Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 104

Пушите ли ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Пушите ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

обаче проблема е в това, че пушачите са ПО-Толерантни !

от скапаните непушачи...

.............

е да, ама в заведение за непушачи е тъпо - там няма интересни хора, пълно е с комплексари и луди ......

аз досега не съм видял "стара мома" която пуши. Обаче съм видял МНОГО стари моми въздържателки - хе хе

<div align="right">Originally posted by Zaphod B - 06/01/2005 : 22:09:49</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

хахаха - е ти утрепа рибата

аз пък се чудех какъв ми е проблема и защо съм комплексар[]

да взема да пропуша ли......[|)]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Пушите ли ?

Tука компелксите си избиха само пушачите (че то пушенето е комплекс). Те били душата на купона, те били толрентните, те били хубавите и умните (е последните две не се казаха ама има време). Поздрави.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Пушите ли ?

поддържам огъня от време на време [:P][}]

и като ми прелее чашата е повод за ЦУНАМИ [8D]

5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Пушите ли ?

Не пуша и няма нищо против пушачите като пушат но така че да не им усещам дима

в този закон трябва да се окаже изрично на каква квадратура колко места за пушачи трябва да има и каква точно да е вентилацията, защото ако има зала за непушачи която е 2 маси които са почти винаги до врата какъв е смисъла?

Закона както всеки друг е направен така че да не знаеш какво да правиш и как да го спазваш, така всеки го заобикаля и е спокоеен че нищо не можеш да му направиш.

Като цяло мисля, че има много по-спешни промени да се приемат но и това не трябва да се пропуска

6. Member
    Тук е от
    May 2002

Пушите ли ?

Пуша , но никога не съм оправдавал пушенето в присъствието на непушачи. Една от най-грозните картини (по темата естествено) която може да се види е бременна жена с цигара.

Който може да ги откаже на момента. Другите ще го д...ме. Такова животно като човека нема. Пречи му , не може да диша , кофти му е но не спира - причина - неизвестна.[!][V]

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Пушите ли ?

Пушенето е порок. С него се свиква, а не се отвиква.

Един бивш пушач буди у мен възхищение, защото да се откажеш от греха човешки е признак на силна воля и стремеж към удовлетворяване на нравствения идеал.

Не виждам нищо героично в "спрягането на глагола тровя се" ежедневно. Няма връзка и с анти/комплексираността. За едни това е следствие от детинска безумност, за други начин на личностно самоизразяване, за трети лекарство против стрес, а за четвърти начин да намерят място/работа на ръцете си.

Пуша..., много... и не го смятам за добродетел.

Мога да ги откажа. Въпросът е да намеря достатъчно добра причина - защо!

8.  

9. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

Пушите ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пуша..., много... и не го смятам за добродетел.

Мога да ги откажа. Въпросът е да намеря достатъчно добра причина - защо!

<div align="right">Originally posted by Profita*-*07/01/2005*:* 16:36:03</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

За да ни се похвалиш, че си успяла все пак.

За да не даваш "добър" пример на други.

За да ..

Много причини. Лошото е, че и само една е предостатъчна (като жените). Всеки обаче я намира сам за себе си ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Пушите ли ?

Не виждам абсолютно никакъв смисъл в едно заведение с общ салон (тоест където въздухът е един и същ) да има 5 маси за пушачи и примерно 2 маси за непушачи. Непушачите пак си дишат същия въздух - особено ако заведението е около 50 квадрата. А не може ли ако примерно аз държа заведение да напиша отвън: "Заведение за пушачи" или съответно "Заведение за непушачи"?

А да попитам, че не разбрах - на улицата може ли да се пуши, защото някакви полицаи ми обясняваха, че ще ме глобят, че пуша ПРЕД магазина ми. Трябвало да си имам стаичка в магазина (който е 28 квадрата) специално за пушене и стаичка за почивка - иначе глоби................**************ата

11. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Пушите ли ?

Просто не разбирам как може да има хора,които се изказват в подкрепа на пушенето.И на децата е ясно,че това е един отвратителен навик.Аз съм бивш пушач и то от сериозните така,че не ми излизайте с номера за душата на компанията или колко било готино.Все едно някой да излезе в защита на дрогата.Ако не знаете,пристрастеността към никотин се нарича табакеизъм и спада към наркоманиите.Хроничната употреба на никотин води до психическа и физическа зависимост,а това върви ръка за ръка с алкохолизма и дрогата.Има една интересна зависимост напоследък.Наблюдавам,че все по-малко мъже пушат,докато жените завоюват все по-здрави позиции.Аз лично познавам само две жени,които са отказали цигарите.Това е факт,който все още ми е трудно да си обясня...

Иначе,всеки е свободен да прави каквото си иска ,стига с това да не пречи на другите.На мен пушачите определено ми пречат,защото повечето не се съобразяват и дори се възмущават,ако им направиш забележка,че ти тровят въздуха...а те именно това правят.

12. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

Пушите ли ?

Понеже сте ужасно компетентни когато трябва да си защитите порока, не всички разбира се, а ставате и много нервни и се засягате на тема ограничаване на права... редно е да не изисквате ние непушачите да ви правиме удобно, а вие да си се заврете някъде и да си се тровите самостоятелно... заведение с надпис за пушачи ли !?! ей... яко ви е пипнала дрогата никотин и други разни съставки.

И за да не кажете пак някоя глупост вземете се информирайте относно никотина.

В медицината тютюнопушенето продължава да се води така както трябва да води - вид наркомания... и това не е само медицински термин, а реален факт.... проблема идва от голямата далавера и от масовост на явлението, затова от законодателна страна е извадено от списъка на наркотиците. Не ви говоря празни приказки, а пак казвам факти - информирайте се и си трайте, не тровете тези които нежелаят или вече са спрели да го правят... а дима по улиците, а GSM-те с тяхната радиация ? а това, а онова, а трето, а пето..... да, да, да, да... и докога ще е така... крайно време беше да се приеме нещо подобно, дали ще се прилага и спазва е друго, но аз да се чувствам виновен, че седя близо до пушач и ще му разваля кефа като му кажа, че ми пречи... не сте ли нагли нещо?

Децата ми като се прибират смърдят на кен*ф.... имали сте 150-160 години свобода, обаче прекалихте... стига ви толкова, време е да станете по-толерантни към другите и по-малко пушачи и по-малко наркомани. Заврете се някъде и си пушете - какво като ви се ограничават правата, вие ограничавате на непушачите правата с наглото си поведение и довода, че трябва да ви влеземе в положението... аре у лево - както каза някой по-горе.

У лево... и със здраве [}] []

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Пушите ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Понеже сте ужасно компетентни когато трябва да си защитите порока, не всички разбира се, а ставате и много нервни и се засягате на тема ограничаване на права... редно е да не изисквате ние непушачите да ви правиме удобно, а вие да си се заврете някъде и да си се тровите самостоятелно... заведение с надпис за пушачи ли !?! ей... яко ви е пипнала дрогата никотин и други разни съставки.

И за да не кажете пак някоя глупост вземете се информирайте относно никотина.

В медицината тютюнопушенето продължава да се води така както трябва да води - вид наркомания... и това не е само медицински термин, а реален факт.... проблема идва от голямата далавера и от масовост на явлението, затова от законодателна страна е извадено от списъка на наркотиците. Не ви говоря празни приказки, а пак казвам факти - информирайте се и си трайте, не тровете тези които нежелаят или вече са спрели да го правят... а дима по улиците, а GSM-те с тяхната радиация ? а това, а онова, а трето, а пето..... да, да, да, да... и докога ще е така... крайно време беше да се приеме нещо подобно, дали ще се прилага и спазва е друго, но аз да се чувствам виновен, че седя близо до пушач и ще му разваля кефа като му кажа, че ми пречи... не сте ли нагли нещо?

Децата ми като се прибират смърдят на кен*ф.... имали сте 150-160 години свобода, обаче прекалихте... стига ви толкова, време е да станете по-толерантни към другите и по-малко пушачи и по-малко наркомани. Заврете се някъде и си пушете - какво като ви се ограничават правата, вие ограничавате на непушачите правата с наглото си поведение и довода, че трябва да ви влеземе в положението... аре у лево - както каза някой по-горе.

У лево... и със здраве [}] []

<div align="right">Originally posted by Lox*-*08/01/2005*:* 01:11:16</div id="right">

те тава е демократ !!

и то толерантен [:D]

14.  

15. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

Пушите ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

те тава е демократ !!

и то толерантен [:D]

<div align="right">Originally posted by Zaphod B*-*08/01/2005*:* 01:35:40</div id="right">

@Zaphod B

Иди и раздавай на децата в училище цигари вместо закуски... нали цигарите не са забранени от закона, пък и дарение правиш, ще те уважават. Имаш нужда - личи ти.

За каква демокрация ми говориш? За нашата ли, Българската... мдаа. Тук сме Ориент-Експреса...

Не е истина просто, до скоро бягахме от Истанбул, но в името на цигарите го прегръщаме. А и фереждето е хубаво нещо, не го забравяйте ................... Както си го направиме така ще ни е.

Zaphod B, чаках да напишеш някое шутовско мнение и то не закъсня разбира се [:D]

Сега това следващото не е за теб, така и така разбра, че не съм от толерантните [}]

Зад паравана на човешкото здраве наистина може да се прокарат какви ли не ограничения за правата ни, но хайде да говориме за порока тютюнопушене само, това си е за нас и децата ни... пуши се в къщи, пуши се на гости, пушат майки, пушат баби, пушат съучениците на децата ви, самите ви деца, навсякъде се пуши.... наистина е време да се направи нещо, а не цигарата да е символ на превъзходство, нека да се чувстват пушачите неудобно, стига толкова.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Пушите ли ?

Пуша по 2 кутии на ден.

Цигарите са гадост и трябва да се махат, но не това е начина.

За да спре пушенето, човек трябва да вземе решението за себе си, а не да бъде насилван отвън. Непушачи, кажете ми какво му е по-добрето, когато влезете в кватралното кафе с 4 маси и на 2 от тях се пуши - нищо, точно както и преди там си е "опушено".

Тоя закон е пълна простотия, само води до безсмислени спорове, а полза от него няма. От въвеждането му до ден днешен не е имало случай да ми се наложи да не пуша, за да го спазя - винаги съм си намирал място за пушачи и съм пушил => нищо не се е променило.

Това е от мен - не оспорвам мнението на нешушачите като не искат да стават пасивни пушачи, оспорвам закона и се вбесявам от дебилите, които вместо да решат належащите проблеми се занимават с глупости. Загрижили се те за нашето здраве - колко пари плащаме за здравни осигуровки, колко често посещаваме доктор и какви са цените като отидем?...Колко пари ни се отдържат за пенсионно осигуряване и какви са пенсиите?...Да продължавам ли с въпросите?

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Пушите ли ?

Lox, остана само да развееш байряка и да гръмнеш топчето. []

Хайде, моля те, не се вживявай толкова, че ще вземеш да пропушиш... [:P]

18. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Пушите ли ?

Закона е недомислен,както повечето бългаски закони,но не е безсмислен.Българина няма самосъзнание,така че е безполезно да се чака сам да разбере вредата от пушенето.Трябва да му се бръкне в джоба.Това е единствения начин да се постави някакво начало.Естествено,че закона няма да проработи веднага,но с времето съм сигурен,че хората постепенно ще свикнат.Във всички държави,където хората ценят здравето си и инвестират в него е така.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 26-10-13, 21:00
  2. Какви цигари пушите?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 77
    Последно: 03-04-12, 14:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе