Темата е много лична, същевременно засяга всеки, понеже няма или, поне аз, не съм срещал човек без проблеми, човек който да ми каже, че животът му е лек и върви по мед и масло. Всеки в даден момент изживява някаква трагедия, а ежедневният стрес вече е баналност.
Даже и лудите си имат техни проблеми, били те и нереални - ей го, има един в махлата - гледам го ухилен, замечтан, разхожда се; на следващия ден освирепял, кара се на глас на нищото пред себе си.
Прави впечатление, че от година на година става все по-модерно и в БГ да се ходи на психолог или поне да се говори за него. До колко българинът посещава психолог не ми е известно - не можах да намеря информация за това, но пък намерих услуги на психолози в изобилие. Друго, което ме зашемети - тарифите им, има такива за по 80 кинта на час! И обещават да "почувстваш радостта от живота", "да се справиш с временни проблеми като загуба на работа, несполука в бизнеса, раздяла " Първото, с което психологът трябва да помогне на клиента е да се справи със загубата на между 30 и 80 лв/час