Или кой беше "най-малкото зло" за народа ни?
Андрей Карлов Луканов
Димитър Илиев Попов
Филип Димитров Димитров
Любен Борисов Беров
Ренета Иванова Инджова
Жан Василев Виденов
Стефан Антонов Софиянски
Иван Йорданов Костов
Симеон Борисов Сакскобургготски
Сергей Дмитриевич Станишев
Или кой беше "най-малкото зло" за народа ни?
Интересно дали някой от нас познава достатъчно добре политическите ситуации през този период, че да дава оценка.
Историята ни не започва от 1990 година. Поне моята не.
Ако ще търсим правилния модел, като че ли трябва да се върнем доста по назад във времето.
Пък и защо трябва да ограничавам избора си само с Министър-председатели.
Като че достойни хора е имало и измежду министрите.
От изброените най-малкото зло беше Софиянски - най-кратко време беше премиер, точно след голямата криза...нямаше как да е по-зле от това преди него
Иначе съм фен на Костов.
В новата история на РБ има само един ИСТИНСКИ министър председател и неговото име е Иван Костов.
Това е човек, който се държеше като образец за министър председател.
Имаше и има ясна мисъл, целенасочено управление с ясни цели и идеи основани на ценностна система и принципи.
Но това са думи които лумпените, идиотите, малоумните и необразованите не зачитат и не знаят какво означават.
Плюят по Иван Йорданов Костов и те не знаят защо. А това е човека, който освен за собственият си джоб (което не е лошо) мислеше и за ДЪРЖАВАТА, така както и за собствените си инвестиции.
Излишно е да споря със простаци, партиино ориентирани или неорентирани, които вземат 300-500 лева заплата и не знаят що е бизнес.
В Република България е имало до сега само ЕДИН ИСТИНСКИ министър председател и той се казва Иван Костов.
Запомнете го!!!!!!!!!!!!
Гласувах за Иван Костов.
Също доколкото можа добре се справи Попов.
Жан Василев Виденов - 1 (10%) - веднага да си признае колко пари е взел за да гласува за този, или може би и той чете форума. Като чета мненията и гледам класацията само мога да съм доволен от това което мислят хората тук. Интересно само в този форум ли хората мислят нормално?
От тук изброените също съм за Иван Костов. Той действаше по предварителен сценарий, но си изигра ролята като талантлив актьор.
А иначе съм фен на Стефан Стамболов. Рядко България е раждала такива политици!
Стефан Стамболов , но аз гласувах за Инджова - за краткото си време стегна много държавата
Да ме прощаваш blue1, ама анкетата ми звучи - имате 10 кофи лайна, коя предпочитате да изядете.
А за Костовистите ще кажа едно - проверете си пак старите тефтери, там некви фондациики (Скорпио), там някакви вносове-износи.....
Всеки краде според текущата ситуация.
Разбира се! Казано е: "Всекиму своето" Това си беше по сценарий....Първоначално публикувано от Black Adder
Софиянски и Костов (първите две години)
А относно кофите с лайната, предпочитам този с повече витамини.
Лошо няма, ако не се бе погрижил за себе си нямаше да го уважавам. То всичко си е законно, но се грижеше и за държавата.Първоначално публикувано от Black Adder
Другите се грижат само за собствения си джоб и не им пука за държавата, защото като имат пари могат да живеят навсякъде.
И аз се сетих за Стефан Стамболов, но не го видях в списъка.Първоначално публикувано от Lupus
Относно Костов, ако оценяваме личностите и какво впечатление са оставили у нас до последно, може би той е "най-добрият" министър председател.
Ако оценяваме съобразно икономическото положение и ефективното управление, въпреки, че сериозните данъчни реформи започнаха от СДС като тежък камък все още виси на врата на Командира корупцията по негово време.
Стамболов може би учебниците по история да са ни убедили, че е борец за независимостта на България, но той иска специално проучване на миналото, за да бъде оценен справедливо.
Виденов всички го помним като човек с толкова неадекватно поведение пред медиите, че няма накъде повече. Забравих къде, четох обаче, че свалянето му е било нагласено, заради отказа му да изпълнява сценарии, включително и такива в ущърб на България.
Та много некоректен въпрос според мене.
Но може би най-големият интересчия е царчето. Човек дошъл да ограби. Така както баща му и дядо му са цоцали от българския народ.
blue1, ще ме извиняваш, ама МНОГО тъпа анкета!
1. (и най-важно) за да можеш да оцениш нещо, трябва да го познаваш в детайли. кой от тук присъстващите има някакви по-богати от "гледал-съм-по-телевизията" впечатления върху РЕАЛНАТА дейност на гореизброените. отговарям си сам - никой.
"мен 'щото ми харесва как разкараха номенклатурчиците" не ми звучи като аргумент....
2. политическата принадлежност е функция на материалната обезпеченост. следователно - ако са взели на дядо ти 10 000 дка земя, от които той е живял богато, и са ги раздали на 100 * 100 бедняци, ето ти 1:100 "реститути" vs. "червени бабички". това политически или икономически убеждения са?
ако баща ти е бил мързелив глупак и едва е успял да издрапа до 7-ми клас, след което е сортирал ябълки 40 години, а съседът му е завършил висше и е станал пилот на самолет, кой от двамата ще мрази и кой ще обича социализма? и доколко това ще бъдат адекватни убеждения?
3. коя политическа сила къде има най-силни поддръжници е и функция на местоживеене. дреме му на чучура на разградчанина, бил той мохамеданин или християнин, дали сини, или червени, или жълти са на власт, след като дпс-то откакто е във властта, той има осигурена работа (сече дърва, или ниже тютюн, или др.). жителите на правец как да обичат сините, след като им затвориха кранчето на града?!
4. кой мрази коя партия зависи и от периода, в който се е пробвал на пазара на труда (за по-младите). който е бил на власт тогава му е останал в съзнанието най-голям боклук. няма нужда да обяснявам защо....
5......
6......
P.S. ще завърша само с едно нещо - спомнете си как преди 12 години стана голямата патаклама пред парламента. пак "мръсните комунисти" бяха на власт. пак всенародната омраза ги изрина. пак "добрите" дойдоха да оправят държавата... и пак сме на същото дередже. така че, моля ви, не ми стихоплетствайте кой бил най-добрия, кой бил най-лошия, как бат гойко сега ще оправи България и прочее митингаджийски лозунги с патос и слюнка на уста. направо да се чуди човек - сякаш някой ви е оправил в зависимост от управниците, а не вие сте си блъскали главите и сте постигнали нещо ВЪПРЕКИ въпросните управници!
Моля, моля, на същото дередже сме след две поредни управления на Доган и БСП!
Иначе по темата - гласувах за Костов, на базата на това, че по негово време държавата достигна до някаква стабилност след пълен и тотален крах, причинен от знаете кого.