Съгласен!Първоначално публикувано от lazarus18
Просто е добре да се сравняват + и -, като и по-добре да има по-голям избор на варианти.
@swan - честито за придобивките и сподели впечатления!
Съгласен!Първоначално публикувано от lazarus18
Просто е добре да се сравняват + и -, като и по-добре да има по-голям избор на варианти.
@swan - честито за придобивките и сподели впечатления!
Не знам дали споменах по-нагоре, но се спрях на Денон 1508 - достатъчен за моите нужди, поне засега. ДВД-то е PIONEER DV-600AV-K. Въпросът ми е, ако някой ги познава, дали може да се предава аудио сигнала чрез HDMI кабел или е задължително да ползвам чинчове или оптичен кабел. HDMI ми предава към TV-то и аудио и видео сигнал, та се чудя защод а не може да предава само аудио на рисийвъра или просто HDMI входовете на denona служат само за нещо като сплитер? Прото много накуп ми дойде новата техника - TV, DVD, Рисийвър и малко ми е трудно да се ориентирам, след акто досега съмр аботил само с аналогови сигнали. Благодаря за отговорите предварително!
Има ресийвъри, които през HDMI изкарват звуйа само на HDMI. Това ще рече, че звука се появява само на телевизора/проектора, а не на колоните. Тогава се налага освен HDMI да пускаш отделен кабел за звука - коаксиален или оптичен. Доста тъпо защото нали това е едно от предимствата на новия стандарт. За всеки случай прочети в книжката или питай в магазина конкретно за твоя модел.
Абе така и предполагам, ама да си питам все пак експертите
Мерси за пореден път!
Аз имам този denon 1508 и съм доволен от него. Не съм пробвал още HDMI използвам го само за аудио през цифровите входове. В книжката пише, че HDMI е само за видео сигнал, както каза и ти HDMI може би е само сплитер.
Без да се впускам в подробности - всички ресийвъри по отношение на видео сигналите които влизат и излизат от тях, са в ролята на мултиплексор (а не сплитер - това е точно обратното).
Не знам как точно да го тълкувам това, но има ресийвъри, които нямат проблем да приемат звук и картина през HDMI и да изкарват звука и през колоните. Да не казвам, че и може да правят обработка на звука и видеото с цел "подобряване".
Това с нищо не противоречи на моя пост .
Мултиплексор
Не. Напротив. В книжката пише,че е за пренос на висококачествен видео и аудио сигнал. Както споменах по-горе с HDMI кабела си предава аудиоито и видеото до телевизора.