Чете разностранни теми, но не пише. Основният му девиз е - Аз трупам информация.



    №14 Агресор - Особен вид потребител. Нерядко зад него се крие успяващ и/или интелигентен човек. В мненията му обикновено има здрава логика, но и доста спорни моменти. Позоваванията на фактологията са му слабост. Привърженик е на дългите постове, нерядко с идеята да помогне на някой по - слаб, да подаде ръка и да му покаже правилната насока. Той е тщеславен - обича да се харесва на всички или на някого, но най - важното за него е да се хареса сам на себе си - мненията му са до голяма степен себедоказване. До тук всичко е чудесно, но той има един голям недостатък: не понася чуждо мнение! Когато мнението или поведението на някой някак не му допадне, той не е склонен да прости или да позабрави. Преследва до последно; винаги има последен думата, почти никога не се признава за победен или отстъпва. В следствие на това неговото участие е като бомба със закъснител, неговите думи бързо пламват и стават извор на огън и жупел. Самият той лесно е склонен да напада чуждите позиции, приемайки го като игра, която сам не усеща, кога и как се изражда във война. Въпреки нерядкото наличие на полза от неговото участие, битките в които навлиза най - често са вредни както за заобикалящите го, така и за него самия.






  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #2

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    EDIT// Приемам предложеното допълнение, Фори. Вмъкнато е. Не съм се досетила за него. Действително липсваше.



    Не съм съгласна, че по-горните квалификации са само за драскачи (грозна дума!), но нека да не коментираме това сега.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #3

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Profita, пропускаш нещо. Примерно:

    Професионалиста: пише само в теми в които се чуства в свои води. Често обявява темите за леймърски. Обикновенно като публикува въпрос му отговарят само хора от неговия тип с които така и така си лафи в кю-то.

    Да не говорим за още повече хора.

    По-горе приведената класация може би важи за дъра-бъра и подобните категории, но останалата част от форума е прекалелено специализирана/техническа, че да може драскачите там да се категоризират по този начин.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    93
    #4

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Можеш да допълниш и още един тип Profita, Консерватора:

    смята форума за свой, не отговаря и пренебрега мнения на хора с по-малко от 200 мнения, дори и да има нещо положително в тях, с удоволствие отговаря на нови юзери, но само ако са задали въпрос, ако се опитват да отговорят на някого ги игнорира, все едно, че шрифта, с който пишат е прозрачен. Всъщност това по-точно е синдром, който като гледам обхваща постепенно всички "стари кучета" и спомага за общото елитализиране и затваряне на форума в себе си.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #5

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Най-жалкото нещо е себеанализата![}]

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Жалко ? Защо ?

    Ако човек не си прави самоанализ, как ще разбере дали върви напред или назад?

    Аз ще направя обобщен и вероятно непълен очерк на моята шизофрения [:D]

    Значи поведението ми обхваща доста черти от 7(7 а), ако мога така да се изразя) и 9(без освидетелстване, моля [:D]).

    Има доста неща, по които си приличам и с човека 14. Приближението е голямо, но сферата на психоанализата е доста обобщена [:D]

    Някои черти съм заел от 1 и 6.

    Поведенческите черти на 12, 13 и 15 също не са ми чужди.

    Абсурд е да се впиша в номер 10, 8 и 2. Абсурд. Ако има една дума, във всяко от тях, която да ми подхожда, за всяка от тях има поне 10 на които съм пълен антипод.



    Btw. N.4 ми дразни очите [] Не ви ли се струва, че е някакъв опит да се набутат всички жени в един кюп или само на мен ми изглежда така?

    A N.5 е според мен само допълнение към характеристиката, не и отделен модел на поведение. Ветеран. Какво пречи на някой да стане например черна овца - ветеран [:D]

    Profita - липсва според мен отговор "Друго - посочете какво", което много ще улесни участниците . Например аз сега съм в положение, че не знам за кое да гласувам []

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #7

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Много отговори липсват, но анкетата позволява до 15 позиции. Ще се ограничим с тях.

    Който не се намира в някоя от горепосочените има пълното право да се опише сам. Нищо жалко не намирам в това. Дори напротив. За човек, който е наясно със себе си бих казала, че притежава завидно чувство на самопреценка.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #8

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Абе типове форумци, колкото типове хора... Май е сложно да се разграничи човечеството на холерици сангвиници флегматици и кво още беше там.

  11. Gadget
    Guest
    #9

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    ... и истерици 15 позиции малко били. Каква е тази анкета? То си е направо научно проучване. Сега сериозно...



    М/у Арбитър и Професионалист разликата е колкото да се каже, че има разлика. Другите категории пак се припокриват на места. Вярно, че всичко е за забавлевие, но като цяло вече не гледам сериозно на темата. Твърде много се разшири и мутира и по-скоро си е за някой психо-форум. Материята и твърде сложна и всеки ще я тълкува различно под собствен ъгъл. Много трудно ще бъде няколко участника да се обединят около едно по-общо мнение... Истината е някъде там...

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #10

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Много трудно ще бъде няколко участника да се обединят около едно по-общо мнение... Истината е някъде там...



    <div align="right">Originally posted by Gadget*-*31/07/2004*:* 01:24:53</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Гаро, всеки за себе си. Не всеки за другия. Така ще се види кой как гледа на нещата. Ако пък някой има толкова обективни възражения, винаги може да ги отправи с <font color="red">РМ</font id="red">

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    52
    #11

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Определям се като наблюдател защото предимно чета и гледам а като не намеря отговор тогава питам. Опитвам се да пиша във форума когато имам проблем или мога да помогна по даден такъв.

    Но никой не е съвършен [:D]

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #12

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Позьори :]

  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #13

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    Преди много обичах да пиша и винаги съм била спокойна, че всяко недоразумение или грешка или каквото и да е ще се приеме на шега и ще стане весело. Сега някак си някои хора ти дебнат писаното и се хващат за всяка дума и се почва канско заяждане. Аз не влизам във форума, за да се заяждам и да си развалям настроението (говоря за темите като дъра-бъра, анкети и т.н. - в сериозните теми слава богу не се забелязва такова явление). Дори не обичам да чета заяжданици и надмерване на....мъжете знаят[].

    А сега по темата: Горното го написах, за да обоснова защо влизам вече предимно като модератор. А вече се написа модераторите към коя група спадат.

    Много се надявам с помощта на другите модератори и потребители да върнем нещата както бяха преди - спокойни и шеговити и неангажиращи. Стига вече с тези безкрайни философски разсъждения, който ужасно товарят четящия, стига вече заяжданиа, защото ви уверявам, че при наи-малкия намек за заяждане ще трия мнение без обяснения (форумът си има правила).

    Не е добре, че вече темите още с отварянето си стават повод за конфликти и недоволства и следва голямо отклонение от основния замисъл. А ако случайно модераторите се намесят, тогава в същата тема се почва : Ама защо сега така, ама кой ми изтри мнението, ама .....И къде отива темата?

    Вие преценете дали трябва да е така.

    Защото темата на Profita можеше да бъде много интересна и приятна, а можехме и доста да се посмеем, ако вместо заяждане, проявявахме чувството си за хумор, а не да избиваме комплекси и да се налагаме.

  17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #14

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...темата ...можеше да бъде много интересна и приятна, а можехме и доста да се посмеем, ако вместо заяждане, <u>проявявахме чувството си за хумор</u>, а не да избиваме комплекси и да се налагаме.<div align="right">Originally posted by Sunny*-*01/08/2004*:* 11:02:14</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Дай Боже нам такова поведение в Сетком в близкото бъдеще.

    Sunny


  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    14
    #15

    С кой от изброените типове потр. се определяте?

    <font color="orange">Mod EDIT Sunny: Още един такъв пост и изхвърчаш и с този nick!!!</font id="orange">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 15
    Последно: 09-03-15, 22:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе