Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Ще участвате ли ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2003

Ще участвате ли ?

Околоблоковото пространство е собственост на блока, така че общината не би Ви го изчистила, не стига ами и глоба за непочистване може да наложи! По-скоро не бих се включил в такова мероприятие защото като Трендс ползвам предназначените за целта места за изхвърляне на отпадъци и мисля, че точно това е начина. Колкото и добри момичета и момчета да се втурнат да почистват около блока, вечерта пияната комшийка (втория етаж до асансьора) като си изхвърли торбичката с боклука през терасата - всуе!

2.  

3. SAGE
    Guest

Ще участвате ли ?

Не - защото блока в който живея няма "междублоково пространство", а само малък вътрешен двор с гаражи и няма нужда от почистване.[]

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ще участвате ли ?

най-обичам сняг да рина аз... [:D]

а с метла в ръка - само в казармата едно време можехте да ме засечете... []

5. Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ще участвате ли ?

Аз спя по това време []. Аз в къщи рядко чистя, та ще тръгна и пред блока, да бе[].

6. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ще участвате ли ?

Няма да участвам !

Ако видя някой нещасник да замърсява.. , ще му спретна един микро скандал[}]

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Ще участвате ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="orange">smarty added</font id="orange">

а, не собственика на общинската фирма за чистота да си купува Мерседес МАЙБАХ

<div align="right">Originally posted by smarty*-*16/04/2004*:* 21:38:21</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">//offtopic: Собственика на общинската фирма "Чистота", по-точно на дяловете или акциите в нея (не знам дали е ЕООД или ЕАД), е общината. Общото събрание, или събранието на акционерите, е общинският съвет. Мисля, че говориш за управителя, който се избира от събранието - да му завиди човек...</font id="blue">

<div align="right">Originally posted by Slero*-*16/04/2004*:* 20:26:55</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Slero , това са подробности.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ще участвате ли ?

Ми това са политикантски работи - показност за глупости. На уборката пред нашия блок дойде зам.кметицата на района и всичките й съпартийци бяха чинно наредени и чистеха, всеки беше извикал който му е задължен за нещо и общо взето- голяма уборка стана [:D] Нищо чудно някъде да е имало и камери. А инак утре софия пак ще си тъне в мръсотия и на никой няма да му пука например, че контейнера пред блока от 1 месец не е изпразван.

Обаче инак е ден на Земята, мисля. И е редно всички да се позамислим за него - що е и откъде се е взел. Щото общината, на която плащаме данъци, може и да не опази гората от подпалвачи, въздуха от отрови или земята от ерозиращи химии. Нито пък има шанс да ни научи да не си хвърляме фасовете под път и над път и да правим боклуци и мръсотии или да не сме със свръхпретенции.

А инак, за уборката сте прави. Който не чисти 364 дена в годината няма файда и на 365тия да почисти, а който чисти 364 - е може и един ден да си почине [:D]

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Ще участвате ли ?

Слизах аз в 10.35, ама нямаше никой [] само една лелка подрязваше розичките. Размина ми се...

@ smarty: Не са подробности - разликата е много сериозна. Едно е да си собственик на фирма с частен капитал (тогава ако искаш и совалка си купи, само хората има да се чудят и да викат "брех, откъде ги напечели..."), друго е да си управител на общинска фирма (с определена от Общинския съвет заплата), т.е. на такава в която дяловете са собственост на всички в тази община. Тогава, ако колата е лична - възникват определени въпроси; ако е служебна - пак възникват, ама са по-други...

В конкретния случай, както стана ясно, фирмата е частна и изпълнява на концесия обществените дейности, свързани със сметосъбирането и сметоизвозването. Логичният въпрос, който изниква, е: Щом тази дейност е толкова печеливша, защо не се намали таксата за битови отпадъци - това ще снижи печалбата, но дейността пак ще може да се извършва (е, може и да не е от същата фирма); или пък да се поставят изисквания за по-високо качество на услугата. Разбира се, всичко опира до това, какви клаузи са заложени в концесионния договор. Но това са сложни въпроси, които е по-подходящо да се обсъдят в по-друга обстановка... <font color="purple">абе, запролети се вече, не ви ли се пие бира?</font id="purple"> [:D]

11. Тук е от
    Feb 2004

Ще участвате ли ?

По въпроса с почистването-поне в нашия блок се плаща на една женица и тя се грижи за чистотата и розите.Но за мен правилното е да се участва в подобни "ленински съботници" така е по задружно някак си.Колкото до "Чистота" и двете фирми Волф и Дитц то те се хранят от общинския бюджет ,който е солидно поорязан в последните години,пак добре че се правят опити да оправят поне централната част"да не се излагаме пред чужденците".По дебелите книги пише че ако си мислиш че твоята работа е най-важната на света се замисли какво би станало ако не работиш 7 дена и ако Чистота спре да работи за същия период.

По въпроса за бирата[:D] времето винаги е подходящо за едно добро начинание.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Ще участвате ли ?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Слизах аз в 10.35, ама нямаше никой [] само една лелка подрязваше розичките. Размина ми се...

@ smarty: Не са подробности - разликата е много сериозна. Едно е да си собственик на фирма с частен капитал (тогава ако искаш и совалка си купи, само хората има да се чудят и да викат "брех, откъде ги напечели..."), друго е да си управител на общинска фирма (с определена от Общинския съвет заплата), т.е. на такава в която дяловете са собственост на всички в тази община. Тогава, ако колата е лична - възникват определени въпроси; ако е служебна - пак възникват, ама са по-други...

В конкретния случай, както стана ясно, фирмата е частна и изпълнява на концесия обществените дейности, свързани със сметосъбирането и сметоизвозването. Логичният въпрос, който изниква, е: Щом тази дейност е толкова печеливша, защо не се намали таксата за битови отпадъци - това ще снижи печалбата, но дейността пак ще може да се извършва (е, може и да не е от същата фирма); или пък да се поставят изисквания за по-високо качество на услугата. Разбира се, всичко опира до това, какви клаузи са заложени в концесионния договор. Но това са сложни въпроси, които е по-подходящо да се обсъдят в по-друга обстановка... <font color="purple">абе, запролети се вече, не ви ли се пие бира?</font id="purple"> [:D]

<div align="right">Originally posted by Slero*-*18/04/2004*:* 15:44:40</div id="right">

е,аз какво казвах ?

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Ще участвате ли ?

Smarty, къде по-точно казваш това, което казва Slero?

Постът ти е доста неразбираем за мен и ми прилича на заяждане с човек, който поне се опитва да разясни нещата.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Ще участвате ли ?

Ще участвам разбира се, колкото и рано да е (не преди 9.00 часа де Като ви гледам постовете май предпочитате да си живеем в мизерията около нас. Всички плащаме данъци (къде отива тия паи незнам), но въпреки това си е мърсотия. Не искате ли поне пред дома се да ви е чисто[?]

16. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ще участвате ли ?

<font color="purple">абе, запролети се вече, не ви ли се пие бира?</font id="purple"> [:D]

<div align="right">Originally posted by Slero*-*18/04/2004*:* 15:44:40</div id="right">

Мнооогоооооооо

А иначе няма да се включа, защото има кой да чисти вместо мен.

17. Тук е от
    Jul 2006

Re: Ще участвате ли ?

никога

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Ще участвате ли ?

илион-е как я изкопа тая тема от античноста бре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Бихте ли могли да участвате в съвета на мъдрите ?
    От NightShade във форум Логически задачи
    Отговори: 24
    Последно: 18-05-10, 15:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе