Вижте резултатите от анкетата: Или кой беше "най-малкото зло" за народа ни?

Гласували
67. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Андрей Карлов Луканов

1 1.49%
  • Димитър Илиев Попов

1 1.49%
  • Филип Димитров Димитров

3 4.48%
  • Любен Борисов Беров

1 1.49%
  • Ренета Иванова Инджова

6 8.96%
  • Жан Василев Виденов

4 5.97%
  • Стефан Антонов Софиянски

6 8.96%
  • Иван Йорданов Костов

34 50.75%
  • Симеон Борисов Сакскобургготски

2 2.99%
  • Сергей Дмитриевич Станишев

9 13.43%
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 40

Кой е най-добрият министър-председател на България?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re: Кой е най-добрият министър-председател на България?

FearMe защо да е много тъпа анкетата? Виждаш, че доста хора са прочели мненията тук. Естествено анкетата няма претенции за всеобхватност и аналитчност, тя е по-скоро емоционална. Аз за себе си знам защо съм гласувал за Костов както в личен аспект така и в професионален. Освен това фактическата обстановка беше такава:
    След "вещото" управление на същите тези комунисти, които са и сега във властта.

1.Месечна инфлация 300%.
    2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
    3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".
    4.Растяща безработица,достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради не работещите, но не фалирани предприятия.
    5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
    6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
    7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
    8.Прекъснати връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ.
    9.Дългове към външни кредитори - над 12 милиарда долара.
    10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,ТИМ,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".
    11.Банкрутирали предприятия-в това число »Кремиковци» и «Балкан».
    12.Фалит на Банки.

А какво беше в края на мандата.

1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.
    2.Национална валута – 1.70 лева = 1 долар.
    3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.
    4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.
    5.Средна заплата 250 лв = 147 долара.
    6.Средна пенсия 130 лв = 76 долара.
    7.Премахване на Шенгенската изолация и свободно пътуване из Европа.
    8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нараснало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
    9.Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
    10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.
    11.Бърза приватизацияна на банкрутиралата държавна собственост.
    12.Оздравяване и приватизация на банките.
    И НАЙ-ВАЖНОТО ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД И НЕЩАТА ТРЪГНАХА НАГОРЕ.

Иначе разбира се имаше недостатъци - особено определени министри, Но политиците са 1.ЛОШ, 2 Много ЛОШ, 3 НЕКАДЪРЕН - е първия е за предпочитане

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

offtopic

blue1, много се радвам, че си разбрал правилно възклицанието ми, което в никакъв случай не е отправено към теб, а към субективизма на въпросната анкета

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    offtopic

.......... а към субективизма на въпросната анкета
    Е то е смешно, когато става дума за личности, за субекти, да няма субективизъм в мненията. Все пак това е форум на реални хора, не е консилиум на психиатри и психолози, които трябва да поставят диагноза и които работят по строги критерии.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    В новата история на РБ има само един ИСТИНСКИ министър председател и неговото име е Иван Костов.

Но пък от друга страна колкото по-шарен е един пост, толкова е по-достоверен.
    Не знам какво Костов е мислил за държавата, но баш по негово време беше най-голямото източване на ДДС, фирми на входа и изхода на предприятията и подобни прийоми. Тогава се смениха и анцузите с костюми.

Аз лично не гласувах, защото като разгледах списъка и си припомних по всяко време какво е било, направо ми се дорева. Кражби, корупция, толериране на беззаконието.
    Най-добре съм живял по времето на Сакскобургготски и Станишев, но определено не бих гласувал за тях. Не мисля, че това е свързано с министъра или конкретното правителство.

А относно до съпоставката на @blue1: тези неща бяха предопределни от едни други хора, а не от министър-председателя. И Тодор Живков да бяха върнали, пак щеше да е такава картинката.
    Много обикновени хора загубиха от инфлацията, но също толкова много загубиха от промяната $1 = 3,500 лв. към $1 = 1,680 лв. А и в двата случая спечелиха които трябва.

Ако имаше обратна анкета, щях да гласувам. Най-голямо зло сториха хорицата на "Царя". С толкова милиарди ощетиха България, колкото другите всички заедно не можаха.

6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Този, който все още не е бил на власт естествено!

