Re: Искам да си взема AV Reciever
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
- еднолентови тонколони.
Та ако ще и на Лепа Брена да и се чуват сливиците докато си поема дъх с това аудио - съмнявам се че някой би платил и 6 пъти по ниска цена от посочената от теб за подобна системка. Нищо лично.
Не виждам защо посочваш еднолентовите колони като недостатък.
Съгласен съм, че за автора на темата това не е решение, но темата отдавна излезна от простите препоръки към него.
Липсата на филтри в колоната е голям плюс при слушане на музика.
Много хора плащат такива суми /че и по-високи/ за системи от тоя род.
@Lazarus18 - Agree.
Цитат:
Не съм чувал и виждал еднолентови колони за 900 лв.
Горе долу за толкова пари започва да се говори само за 2 full range говорителя на Fostex например. А ако ще правиш чиганска сватба, можеш да ги подкрепиш със съб така :)
http://diyaudioprojects.com/Speakers...127E_SB_04.jpg
Aз мисля, че вече съм решил какво ще си взема: Onkyo TX-SR605 + две колони или Infinity Beta 50, или Monitor Audio BR6 (още не съм сигурен). A, по-късно ще взема и останалите колони от същата серия.
Сега засега ще трябава да посъбера малко пари само...
SongBird-Не съм слушал Монитораудито и не мога да го сравня с Бети-те(с тях съм си играл в един магазин в Швейцария) ,но които и да вземеш мисля ,че няма да си разочарован.
Румене,казва се широколентова колона,еднолентови са колонките за компютър с долна граница 150хц.
Румене, хайде да не ми четеш постовете като Дявола Евангелието :095: :081:
Ще променя в цитата на твоето мнение недостатъците да бъдат изредени като числа (1,2,3 ..) вместо тирета (-), за да е по-прегледен поста ми и отговорите към напатките ти, които са с цел лична обида и по никакъв начин не са технически обосновани.
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Браво, ето това вече е нещо! Браво и за способностите ти да си сглобиш сам аудиото.
Но все пак това с цените беше доста свободен полет, така ми се струва. Не съм чувал и виждал еднолентови колони за 900 лв. На кои модели и марки са копия или аналози твоите неща?
*8 Каквито и параметри да ти има техниката - тя е "направи си сам". Или в случая аз все едно да направя тунинг на едно Рено 19, да го набъкам с екстри, да му докарам ускорение 0-100 км/ч за 6,5 сек - колкото е на даден модел BMW и да твърдя, че струва 183 000 лв, защото толкова струва и конкретното BMW в магазина :))
Така или иначе, твоите неща не стават за SongBird по следните причини:
1. техниката е "направи си сам".
2. малка мошност.
3. лампов усилвател с открити лампи, което изисква специални условия към мястото и съхранението му.
4. двуканална схема.
5. изисква събуфер при всички положения.
6. еднолентови тонколони.
7.Та ако ще и на Лепа Брена да и се чуват сливиците докато си поема дъх с това аудио - съмнявам се че някой би платил и 6 пъти по ниска цена от посочената от теб за подобна системка. Нищо лично.
1. Цените, които коментирах са за готови завършени маркови компоненти: чифта колони е марка Станислав Димитров, а усилвателя е марка Gogo Audio. Ако има сериозен интерес ще погледна актуалните цени, но са с около 100-200 лева (за комплекта) по-малко отколкото споменах в предния пост. С този отговор обезсмислям двата ти параграфа глупости че това е "направи си сам" техника. Показах моята такава, но предлагам готови комерсиално-произведени екземпляри.
2. Пише се "мощност". Мощността в случая е необходима само за постигане на звуково налягане. Предложния от мен комплект постига 99 db звуково налягане при слушане от разстояние 2 метра. Направи си справка какво е нормалното ниво на което се слуша музика или филм :RTFM:
3. не изисква никакви по-специални условия от която и да е техника. Все пак във на много места за сума по-малка от 100 лева ще направят прозрачен "капак" тип "аквариум", който да покрие модула с лампите, за да няма опасност да се опарят деца.
4. Върни се на първите постове по темата. Прочети ги внимателно.
5. Написал съм го в горния си пост. Прочети го внимателно.
6. Това не смятам да го коментирам, има книжки :RTFM:
7. Ако за теб мерилото за качествена музика е Лепа Брена, за мен не е. Аз пък не се съмнявам че има "хора от народа", които си купуват грозни и несвирещи Сървин Вега и ги слушат във дома си. Не се учудвам и че си мислят че имат нещо което става за слушане. Особено като преобработват (и презаписват) всяка МП3 така че да бъде с еквалайзери, които после няма как да се махнат .... Нищо лично.
П.П. добавям точка 8 преди 1. - Аз мога да направя озвучителни тела, които да конкурират купешки такива за над 1000лв. Ти не можеш да направиш въпросния тунинг (Реното 19). Не съди за другите по себе си ;)
Tommorow: запознай се с цените преди да ги коментираш :) madisound.com са един от най-големите разпространители на марката.
Цитат:
Първоначално публикувано от SongBird
Aз мисля, че вече съм решил какво ще си взема:
Onkyo TX-SR605 + две колони или
Infinity Beta 50, или
Monitor Audio BR6 (още не съм сигурен). A, по-късно ще взема и останалите колони от същата серия.
Сега засега ще трябава да посъбера малко пари само...
Които и да вземеш ще е многократно по-добре от Сватбарските Веги. Инфинитито имат слава на хубави :016: колони в България, така че ще ти е лесно после ако решиш да ги продаваш :)
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Tommorow: запознай се с цените преди да ги коментираш :) madisound.com са един от най-големите разпространители на марката.
@CrossBlade - понякога казваш по нещо свястно, друг пък като този, демонстрираш ЕГН-то, респективно опита си по най-брутален начин.
Искам да си поръчам и внеса два броя Fostex FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с единична цена 144 долара...Нищо пари нали?
Гледай сега какво става:
Приемаме че плащам с кредитна карта - no fees.
Цена: 144 x 2 = 288.00 usd
Express Mail Service 98.00 usd ( калкулация за тегло на пратката 20lbs до Bulgaria, няма да говоря за Fedex,DHL,UPS че цената поне по три )
Insurance+Pickup 14.25 usd
------------------------
400.25 х 1.34 = 536.33 лв
Мито за внос от САЩ - 35% съгласно МТ: = 187.71 лв
( - Високоговорители, дори монтирани в кутиите им:
8518 21 00 0 - - Единичен високоговорител, монтиран в кутия 35
8518 22 00 0 - - Два или повече високоговорителя,
монтирани в една и съща кутия 35
8518 29 95 0 - - Други 35 )
ДДС 20% върху сбора 536.33 + 187.71 = 724.04 лв *20/100 = 144.00 лв
Попълване на митническа декларация = 30.00 лв
Общо разходи по поръчка 724 + 144 + 30 = 898 лв.
т.е. официален внос на два броя говорители FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с обща цена там 386лв идва тук за 898лв.
Тук идва момента да си турна някаква печалба, че не мисля да правя това за черните ти очи нали ме разбираш :)
т.е.(2) не очаквай street цена от мен по ниска от 1200лв за комплекта....вижда ти се скъпо? Хайде с куфарната търговия тогаз...
Сега уважи времето което ти отделих за сметки и друг път не размахвай цени в САЩ....щото това е за демо в махалата колко евтино е зад океана, което си е и така, но зад океана... :)
От съвет за ресийвър къде хукнахте да смятате цените на фулрейндж говорители?Моите уважения по познанията ви ,но не е тук мястото.
Давайте на воля. Интересно е :)
Няма лошо, когато приказката е в границите на добрия тон и има интересна информация.
В hwbg има една тема за избор на Hi-Fi колони, която си я нарочихме за hifi раздел, понеже не можахме да си организираме такъв и си пишем всичко. Та може и тука така да стане, е и ако модераторите нямат нищо против.
Тези широколентови системи ме подсетиха за първата колона, която си спретнах много отдавна, като ученик .
Беше с един елипсовиден бг говорител с доста широк спектър (май в някакви фабрични радиоточки се слагаше). Но гвоздея беше кутията - във входа на един съученик бях забелязал една огромна пощенска кутия, беше на писателя Слав Караславов, мастит тогава писател. Еми една нощ просто я грабнах и я затътрих към къщи. За другия канал май сложих радиоточката, но тя нямаше същия фин звук.
Налепих и един лампов усливател без изходящ трансформатор, монтиран в пластмасова кухненска кутия за сирене например. Но бях изтипосал на лицевата страна от едни такива ленти с пистолет, дето си пишеш каквото искаш - някакъв дълъг и засукан фирмен етикет.
"Системата" звучеше доста приятно, даже един братчед докара един негов приятел да я оценява. Продадох я след време на един мераклия.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
@CrossBlade - понякога казваш по нещо свястно, друг пък като този, демонстрираш ЕГН-то, респективно опита си по най-брутален начин.
Искам да си поръчам и внеса два броя Fostex FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с единична цена 144 долара...Нищо пари нали?
Гледай сега какво става:
....
Стават теоритичните ти сметки.
Цена за чифт 126 (показани в снимките ми) - 144 лева.
Чифт 166е - 216 лева
Чифт 206е - 304 лева
Чифт FE-206 ES-R 936 лева.
Понеже явно не си запознат (виж по-долу) това всичко е широколентови говорители с марка Fostex (да те цитирам "2 full range говорителя на Fostex").
Това са реални цени, на които мнозина си купиха говорителите, благодарение на Групова Поръчка от Madisound.com. Организираха я двама човека (Румен Суванджиев и Божидар Божанов), а за останалите всичко беше като в нормален магазин - плащаш, (чакаш) и взимаш.
Цитат:
@Lazarus18 - Agree.
Горе долу за толкова пари започва да се говори само за 2 full range говорителя на Fostex например. ...
Я погледни какво си писал? Коментирахте цените на готов продукт, който показах ... което обезсмисля напълно смятането на цени на говорители и прочие.
Цитат:
...
т.е. официален внос на два броя говорители FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с обща цена там 386лв идва тук за 898лв.
Тук идва момента да си турна някаква печалба, че не мисля да правя това за черните ти очи нали ме разбираш :)
т.е.(2) не очаквай street цена от мен по ниска от 1200лв за комплекта....вижда ти се скъпо? Хайде с куфарната търговия тогаз...
...
Ама пише шарено, защо си мислиш, че ТИ си ми нужен (или на когото и да било) за да се закупи каквато и да е стока от US?
Има мнозина които предлагат "закупуване и транспорт" на стоки, с печалба по-малка от 33+% ;)
ЕГН-то ми може да забъркваш само за да си избиваш комплексите :Drinks: Пич ще си когато покажеш че си по-напред от мен, в темата за която става спора arabia
Поздрави.
Цитат:
Ще променя в цитата на твоето мнение недостатъците да бъдат изредени като числа (1,2,3 ..)...
Ако щеш и йероглифи им сложи, недостатъците си остават такива.
Цитат:
...Цените, които коментирах са за готови завършени маркови компоненти: чифта колони е марка Станислав Димитров, а усилвателя е марка Gogo Audio....
По голяма дивотия от това не бях чел! Кое им е марковото, бе човек? Ти знаеш ли какво е марка? Не говоря за пощенска, защото сигурно за такава говориш, а за търговска марка. И то не за каква да е търговска марка, а "марка" - утвърдена, известна, доказала се. Нека да ти кажа нещо за пазара. Всеки иска да прави пари. По един или друг начин, но това е положението - интереса клати феса. Ако някой има достатъчно талант, знания и умения и може да произведе нещо качествено и конкурентно - скъсва си задника, но взима кредити, разширява производството, инвестира в реклама, прониква в търговската мрежа. В България е това, работната ръка - евтина, транспортните разходи - нищожни. Може да бие конкуренцията с немислими за нея ниски цени и да владее пазара....Но...при условие че стоката му наистина си струва. А ако не си струва, както е явно в случая - нещата се прикриват под "ами това ми е хоби, правя си го в свободното време само за отбран кръг ценители и познавачи". Защо ли? Защото с калпавото си изпълнение може да подлъже някой и друг балък с алабалистики за хай-енд, колкото да си закърпва дупките в бюджета. Но не и болшинството от хората. Знае си го вече, опитвал е и е разбрал че няма шанс, не става. Затова и "производството" не излиза от ниво мазе или гараж. Но ще си го има, ще си крета докато има и нахъсани аудио-маниаци с капаци на очите (и най вече на ушите), които така смятат че удрят джакпота и то за жълти стотинки. Блаженни са вярващите...
Аз ще ти кажа, че не можеш да имаш аудиофилско оборудване за жълти стотинки. Преди години по служебен повод в Швейцария бях влязъл в дома на шеф на борда на директорите на една производствена фирма. Явно истински аудиофил. Залата за слушане - съвсем спартански обзаведена - имитация на пещера - каменни стени и под, камина, няколко кресла и малка маса. Явно заради акустиката. Човека подхвърли, че аудио техниката му струвала десетки хиляди CHF. Само помня, че колоните му бяха Piega. Малки, но вдъхващи страхопочитание. Както и всичко останало. А не като твоите смешни недоразумения, които имаш още и нахалството да наричаш "маркови".
Цитат:
...Ако за теб мерилото за качествена музика е Лепа Брена, за мен не е.
Ало, приятел? Ти вкара в играта Лепа Брена. Ти писа за нея в тази тема. Не си харизвай така лесно любимките си де, дръж ги за себе си.
Цитат:
...поста ми и отговорите към напатките ти...
Леко излизайки от темата, ще ти припомня, че нападка произлиза от глагола нападам, а не от съществителното патка.
Цитат:
...грозни и несвирещи Сървин Вега...
Това беше най-големият майтап. Аз чета ревюта на американци, които се кефят на техните CerwinVega. Но пустите американци - нищо не пишат за екстаза, който получават с колони Stan Dimitroff.
И последно - честно да ти кажа - съжалих че те провокирах така да се изложиш и да си покажеш на снимка хай-енд недоразуменията. Мен щеше много да ме е срам на твое място. На твое място също така щях да си направая edit на поста и да махна снимката. Все пак е форум - влиза кой ли не....
Цитат:
да подлъже някой и друг балък с алабалистики за хай-енд
Балък съм, така ли ? Ало, модератора, я си виж какви ги пишеш. Нали имаше правила на форума, или те не са за великяи. Това че си яко комплексиран с "търговската си марка" не ти дава право да ме обиждаш във форума, а това че го правиш докато си модератор дава лошо име на целия форум. Жалко, защото едно време това беше хубаво място.
Кой ти е дал правото да цитираш нечий пост от друг форум?
[mod edit roumen68]
Цитат:
Стават теоритичните ти сметки.
Теоретичните ми сметки са и реални. Разбира се, те касаят единични доставки (двойка) и засягат говорители от средния и по-висок ценови клас на Fostex. Като изключа "групата на шаро" дето се сбрала да байне ефтинджосите на Fostex, всеки се оправя горе долу поединично. В уточнението си в по-предния си пост по темата не визирах ниския им ценови клас, цени, които са такива поради редица консепсуални и производствени компромиси от страна на производителя, които приятелите ти предполагам са ти разяснили. Мислех, че когато аудиофили говорят помежду си, те винаги се стремят към ако не най-доброто ( и скъпо ) то поне към това което е в средата и нагоре. Идеята на правенето на къстъм колони не е да са с някакви Fostex от най-ниския ценови клас ( знам ли, може това да целта, просто да са Fostex, там, най-евтините и използвайки името на реномиран производител да подлъжем поредния балък, надъхан по "улавянето на пъшкането на Лепа Брена", че купува марково и качествено и да брои прилична цифра за това ), а да бъдат с говорители от високия клас на производителя. Иначе си няма сми. Затова моля за прошка, че въобще не сметнах онези от 30-на долара за говорители :)
Апропо: 30% печалба много ли ти се вижда? Ами ти бе пиле шарено - твоите дето били модел 126 - 144лв двойката, що тогава оферира колоните за 800-900лв? Тоя талашит с инкрустирани диаманти ли е бе? :) Да ви имам аудиофилското ценообразуване.
Ако докарам контейнер от цялата гама на Fostex, на дистрибуторски цени и префактуриран на пристанище от авер в САЩ на по 5 долара парчето, ще ги продавам тук на тайфата ти с добра печалба и то на малко повече от показаните в сайта на мадисаунд цени. Но това е друга тема и не касае "самурая аудиофил"
CrossBlade, имаше някъде точно описание на типичното действие на флеймъра. Ходи внимателно по ръба, целенасочено създава напрежение в дадена тема и го подклажда. Лази по нервите на модератора, но по начин, който предизвиква съчувствие в останалите, защото се представя в светлината на онеправдан. И когато модератора накрая не издържи и вдигне пара - това е чудесният повод флеймъра да покаже на света какъв тиранин е този модертор.
Мисля че всеки тук видя ти какво направи - целенасочено създаде напрежение. Без твоето вдигане на пара - темата си течеше спокойно.
Приеми го като предупреждение. При рецидив ще се погрижа да бъдеш наказан.
Румене, погрижи се да бъда наказан!
Чакам действията ти! И обяснението, или не се изисква такова?
Преди моите постове човека щеше да се набута с нещо, което единствено ти (забележи мненията на останалите в темата ) мислиш че е правилно.