Най-напред - поздравления за хубавата идея да се обособи тематиката "Битова техника" в отделен раздел!
Сега по темата: искам да си озвуча хола (4м х 5м) с по-съвременна техника. Принципно разполагам със стар немски касетен дек UNIVERSUM от преди Балканската война , който, въпреки че все още работи много добре и дава сравнително добър за моите предпочитания звук, е морално остарял.
Дилемата е ясна: DVD или Hi-Fi система (по нашенски - уредба)?
Според моите разбирания и двете си имат предимства и недостатъци, затова ще изброя набързо какво очаквам от уреда:
- поддръжка на всички широко разпространени видове музикални компакт-дискове (Audio/CD/CD-R/CD-RW/MP3/etc...);
- разчитане и изобразяване на дисплея на имената на файловете(wav/mp3), съдържащи се на CD-то - един вид, възможност за "браузване";
- радио-тунер с добър обхват (то това си зависи и от антената де) и поне 20-ина станции памет;
- относително мощен звук с възможност за отделна конфигурация на отделните спектри (ниски, средни, високи честоти) - тук разбирайте включително здрав бас :headbang: ;
- възможност за предаване (чрез кабел) на входящ и изходящ сигнал;
- по възможност вход с предусилвател (за да си включа директно там китара или микрофон например ).
И накрая, но не на последно място - приемлива цена: мога да си позволя да отделя за целта не повече от 350 лева.
Според познати, на които съм задавал въпроса, няма смисъл да инвестирам в DVD система, при положение че ми трябва не картина, а звук, но бих искал да имам повече впечатления и мнения по въпроса.
Благодаря на всички предварително!