Вижте резултатите от анкетата: Коя е любимата ви марка уиски?

Гласували
58. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Highland (Island) Single Malt

7 12.07%
  • Highland (Speyside) Single Malt

0 0%
  • Islay Single Malt

2 3.45%
  • Campbeltown Single Malt

1 1.72%
  • Японски Single Malt

0 0%
  • Blended / Смесено

2 3.45%
  • Ирландско уиски

19 32.76%
  • Бърбън / Тенеси уиски

27 46.55%
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Коя е любимата ви марка уиски?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:Коя е любимата ви марка уиски?

На фалшив марков алкохол не съм случвал в БГ, обаче разни ефтини водки и джинове, само като ги помириша и зрението ми отслабва.
    Джак-ът си е на почит навсякъде. Аз обичам да си мириша 50 -тограмка цяла вечер - така хем умът бистър, хем съм усетил аромата.
    Наистина не много умни хора масово похабяват хубавия алкохол, като го преохлаждат или направо го бухат в камерата, където си стои до непосредствена консумация . Ама иди им обяснявай за мириса и аромата, след като го съчетават с ред бул. Също както осъвместяват качествена домашна ракия с лимонада, вместо със салата. Такива индивиди се забелязват по начина на отпиване - на големи глътки, и погълнатите ml - няколко пъти по 100, да не кажа десетки пъти. Хората даже и книги издават по барманство и в тях си пише, че ароматните алкохолни питиета ( коняци, ликьори, уискита, дори мастиката и джина ) се охлаждат ( лятото ) до стайна Т* и който иска си добавя лед. Именно с цел не човек да се нальока, а да се наслади на аромата. За къркачите си има водка и плодова ракия.

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Някакви отзиви за Лагавулин? Май това е следващото, за което се облизвам. Засега Талискер е без конкуренция.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    .... Хората даже и книги издават по барманство и в тях си пише, че ароматните алкохолни питиета ( коняци, ликьори, уискита, дори мастиката и джина ) се охлаждат ( лятото ) до стайна Т* и който иска си добавя лед. Именно с цел не човек да се нальока, а да се наслади на аромата. За къркачите си има водка и плодова ракия.
    Как ще охлаждаш коняк бе човек! Това си е жива перверзия! Коняка се пие затоплен до телесна температура на пара!

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Как ще охлаждаш коняк бе човек! Това си е жива перверзия! Коняка се пие затоплен до телесна температура на пара!
    най-най-гъзарското пиене на коняк, което ми беше организирано, беше поставянето на чашата на специална стойка със запалена свещ отдолу, която поддържаше коняка затоплен през цялото време на консумация, без да се налага да го гушкам и топля с ръце

охлаждане на коняк - що за варварщина

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    охлаждане на коняк - що за варварщина
    "— Но това е безобразие… истинско безобразие.
    Макмърфи я съпровождаше, намигаше и й обясняваше:
    — Не, това е писоар… писоар. "

7. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

то това коняка си е храносмилащо питие по начало, не разбирам как някои хора се натряскват с такива работи.

Имах един вуйчо, дето беше бояджия. Сутрин, като се качеше на стълбата с една бутилка слънчев бряг и една кутия цигари не слизаше изобщо от нея.
    На обяд си почине, следобед с още една бутилка и така до вечерта, вечерта в кръчмата разни яки подводници се пускат - чаша с коняк в халба с бира.

Аз по начало не пия, ако пия нещо изобщо, то е най много чаша бира, или уиски, а и не мога да пия, щото сички се надяват на мене после, като всичко свърши, да ги разкарвам по къщите, като такси, поне тея дето могат да стоят прави, легнали и на четири крака не взимам в колата си.

Спомням си една вечер, преди две години, как се бях натрескал с коняк от немай на къде.

Бяхме на некъв рожден ден, на някаква овца, дето един приятел я сваляше, ама явно нищо не стана, щото тя видиш ли, от онея, дето сичко и тича, ама никой не намазва.
    Та отделихме си се ние четирима приятели, без мадами и друго, край басейна на дискотеката.
    Пием си уиски, майтапим се и друго.
    По едно време четвъртия изчезна, щото в тая дискотека имаше традицията да се събират разни травестити, и един му се лепна, което ни даде сюжет за майтап и още пиене в негова чест и любимият му.

Добре, ама по едно време свършихме втората бутилка уиски, та пратихме тоя нашия приятел сваляча на мадамата, да купи още две от бара.
    Той се връща без грам и с кана гроздов сок в ръката. Щото друго нямали изобщо, за разреждане на уискито.
    Горкия, явно беше на лимита, докато стигнал до бара, забравил, че сме го пратили, за уиски и си помислил, че било, за кола, да я слагаме в уискито.

Наемам се с инициативата, да доставя за пиене, и отивам до бара, оказва се че всичко било на сухо и имало само некви бели вина, сладникави бири, коняк и друго вече не помня...
    Е па добре, дайте две бутилки коняк, така да бъде.

И кат нахлу по едно време това нещо в мозъка ми. Та от раз ставам и тръгвам от отсреща да свалям некви мадами, две там овци,.
    Мойте хора ми викат - недей тея са най много на по 17, аз не - ще ги свалям, още по добре, че са на толкова, това ше ми напомни доброто старо време, когато и аз бях на толкова.
    Та ме отрязаха, за сметка на това, решавам да се пльосна в басейна с дрехите. Главо, главо пияна, де си тръгнала ма главо?
    Охраната ме изкарва на момента, ама докато ме изкара и половината дискотека е вече в басейна, така че в крайна сметка ме оставят на мира.

От тук на там сичко мътно, по едно време се събуждам, оф де ми е главата, няма ми главата, а тука е, щото ме боли.
    Отварям очите и пред тях некви кестеняви коси, ох ах, и некакъв грапав глас - добро утро, как си?

А аз изведнъж си спомням горе долу всичко и единствения въпрос дето ми иде е - ама ти наистина ли си момиче.... кажи ми, че си момиче, моля те.
    Обикновено задаваме въпроса, от сорта - как ти е името, ама като се сетих, за дискотеката а и гласът грапав, нещо ме усъмни яката.
    Оказа се, че е момиче, също разбрах по късно, че съм бил избран от диджея, за краля на глупостта, или вечерта, нещо такова от тоя сорт.

Та за коняк не ми говорете моля, повече не ща да чуя.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ти си почти като тоя случай дето го въртят сега по новините .

Отварям очите и пред тях некви кестеняви коси, ох ах, и некакъв грапав глас - добро утро, как си?
    Във Второ районно управление “Полиция” в Стара Загора в събота получили съобщение от 31-годишна жена, че в приземната стая на къщата й, разположена на ул. “Поп Минчо Кънчев”, спи непознат мъж.
    Униформените се явили на място и установили, че това е 24-годишният П. Д. от Стара Загора. Младежът си признал, че рано сутринта си тръгнал от една от градските дискотеки.
    Употребил голямо количество алкохол и затова нямал никакъв спомен как е попаднал в къщата на жената.

10. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Бадемов аператив с лимонада.

11. Member
    Тук е от
    May 2010

Whisky - Blairmhore, Glengoyne; Whiskey - Austin Nichols; Bourbon - Maker's Mark, Sour Mash - Old No. 7 (of Lem Motlow, Lynchburg).

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Препоръчвам да опитате Glenmorangie Original 10г. Най-добрата марка уиски за мен е Macallan.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Коя е любимата ви българска бира ?
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 158
    Последно: 26-02-18, 16:40
  2. Коя е любимата ви марка ТВ ?
    От ivanhoe72 във форум Анкети
    Отговори: 6
    Последно: 01-07-12, 15:51
  3. Отговори: 1
    Последно: 20-04-12, 21:34
  4. Отговори: 24
    Последно: 26-01-07, 00:04
  5. Любимата ви FIFA
    От Prehistorik във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 06-12-06, 19:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе