Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #1

    Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Преди извесно време си взех LOGITECH Z5450 5.1 колони (http://www.logitech.com/index.cfm/sp...s/229&cl=gb,en)
    като ми трябваше готово решение без да ми се налага да напасвам колони , ресивъри и т.н. пък и идеята за wireless връзка към задните колони доста ми допадна за стаята в която се намирам.
    Нямах възможност да чуя колонките но прочетох изключително положителни неща за тях, пък и цената на целия комплект е колкото на един хубав ресиивър, а колонките си имат 2 оптични 1 коаксиален - цифриви входа и 3 стерео или един 5.1 аналогов вход. Колонките имат и цитирам:
    Hardware decoding for Dolby® Digital, DTS®, and DTS® 96/24 soundtracks
    Dolby® Pro Logic® II (Movie and Music modes)
    Six-channel direct
    Stereo
    Не бях наясно с различните стандарти и идеята ми беше да ползвам колоните от компютър или DVD за да гледам филми и да слушам музика. Нямах някакви големи претенции, но бях чувал системи, за по 2000 лв и нагоре при приятели и съм достатъчно наясно да различа качествен звук от некачествен.
    Направи ми впечетление че колонките идват в доста голям кашон (по голям от кашонана 17" CRT) и че тежат доста повече отколкото се очаква за такива колони. Оригинално идват са троен кабел с стерео жакове - най - удобни за връзване към компютър.
    Разположих колоните, включих ги - усилих на 50% , пуснах вградения тест - шум който обикаля всички колони. Пуснах си компютъра, една MP3 ка... и скокнах от изненада в първия момент! Изобщо не бях подготвен 1 во за силата на звука и 2 ро за качеството му - особенно за ниските от суб буфера. След 10 на MP3 ки (стерео сигнал) реших да пробвам 5.1. Пуснах 1 филм с 5.1 и направо ми се изпълни душата. Страхотен звук. Все пак тъй като през аналоговите изходи звука се обработва от звуковата карта, а тя е вградена на дъното, предполжих че не е лошо да тествам хардуерния Dolby Digital и DTS- а , а те работят само през SP -DIF. За щастие дъното ми е от скъпите и има коаксиален и оптичен SP -DIF изход. Купих оптичен кабел (ся нови технологии ще се тестват), подготвих 1 филм с AC3 и един с DTS звук , както и един албум с DTS...
    Е тук е трудно да се опише какво стана.....Само ще ви кажа че изживяването (звуковото) беше съизмеримо с това на качествено озвучено КИНО! И че у нас всички вече са ми сърдити - Много се трясяло всичко .
    С 2 думи - тези колони не отстъпват по качество на МНОГО по-скъпи решения и силата на звука е предостатъчна за една нормална стая. Изкривявания не се усещат дори и при максимална сила на звука (не че може дълго време да се слуша на MAX) а суб буфера по качество не отстъпва на нищо което съм чувал до момента. Никой не агитирам за нищо , просто искам да кажа че не съжалявам за парите които дадох нито за момент. Смятам че това е една от наистина добрите покупки които съм правил!
    По принцип много уважавам фирмата LOGITECH , най вече заради мишките им, но сега имам още една причина да смятам че това е качествена компания с добри професионалисти ....
    Мисля че тези колони са най - доброто на пазара за непрофесионално озвучаване и едва ли на обикновен потребител му трябва нещо по-добро от това.
    Успех в избора на озвучаване - аз вече не търся такова! Сега се ориентирам към търсене на свестен LCD TV !

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #2

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Аз пък си взех LOGITECH Z-3e и изобщо не съм доволен.http://www.logitech.com/index.cfm/sp...s/316&cl=gb,en .За 150 лв очаквах повече.Взех ги ,защото пише ,че са с 8" говорител,който се оказа една хартия,а вътре има 10см говорителче.Няма бас рефлекс,издишаше по шевовете,че го уплътнявах със силикон.Звука му е отврат. Иначе вчера в Мултирама бяха пуснали Z5500 и суба бръмкаше приятно(то бая слонски суб,като за ПЦ ) ,но сателитите не блястяха с нещо кой знае какво.Освен това,споменатите системи на приятелите ти за 2000+ са също непрофесионални - на кой му трябва професионално озвучаване в къщи.А за успешната покупка -честито!

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #3

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Мерси, Мерси. Абе Z5450 си бяха доста по скъпи - 600лв.Освен това в зала като на Мултирама само стадионно озвучаване може да впечетли със звук. Просто тези колони изцяло си заслужават парите, а за домашно използване няма какво повече от тях да се иска. Дадох примера с маниаците които са си взеха само ресиивър за 600 лв - останалото до 2000 е за колони и честно казано звука не беше нещо много по добро от това което дадоха тези колонки!

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #4

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    То ресийвър за 600 лв не съм убеден ,че е кой знае какво,напротив.Аз за това си останах на стерео ,че иначе прилично 5.1 щеше да ми скочи над 3200 ,така половината пари си ги спестих.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #5

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Пуснах си компютъра, една MP3 ка... и скокнах от изненада в първия момент! Изобщо не бях подготвен 1 во за силата на звука и 2 ро за качеството му - особенно за ниските от суб буфера. След 10 на MP3 ки (стерео сигнал) реших да пробвам 5.1.
    С 2 думи - тези колони не отстъпват по качество на МНОГО по-скъпи решения и силата на звука е предостатъчна за една нормална стая. Изкривявания не се усещат дори и при максимална сила на звука (не че може дълго време да се слуша на MAX) а суб буфера по качество не отстъпва на нищо което съм чувал до момента.
    Всъщност тези две изречения са във едно голямо противоречие. Не ме разбирай погрешно, радвам се че си доволен от покупката, но просто тези малки пластмасови сапунерки няма да как изкарат качествен звук, а сравнение с много по-скъпи тонколони е просто невъзможно. Не знам какви системи си слушал за 2000 лв и как точно си ги сравнявал, но маркови тонколони дори и за 700 лв чифта ще отвеят този Logitech като Ферари трабантче на светофар....

  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #6

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Важното е, че на него му харесват

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    66
    #7

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Поздрави за успешната покупка и за споделеното мнение !
    Logitech са доста сериозна фирма, за да предложат аматьорско изпълнение във високия клас компютърно обурудване, така че приемам всичко казано от теб за нормално. Все пак, в компютърния "бранш", те и Creative са лидери по озвучаване. Нека не забравяме, че вложените материали и елементната база при Creative и Logitech в по-горен клас винаги е на ниво. За системите им от нисък клас също в по-голямата си част отзивите са положителни и така остават предпочитани пред останалите фирми. Не на последно място имат и приятен дизайн. Използваните високоговорители също, нямат нищо общо със ширпотребата и посредствения звук.
    изживяването (звуковото) беше съизмеримо с това на качествено озвучено КИНО!
    Това е напълно нормално, тъй като системата в хардуерната си част е над "средностатистическите" домашни кина на пазара. Плюс е и THX сертификацията, гарантираща добро ниво и качество на звука!

    Поздрави и весело посрещане на празниците с качествен звук !

  10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #8

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Velocyraptor: би ли обяснил на невежите като мен, какво точно "гарантира" THX освен по-висока цена?

  11. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    66
    #9

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    OFF TOPIC

    Позволявам си офтопик, заради допълнителната информация, която би била полезна на потребителите :
    THX стандартът представлява набор от изисквания, на които трябва да отговарят продуктите - от самите филми до възпроизвеждащите и обработващите устройства (DVD плейъри, процесори или рисивъри, усилватели и др.), кабелите, озвучителните тела и дори помещенията. Продуктите, които отговарят на тези изисквания (а изискванията са много строги) носят престижния THX сертификат и се означават най-често като "THX Certified" или "THX Digitally Mastered" за филмите. Изискванията обхващат както самата конструкция на продуктите, така и наличието в тях на определени системи за обработка на звука - честотни филтри, еквалайзери и др., а THX сертификатът е гаранция за възпроизвеждане на възможно най-качествения филмов звук (според днешните критерии и стандарти). - цитат от авторитетно БГ списание.

    Ще обясня на по-прост език заради Crossblade : Правилата гарантиращи качеството все още се наричат стандарти !
    Т.е. Чичо Гошо от Долно Нанагорнище, прави много хубави усилватели, ама никой не ги знае. Той много си ги харесва, ама никой друг. Той чува качествен звук от тях, ама само той. Когато Чичо Гошо вземе THX сертификат за изделието си означава, че е освен Чичо Гошо и друг гарантира, че е вложил качествени елементи, режимите на работа са му надеждни, честотната лента е в необходимите граници, има набор от утвърдените декодери към момента на производството му, добър външен вид и мн. др. Понякога това се налага, поради факта, че не си утвърден на даден пазар и ти трябва гарант. Когато имаш позиции и си известен, може да минеш и без него, но го покриваш, защото е "+"
    ( Милиш ли, че на YAMAHA и трябва THX сертификация ?! Не й трябва, но я прави... и знаеш ли защо ?
    Ще ти отговоря с твоята логика : " За да лапа пари George Lucas ! " )
    Да - сертификатите в днешно време струват пари, но те гарантират качество.
    Със същия успех може да ме попиташ : " EISA каква я вършат ? " - "Ами никаква, "лапат" и те пари ! Само дето като закупиш продукт отличен от тях знаеш, че купуваш качествено изделие, независимо в каква сфера. "
    Това е логиката на многото потребители, които са заляти от нови технологии и имат нужда от компетентно мнение. Много често, компетентното мнение се изразява с покриването на даден стандарт или получаването на определен сертификат!

    п.п. Crossblade, ако ти трябва допълнителна информация или разяснение ползвай - www.google.bg и www.THX.com



  12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #10

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    THX сертификата не е измъдрен от Джордж Лукас, който между другото продаде солиден дял от THX на Creative - фирма-легенда сред компютърните имена, но на светлинни години от Hi-Fi имената в бранша. Самото сертифициран е било създадено от Tomlinson Holman, който не е вече в екипа и се занимава със собствен проект. Лукас като добър търговец (и велик режисьор) е "усетил" далаверата. Та г-н Холман е бил ужасен от начина, по който в последствие са се давали сертификатите - в общи линии ти трябват достатъчно средства за да сертифицираш каквото и да било, без значение дали звучи добре или не толкова добре. Тъй като процесът не е от най-евтините, логично е най-евтините марки да не си сертифицират продуктите. Обърнете внимание на факта, че производителите заплащат такса върху всеки продаден продукт, а не еднократно. От тук логично следва изводът, че даден продукт със лого THX трябва да е по-евтин като изработка от сходен такъв без лого, само заради таксата, която производителя трябва да плаща. До известно време доста сериозни фирми в областта на аудиото като Krell, NAD, KEF, Cambridge и т.н.т. нямаха сертификати. По зле ли са звучали от евтините Pioneer-и, които вече са имали сертификат? В момента се сертифицират не защото благодарение на THX продуктите им звучат по-добре или по-зле, а просто защото успешният маркетинг наби в главите на масовите потребители "вълшебната" думичка THX, и фирмите в бранша, които продават по-скъпи продукти волю-неволю трябва да се сертифицират. При всички положения THX сертификата означава, че малко или много продукта отговаря на дадена спецификация. Но само по себе си това не означава, че той ще звучи добре - както в случая с въпросните сапунерки на Logitech.

    P.S.

    Понеже споменахте Yamaha - един пример: Yamaha RX-V2700 не е сертифицирана по THX, а не само че има същите параметри като 2600, но и повечко "екстри".

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #11

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Еди, евала! Велосикрапторе


  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    66
    #12

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    THX стандарта наистина е разработен от Томлинсън Холман, но той е работил за Lucasfilms и естествено Lucas основава THX Ltd.
    ...Лукас като добър търговец (и велик режисьор) е "усетил" далаверата. Та г-н Холман е бил ужасен от начина, по който в последствие са се давали сертификатите ...
    - това приемам за градска легенда, а защо не като закачка с всички, които четат темата.

    ...Тъй като процесът не е от най-евтините, логично е най-евтините марки да не си сертифицират продуктите...
    Евтините марки не само не сертифицират продуктите си, но не могат да ги сертифицират, ако не подобрят качеството им. Затова се задоволяват с никия пазарен сегмент.

    ...До известно време доста сериозни фирми в областта на аудиото като Krell, NAD, KEF, Cambridge и т.н.т. нямаха сертификати. По зле ли са звучали от евтините Pioneer-и, които вече са имали сертификат? ...
    Посочените от теб фирми са утвърдени в Hi-Fi звученето, но многоканалния звук никога не е бил техен приоритет. Имат разработки и то доста качествени, но не залагат на тях. Това е основната причина да не търсят сертификация. Друг е въпроса, че THX сертификацията не на последно място гарантира параметри на звуковото поле за реалистичен звук при киното, по късно при музиката, а вече и при игрите. Това обяснява липсата на сертификат при посочените от теб фирми.
    Pioneer за разлика от тях залага на многоканалното звучене и това се вижда в продуктовата им гама.

    ...При всички положения THX сертификата означава, че малко или много продукта отговаря на дадена спецификация. Но само по себе си това не означава, че той ще звучи добре - както в случая с въпросните сапунерки на Logitech...
    - Нито малко, нито много... а само отговаря на критериите на THX Ltd. и означава точно това : Ще звучи по добре от останалите "сапунерки" на Logitech, камо ли на Luxe ON !

    ...Понеже споменахте Yamaha - един пример: Yamaha RX-V2700 не е сертифицирана по THX, а не само че има същите параметри като 2600, но и повечко "екстри"...
    Освен всичко останало за ресивърите се изисква сертификация на DSP процесора. Въпросната Yamaha няма серификация на процесора по всяка вероятност. Това разбира се не я прави по-лоша, а и ти казваш че била по-добра...възможно....

    п.п. С всичко, което не съм цитирал съм съгласен !

    Приятелски поздрави !

  16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #13

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    THX стандарта наистина е разработен от Томлинсън Холман, но той е работил за Lucasfilms и естествено Lucas основава THX Ltd.
    Първоначалната идея е била друга сертифицирането да е за киносалоните, като един вид помощ за по-добро озвучаване и възприемането му от зрителите. В последствие с успешен маркетинг се превръща в печеливш бизнес - неслучайно намекнах, че се плаща за всяка продадена бройка, а не еднократно за лицензирането. Сравнението ти в предният пост с тестовете от EISA е погрешно - от EISA не искат данък-рекет за всяка продадена бройка. След като в момента слагат THX сертификати по колите (БМВ и Лексус), нищо чудно утре да почнат да сертифицират и GSM-и.

    - това приемам за градска легенда, а защо не като закачка с всички, които четат темата.
    А THX сертифицирането го приемам за далаверата на столетието. Добра идея, опорочена впоследствие чрез комерсиализирането и рекетьорски похвати. Въпрос на разбиране

    Евтините марки не само не сертифицират продуктите си, но не могат да ги сертифицират, ако не подобрят качеството им.
    Принципно е така. Но изискванията не са чак толкова високи и за повечето фирми не е проблем покриването им. Въпросът е, че само по себе си THX не гарантира качество. Естeствено, не говоря за гаражните китайски манифактури - никой производител на компютърни тонколонки с прозводствена цена няколко долара няма да се занимава с THX Desktop Multimedia.

    Pioneer за разлика от тях залага на многоканалното звучене и това се вижда в продуктовата им гама.
    Докато Harman-Kardon имат само 4 сертифицирани модела и то от старите - последните им модели нямат сертификация, Pioneer имат над 40. Изводът? А какво да кажа за Axiom, които нямат сертифициран нито един комплект колони за домашно кино... горките, сигурно защото са канадци.

    - Нито малко, нито много... а само отговаря на критериите на THX Ltd. и означава точно това : Ще звучи по добре от останалите "сапунерки" на Logitech, камо ли на Luxe ON !
    Всъщност бих се съгласил само с първата част. Това, че от продажбата на даден продукт не се заделя по нещичко за THX ООД, не означава автоматично че е по-лош. Дори е възможно при определени положения Luxe On-а да звучи по-добре, защото при продукт с еднаква цена не им се налага да заделят средства и за THX, а ще ги вложат в скъпи (респ. по-качествени) материали и компоненти. Конкретно "звученето" и възприемането на звука е изключително субективно - това е дълга и необятна тема. При всички положения сертификата е някакъв плюс, но не е манна небесна.

    Освен всичко останало за ресивърите се изисква сертификация на DSP процесора. Въпросната Yamaha няма серификация на процесора по всяка вероятност. Това разбира се не я прави по-лоша, а и ти казваш че била по-добра...възможно....
    Всъщност сертификация на самият DSP процесор не се прави, а се сертифицира целият рисивър. Но в интерес на истината: DSP процесора и на двата модела е един и същ - по два броя (най-високият клас имат по четири процесора) от YSS-930 (собствена разработка на Yamaha). DAC-овете и на двата модела са Burr Brown (производство на TI - DSD1791), като 2700 има и допълнителен embedded processor на Cirrus Logic - EP9301 ARM9, който се използва за Ethernet връзката. Обаче единият модел има THX сертификат, а другият няма.
    Ами сега?

    Поздрав и от мен!

  17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #14

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Не бях наясно с различните стандарти и идеята ми беше да ползвам колоните от компютър или DVD за да гледам филми и да слушам музика. Нямах някакви големи претенции, но бях чувал системи, за по 2000 лв и нагоре при приятели и съм достатъчно наясно да различа качествен звук от некачествен.
    ===
    Е тук е трудно да се опише какво стана.....Само ще ви кажа че изживяването (звуковото) беше съизмеримо с това на качествено озвучено КИНО! И че у нас всички вече са ми сърдити - Много се трясяло всичко .
    С 2 думи - тези колони не отстъпват по качество на МНОГО по-скъпи решения и силата на звука е предостатъчна за една нормална стая. Изкривявания не се усещат дори и при максимална сила на звука (не че може дълго време да се слуша на MAX) а суб буфера по качество не отстъпва на нищо което съм чувал до момента.
    Надявам се, че при сравнението ти с кино си имал предвид домашно кно защото иначе трябва да не си ходил на кино от 15 години или да си полуглух.
    Като за последното се съмнявам и с твърдението ти, че не кривели при увеличение на макс. Слушал съм почти всички системи на "лидерите" от горния клас и всички те криват, а някои още и на малко над половината.
    Вярно, че 2000 лв са много повече от 600, но системите за 2000 лв са всъщност много евтини такива. Въпреки това, за 2000 лв комплект дори и да е китайски Елтакс би звучал в пъти по-добре. И при музика и при кино. И то няма как нещо за 600 лв да е по-добро от нещо за 2000 или повече. Друг е въпроса дали човек има нужда от него.
    Да не говорим за една доста прилична система от сорта на 5-6 хил. лв.
    Може само да се радваш, че не го усещаш разликата защото тогава щеше да искаш нещо много по-скъпо.
    Няма нищо лошо да си доволен от покупкта си. Радвам се, че си доволен и не искам да развалям по никакъв начин това. Проста малко ме жегна прекалената ти радост.

    ПП. Това, че един продукт има ТНХ сертификат не значи, че е по-добър от друг продукт, който няма. И това, че един продукт го няма, не значи че не отговаря на стандарта.
    Общо взето маркетинг.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #15

    Re: Впечетления от LOGITECH Z5450 5.1 THX WL 315W

    А я да попитам кой DivX филм има ТНХ сертификат и кому е нужно това за гледане на филми на ПЦ или за игри ,освен да вземат повече пари?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Продавам SE Aino, Nokia 5700, Logitech Z4 и Logitech MOMO
    От BardoSore във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 05-04-11, 20:58
  2. Купувам Logitech G27
    От johnyboy във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 29-01-11, 17:54
  3. Впечетления за Logitech x-540
    От martin_petkow във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 18-12-07, 08:46
  4. Logitech MX700
    От Foxman във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 09-01-04, 03:26
  5. Microsoft VS Logitech?
    От Raziel във форум Общ - хардуер
    Отговори: 30
    Последно: 21-01-03, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе