Отговор: Какви мерки да се предприемат в пенсионната реформа?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Свери си часовника! И после ела да твориш. ТИ си този, който живее на кредит. Ебаси!
Външния дълг на България е 2,1 млрд. долара през 1984 г. и 9 млрд. долара през 1989 г. Можеш лесно да провериш колко е в момента! И как така баба ми е виновна?! Ма не те ли е срам бе, Христо?
Ти провери цялата икономическа история на България в периода - 1944-1990 година преди да пишеш глупости. Дефолти, кредити, златни резерви, БВП - всичко.
Настоящето поколение плаща кредити взети по тяхно време...е и тези в последните няколко години.
Стига си изкривявал темата!
Джъсти не отговори на въпроса ми отпреди няколко поста.
Ох, мина времето, в което наивния еднопластов егоизъм на Х2 ме дразнеше.
Цитат:
Kasap
И как така баба ми е виновна?! Ма не те ли е срам бе, Христо?
:))
Цитат:
hristoslav2
Джъсти не отговори на въпроса ми отпреди няколко поста.
:095:
Честито :095: на всички родени след 1959 година ...
"Щяло да се даде възможност за избор, ама след 3-4 месеца..."
"Ще ти купя колело, ама друг път ..."
Бях сигурен, че няма да се намерят идио...хм, идиократи, които да си прехвърлят партидите в НОИ. Ама бях опроверган.
2 Прикачен файл(ове)
Нещо интересно в ексцел таблици за Частните пенсионни фондове.Има десетина страници-вижте интересно е: Прикачен файл 15451 Прикачен файл 15452 :ole
Моите калпазани рискуват в инвестиции с акции на фирми и акции на АДСИЦ(тоест това са дружества инвестиращи в недвижими имоти.Те не носят риск освен от обезценяване на имотите).
добре, че никога никъде е нямало обезценка на недвижимостите :))
иначе е хубаво да има конкуренция - 2 милиона работещи, 9 фонда :))
всичко е "дрън-дрън"... на повечето хора натрупаните вноски биха стигнали за 10 лв увеличние на пенсията за прогнозирания около 10 години период, през който биха били живи да получават пенсии.... огромна далавера!
54% от новопостъпващите на работа се разпределят служебно към кой УПФ да отидат. Приблизително 60% не знаят към кой УПФ внасят. И ако някои от тези УПФ фалират, ще застанат пред парламента, и за най-лесно, ще ги накачулят пак върху НОИ, по принципа на певците, дето им се загубили документите. Ей тия факти ме насочват към мрачни мисли. И като знам че в България, никой не си отваря устата, ако няма насрещна престация, ме кара да мисля че има нещо нередно.
не знам за какво толкова се тръшкаме, след като:
1. огромна част от нашето поколение (35-45) изобщо може и да не успее да се пенсионира (недостатъчен стаж / недоживяна възраст)
2. дори и да се пенсионира, надали пенсията му ще се различава особено от минималната (хора с по 25-30 годни стаж в момента взимат пенсии 50-ина лева над минималната)
3. едно спонтанно политическо решение може драстично да промени правилата на играта (примерно всички пенсионери да имат фиксирана пенсия = минималната работна заплата)
Четем: От 1 януари 2015 г. мъжете ще се пенсионират на 64 години, а жените - на 61 години. Всички ще трябва да работят с 4 месеца повече, отколкото сега - за мъжете ще са нужни 38 години стаж за пенсия, а за жените - 35.
И друго четем: Продължителност на живот България 87 място: Общо:72,7 Мъже: 69,2 Жени:76,2
64-38= от 26 тата ти година до 64тата не гъчиш ли без ден почивка, на 64 ша го духаш, ако си корав и не подвиеш крак и дори за ден може да взимаш пенсия 5+ години, до края на линията ти на живот. Тоест 38 години робия за да може евентуално да взимаш 5 някакви мизерни пари, които няма да ти стигат за нищо. 18 средно+5 висше -> завършваш и до 65 да не си спрял и за ден...и за какво като простата сметка показва, че ако въпросните 38 години заделяш по 100лв настрана ще можеш за въпросните 5 години остатък живот да си даваш по 760+n лв., n- лихви...като 300лв на месец е дяла на лихвата на натрупаната сума...50к+
Четем и друго: Всеки 4ти смъртен случай в България е на човек до 65години, тоест при 14,7% смъртност на 1000 това прави 27,000 души всяка година не успяват да доживеят до пенсия - техните пари от вноски къде отиват?
Какви мерки да се предприемат в пенсионната реформа? никакви, да се закрие
Цитат:
Tommorow
Четем: От 1 януари 2015 г. мъжете ще се пенсионират на 64 години, а жените - на 61 години. Всички ще трябва да работят с 4 месеца повече, отколкото сега - за мъжете ще са нужни 38 години стаж за пенсия, а за жените - 35.
И друго четем: Продължителност на живот България 87 място: Общо:72,7 Мъже: 69,2 Жени:76,2
Тоест ако искаме справедливост, - еднакво време прекарано в пенсия..жените трябва да се пенсионират на 70 години!
Цитат:
Tommorow
Четем и друго: Всеки 4ти смъртен случай в България е на човек до 65години, тоест при 14,7% смъртност на 1000 това прави 27,000 души всяка година не успяват да доживеят до пенсия - техните пари от вноски къде отиват?
Ами за социални пенсии на онези 400 000 цигани + 300 000 инвалиди + 300 000 работещи в селското стопанство.Тоест на всички неосигуряващи се.
Цитат:
Tommorow
Какви мерки да се предприемат в пенсионната реформа?
Мога да ти кажа ама всички тука ще ревнат :)
Цитат:
hristoslav2
Мога да ти кажа ама всички тука ще ревнат :)
Сакън, недей :) Преди да избесиш всички ми кажи какво ще направиш с тия -> БЛИЦ Новини - Експерти: Чиновниците ни пилеят по 3.5 милиарда лева годишно
мааалко сте объркали броя на инвалидите
Цитат:
Освен на пенсионерите и бездомните кучета България се оказа и държава на инвалидите. В момента инвалидните пенсии са 879 713 броя, става ясно от данните на Националния осигурителен институт
според мен поне половината са фалшиви инвалиди ръснали някой лев да вземат и инвалидна пенсия ( тъй като тя е отделна от основната )
Цитат:
Tommorow
Със закон ще ги накарам да си платят сметката и после ще съкратя 300 000 от тях..то и без туй държавните служители у нас са прекалено много - 550 000 са на държавната хранилка.
Само за справка, в Швейцария, която има население като нас - държавните служители са в пъти по-малко(няма да повярваш колко са XX XXX).
Цитат:
Alexi
мааалко сте объркали броя на инвалидите
според мен поне половината са фалшиви инвалиди ръснали някой лев да вземат и инвалидна пенсия ( тъй като тя е отделна от основната )
Така е защото близо 1,2 милиона пенсионери у нас, нямат необходимият трудов стаж и получават социална пенсия...и една преобладаваща част от тях я допълват с инвалидна.