Тая картинка без обосновка няма голям смисъл. Кое от горното, което съм писал не е вярно? Айде като смяташ, че има огромна вреда и риск за здравето от полимерните опаковки, елиминирай ги напълно в твоето ежедневие (за твое добро) и да видим как това ще повлияе понататък на здравето ти и начина на живот- ще станеш столетник, може би, или ще си набавяш неопакована храна директно от производителя, и ще я носиш в пръстени съдове, щото от металните съдове се отделя метал, от найлона - найлон, от стъклото - други добавени примеси при производството му?
И нали не смяташ, че някои (институции по света), преди да се въведат полимерните опаковки, не са помислили за човешкото здраве преди теб?
ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ИМА ЗАВИДНА СПОСОБНОСТ ДА СЕ САМОПРЕЧИСТВА И САМОЛЕКУВА! ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СИ ПОПРАВЯ ПОВРЕДЕНА ДНК, последното се причинява и от алкохола и цигарите. Затова твърдя, че проблемът с опаковките е нищожен на фона на другото замърсяване на околната среда/храна, вода, въздух/, по отношение на човешкото здраве и сериозен в екологично отношение, ако липсва разделно събиране и рециклиране.
Всяко едно вманиячаване създава излишен психически товар. Както бях писал, запознах се с един човечец преди време, учен, в БАН е бил. Никога през живота си не ползва мобилен телефон, щото много вредял на мозъка и причинявал рак и пр. Шест месеца от запознанството ни, ме известиха че човекът е хвърлил топа без време.
В заключение само искам да кажа, че по-голям враг на личното и обществено здраве от цигарите и алкохола няма!