Моля всички да изкоментират посочените модели. Около Коледа би трябвало да мирясам...и да поставя начало на системата ми.
Засега съм чувал в стерео режим и най-много ми е допадало звученето на Денон 2310 с Монитор аудио и Маранц 5004 с Полк, както и с Мордант Шорт. Новите Ямаха не съм имал възможност да чуя - съвсем скоро се появиха новите модели, а в ТМ не става за слушане. В звука мисля, че леко клоня към Маранц...тук искам да споделя огромното ми огорчение от това, че голямата ми "колекция" СД не става за нищо - дисковете ми са т.н. славейковки (софиянците знаят какво е това) и нямат нищо общо с истинските СД. Слушах оригинален СД на Ози Озбърн и ми разкова буквално тиквата...No more tears, поздравявам всички с това.
Като видео - засега мненията са, че новия Денон 2310 е номер 1 с новия си чип. Даже ми казаха, че тази година фирмата Денон има 100г. юбилей и по този повод са пуснали по-изпипани модели от конкуренцията. Сравняват ми тази година с 2006 г., когато Денон пак бил N1. Безпорен хит бил 1910 (цена 1000лв.), но той няма предусилвателни изходи и след време няма да мога да надграждам, а и според спецове звучи по-зле настерео от 2310. Чипът и процесингът в 2310 са на супер ниво - говорим за средния клас.
Дотук мнението ми е, че Денон 2310 е по-добър във видеото, а Маранц в стереото, Ямаха - не знам нищо, но преди съм чувал 863 със Соаво и бяха чудесни.
Цени: Денон 2310 (1800 лв.) , Маранц 5004 (1550 лв.), Ямаха 1065 (1500 лв.) Като че ли цената на Ямаха е най-адекватна...от друга страна пък стария Маранц 5003 беше 1600 лв, а новия е пуснат по-евтино.
Моля Ви за мнения