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

А ... ето я и "Златка", загуби се нещо напоследък ...
    Айде за много години и целувки на малката принцеса.
    На теб в ПМ, че има един тука дето гледа и ме притеснява. Да не ревнува.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Не съм гласувал, а и не смятам, защото не виждам за кого. Всеки си има кусури, а някои от тях само това си имат. Както и да е, не за това започнах, а да ви разправя една история от близкото минало - от времето на Костовото управление.
    Та тя станала в едно малко градче, близо до София, я има 50-60 км., я няма. Имало си една малка фабричка, която някак си все още произвеждала продукция в смътното време на прехода. Били се сменили не един и двама премиери, но тя някак си оцеляла. Била монополист на българския пазар, имала пазар "на Запад", имала пазар и в *****. Цяло чудо, а не фабрика. Разнообразно производство, гъвкав мениджмънт (тия думи не бяха популярни по това време), който си работеше всъщност още от татово време, добри задгранични контакти и не на последно място строга фискална политика, а именно минимален разход на средства и строго по предназначение. За което много мразехме шефа, но пък редовно си получавахме заплатата, когато другите получаваха обещания в дълг. Глупави бяхме. Ще кажете - защо? Защото дойде Костовото време. И беше решено, че тази фабричка не може да се управлява от "класово неориентиран" субект. И го смениха с един "изтъкнат професор по икономика", който както сам казваше бил изнасял лекции пред 4000-дна аудитория. Между другото личен приятел на премиера. И ни казаше: "как може рабатата Ви европейска, а заплатите Ви етиопски". Повярвахме му (поне повечето от нас). Можехме да организираме някакъв протест (по това време всичко можеше) в защита на старото ръководство, но не го направихме. Ако знаете какво стана само в рамките на година-две. Бедна ви е фантазията, за да си го представите. Цеховете спираха един след друг. Договорите се прекратяваха по същия начин. Но сега се сещам, че първото нещо което направи "професора" беше да продаде ведомствената почивна станция в южното черноморие. Беше превърната в хотел на някой близък човек, вече не помня връзката. Последното, кеото направи преди да се махне (аз вече отдавна не бях там) беше да продава оборудването, което беше сравнително модерно и което бяхме монтирали само преди 3-4 години. Сега на това място мъждукат 3-4 дребни фирмички и останалато е пустиняк. Няма да навлизам в подробности за сложните корупционни схеми на входа и на изхода, които действаха по негово време.
    Ето това остана след Костов. Пък нека да бъде и най-добрия щом искате.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Сега, след като гледах новините по Нова Телевизия, гласувах в анкетата.
    Най-после един политик, на когото му СИТИСКА да се противопостави на ЕС, ЕК и всякакви подобни чиновници. Дори да е блъф, което е по-вероятно, все пак го направи. Браво!

11. Member
    Тук е от
    Jul 2007

И кой тва?
    Като гледам кой е на първо място в анкетата , направо се плаша.
    Как не го е срам тоя КОМУНИСТ да се показва пред хора , не мога да разбера .
    Ко се направи пълно и безпристрастно разследване на имуществото на всички от списъка ,и всичко незаконно придобито се конфискува , бюджета ще се удвои

12. Silence
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Profita

Този, който все още не е бил на власт естествено!
    Именно

13. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Като гледам как се развива темата ми става интересно. За серго има вече 4ма гласували, ако се вземе в предвид, че в този форум основно са млади хора, работещи и т.н. Малко са пенсионерите. навярно лятото пак ще влезе с пълна пара в парламента с неговите си приказки на все той оправил нещата, които очевадно не са оправени.

За Костов всички го плюят, не че няма за какво. Интересното е, че по негово време се започнаха всички процедури и реформи по приемане в НАТО и ЕС. Много хора са против, аз лично съм за членството в двата съюза. Една историчка ни обясняваше, че най-добре си личи кое правителство е било добре, по време на следващото правителство. По времето на царя всичко изглеждаше добре. Икономиката вървеше, народа малко се стабилизира и вече при следващото се усетихме, че сме пак в първи клас.

Защо го нямало Стефан Стамболов ... ами да, но всички изпускат и Цар Симеон - на три морета е била страната?

14.  

15. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Иван Костов, може да го обвиняват че много е крал ама никой негов колега не е направил досега колкото него. Спомнете си какво завари.

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

хайде аз пак да съм в опозиция

разгледайте това http://www.nsi.bg/BudgetHome/BudgetHome.htm и да видим дали костов е по-добър по тези показатели (които най-много засягат всеки от нас)

17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Там променят статистиката при всяко правителство

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

'шо ка'йш?

чувам един нежен, тих един такъв... романтичен глас да ми нашепва в ушенцето "сапиооо... сааапиооо..."

На 24 март 1992 г. Костов в качеството си на министър на финансите в 79 правителство на България подписва разрешение, с което фондация „Сапио“ една седмица да осъществява безмитен внос на стоки. Фондацията е собственост на бившия депутат от СДС във Великото народно събрание Ясен Златков. Въпреки, че разрешението е парафирано като „еднократно, по изключение“, фондацията го размножава и с него внася няколко големи пратки. Ясен Златков успява да внесе в България стоки за около 5 милиона долара.[10]

Няколко месеца по-късно в пресата се появяват обвинения, че разрешението е издадено в нарушение на въведения през февруари 1992 г. данъчен режим за фондации. Главна прокуратура започва предварителна проверка по случая, която завършва на 10 февруари 1993, установявайки, че Костов не е нарушил законите на страната, тъй като само подписът му не разрешава вноса и писмото не е заведено по надлежния ред в Министерство на финансите, като липсва син печат от министерството. Самият Иван Костов твърди, че е имал правно основание да издаде разрешение за внос. Според него престъплението е в нееднократното използване на разрешението, като още докато той е министър на финансите започва съдебно дело срещу Фондация Сапио, с което имуществото на фондацията е запорирано и митниците си възстановяват нанесените им щети. Ясен Златков емигрира в САЩ и регистрира Фондация Сапио зад граница.
    P.S. за да не остане някой с впечатлението, че плюя едни, а онеправдавам други, мога да кажа какво ми шепти същия този глас в другото ухо: "яяяхтатааааа... яяяхтатаааа... ермитажа на злаааатнитееее..."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кой е най-добрият режим?
    От Tonyo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 19-02-14, 15:27
  2. Зам.-министър на ДПС спечелил 5,3 млн. лв. за година
    От hihimor във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 04-07-07, 22:07
  3. Наи-добрият ISP :)
    От DPetrov във форум Windows
    Отговори: 20
    Последно: 24-06-01, 16:39
  4. Timeport е най-добрият тел. за 300 лв.!
    От Pecho във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 07-06-01, 16:04
  5. Кой е най-добрият Firewall?
    От mitsy във форум Windows
    Отговори: 14
    Последно: 11-02-01, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе