Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
371. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

    47 12.67%
  • Onkyo

    52 14.02%
  • Denon

    52 14.02%
  • Yamaha

    103 27.76%
  • Sony

    59 15.90%
  • Marantz

    26 7.01%
  • Tehnics

    9 2.43%
  • Panasonic

    7 1.89%
  • Harman Kardon

    7 1.89%
  • Thunder

    3 0.81%
  • NAD

    3 0.81%
  • Anthem

    0 0%
  • Integra

    1 0.27%
  • Kenwood

    2 0.54%
Страница 1 от 62 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 924

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1

    Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Как да избера ресивър ?

    Независимо дали изграждате система за домашно кино или тръпката ви е стерео система вие ще установите, че ресивъра е ключов елемент във всяка система .

    Ресивъра има широк спектър от задачи:
    • Захранва тонколоните ви
    • Позволява ви да слушате радио станции
    • Превключва по удобен за вас начин аудио и видео компонентите свързани в системата ви.
    • Позволява ви да настроите звуковата картина според предпочитанията ви и според параметрите на помещението.
    • Ресивърите за домашно кино декодират сигнали които ви позволяват да се наслаждавате на филми,ТВ програми и игри с обемен звук.
    • Съвременните ресивъри ви позволяват лесно да добавяте към вашата система източници на забавление като сателитни приемници , MP3 плеъри и музикални файлове съхранени на USB памет, iPod плеър, а някои модели дори ви позволяват да използвате компютъра си за настройка и контрол- една много удобна функция. Казано по-просто, ресивъра е мозъка и мускулите за вашата система. Точно затова е особено важно да изберете модел, който отговаря на всички ваши нужди.


    Преди покупка на ресивър трябва да сте взели решение какъв тип ви е нужен - за домашно кино или стерео модел. Ако, както повечето хора, искате да се насладите на съраунд звук ви е необходим ресивър за домашно кино. Но за други помещения, в които не ви трябва съраунд звук (или няма място за всички говорители), стерео ресивъра е чудесен избор, особено за слушане на музика.

    Какъв да е изборът, ако основната ви страст е музиката, а не филмите? Има убедителни основания да предпочетете отново ресивър за домашно кино. Той ви предлага цифрова обработка на сигнала, чрез която трансформирате стерео музиката в многоканален съраунд звук. Освен това моделите за домашно кино предлагат удобството на цифровите входове и изходи и множество функции свързани с многоканалния звук.

    Бърз преглед над съраунд звука.Ако не сте притежавали ресивър за домашно кино, големия избор от опции може да ви изглеждат малко стресиращо . Не се притеснявайте, все пак този ресивър ще ви позволи да се наслаждавате на музика, филми, телевизионни програми и видео игри в обгръщащ звук като различните видове режими ви предлагат различен тип звучене. Заедно с декодиране на Dolby Digital и DTS саундтраци които има в DVD, HDTV, всички съвременни ресивъри за домашно кино предлагат най-малко пет канала за усилване необходими за възпроизвеждане на 5.1-канален съраунд звук. Единицата в 5.1 канала се отнася до специалния изход за субуфер /говорител почти винаги със собствено захранване и следователно не се нуждае от усилване от ресивъра /

    5.1-канален съраунд е най-честата конфигурация за домашно кино. И има два основни формати, които доставят съраунд звук за 5.1-каналните системи.

    Dolby Digital - Цифров формат който благодарение на DVD-та бързо се утвърди като водещ съраунд формат. Днес този формат е също използван във видео игрите и HDTV програмите. Въпреки че Dolby Digital, строго погледнато е метод за кодиране на аудио информация по електронен път, терминът често се използва за обозначаване на 5.1-канален звук в най-популярната си форма. За разлика от по-ранните форми на съраунд звук като Dolby ProLogic, Dolby Digital е с шест отделни канала, където звука може да се пресъздаде много прецизно, с подобряване на диалога и яснота на звуковата картина, добавящ пространство и реализъм. Получавате също така много по-дълбоки баси чрез специален канал за субуфер.

    DTS - Както Dolby Digital и DTS е 5.1 канален цифров формат. DTS използва по-малко компресия от Dolby Digital, в резултат на което, възпроизведения звук е по-точен. Докато повечето аудио/видео ресивъри имат както Dolby Digital така и DTS декодери малко DVD дискове и видео игри са кодирани с DTS, в сравнение с броя кодирани на Dolby Digital.


    6.1-канален съраунд . Въпреки, че 5.1-каналния формат е все още най-популярен, 6.1-каналното аудио има по-добро бъдеще, защото ви предоставя още по-обгръщащ съраунд ефект. Нека разгледаме основните варианти.

    DTS-ES използва съществуващата цифрова технология за постигане на многоканален звук както 5.1 каналната, но добавя един допълнинелен централен заден канал. Въпреки че повече филми са кодирани за Dolby Digital EX (виж по-долу), почти всички 6.1-канални ресивъри потдържат и DTS-ES.

    THX Surround EХ и и Dolby Digital EX са другите 6.1 аудио формати и са отговорът от Dolby лаборатории в сътрудничество с THX. Те правят по същество едно и също, като добавят заден съраунд канал за по-пълна 360 градусова звуковата картина.

    Повечето DVD дискове са кодирани за 5,1 канала , но ако гледате такъв филм с 6.1-канален ресивер, декодерите ще симулират 6-я канал и ще изпратят адекватна информация в допълнителния заден център.

    В допълнение към HD картината се предлага и HD формати на звука. Повечето Blu-Ray плеъри потдържат 7.1 аудио формати. Докато HD диск плеърите и ресивърите са в състояние да декодират тези новите формати на съраунд звук, важно е да се отбележи, че не всички дискове имат записана информацията за 7.1 канала. Не забравяйте да проверите на Blu-Ray диска кои аудио формат потдържа. Можете да свържете вашия плеър с ресивера чрез 7.1-аналогови аудио изходи или HDMI кабел.

    Lossless съраунд звук формати
    Най-новите формати за звук с висока резолюция Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio, предлагат до 7,1 дискретни канала чрез добавянето на два допълнителни задни канали към стандартните за Dolby Digital и DTS. Идеята на 7.1 Lossless съраунда е звуковата картина да се доближи максимално до оригинала записан в студиото. Това означава подобряване на насочеността и по-голяма точност на ефектите, почти като на живо.

    А сега да се върнем към по важните параметри за един ресивър.
    За да се спрете на ресивър за домашно кино или стерео такъв трябва да се съобрзите с няколко основни правила.


    Мощност. Уверете се, че ресивъра който сте харесали разполага с достатъчно мощност за да захрани тонколоните ви. Освен ватовете, чувствителността на тонколоните е още един от показателите, които ще ви помогнат да определите колко мощен ресивър ви е необходим. Колкото по висока е чувствителноста на една тонколона, толкова по малка мощност ще ви е необходима да постигнете желаната сила на звука. Таблицата по-долу показва, че разлика от 3dB в чувствителността, може да направи двойна разликата в необходимата мощност на усилвателя за постигане на едно и също звуково налягане.

    Говорител Чувствителност Необходима мощност
    Говорител А 85 dB 100 watts
    Говорител Б 88 dB 50 watts
    Говорител В 91 dB 25 watts

    Ако тонколоните са с ниска чувствителност, ще ви трябва по-мощен ресивър. Също така, колкото по-голямо е помещението, толкова по-мощен ресивър ще ви е трябва, за да достигнете необходимата максимална сила на звука. Дори всички други показатели да са равни, ресивъра с повече мощност ще доведе до по-динамичен, детайлен звук, дори и при ниски и средни нива на усилване. Когато сравнявате няколко ресивера по показателя им мощност, трябва да имате в предвид, че различните производители декларират различни видове мощност. Някои от тях дават мощността върху целия честотен диапазон, който възприема човешкото ухо -от 20Hz до 20 000 Hz. Това е и е по-надежден индикатор за качеството на усилвателя, отколкото мощността дадена в по-малък честотен диапазон, например1 KHz – това е DIN мощност.

    Друго парче от този пъзел заслужаващо внимание е общото хармонично изкривяване (THD), което показва колко точно изкривявания /некоректен сигнал/ наслагва ресивъра върху полезния сигнал /музиката /. THD показателя на ресивърите е почти винаги под 1%. Така на пръв поглед може да изглежда, че разликите в два ресивера са почти неразличими, но дори и малките отклонения могат да бъдат от съществено значение Например THD при приемниците във висок клас са обикновено под 0,1% .

    Динамичните пикове, които правят филмовия саундтрак и музиката толкова вълнуващи, изискват от захранващите елементи интензивна и краткосрочна доставка на голямо количество енергия. Голяма част от специалните ефекти, като например експлозии или по-силни пасажи от музикално произведение ще звучат плоско от липсата на достатъчно енергия в точния момент. Какво значи това? Погледнете параметъра на входящата мощност в ресивера, размера на трансформатора и филтровите кондензатори. Колкото повече – толкова по-добре. Мощното захранване на един ресивер е по-добре подготвено да се справи с драматичното покачване на звука, с временните пикове на саунтрака в сравнение с ресивър с подобни характеристики като ватове, но с по-маломощни захранващи компоненти.

    Входове и изходи: В тънкостите на изграждането на система за домашно кино друг важен фактор при избора на ресивър е многообразието и броя на входове и изходи. Уверете се, че ще получите модел с достатъчно входове за да свържете всички аудио и видео компоненти, като за предпочитане е да ви останат свободни за бъдещо използване.
    Цифров аудио изход? Добър вариант за запис. Всички ресивъри за домашно кино разполагат с цифрови аудио входове, но не всички от тях предлагат различни цифрови аудио изходи. Цифровите аудио изходи дават възможност за пряка цифрова връзка между източника на сигнал и записващото устройство при максимална вярност на записа. Ако не разполагате с цифров аудио изход, аудио сигнала ще мине през няколко етапа на цифрово-аналогов и аналогово-цифрово преобразуване, което ще намали качеството на записа.

    Превключване между видео компоненти . Видео компонентите като DVD или Blu-Ray плеър, телевизор, лаптоп или видео игрите, предлагат няколко възможности за свързване. Различните видео връзки осигуряват и различна точност и бързина при преноса на сигнал. Когато добавяте аудио или видео компонент, се опитайте да използвате най-високия стандарт за връзка, за да получите най-доброто качество на картината и звука. Като пример може да се посочи градацията за свързване на видео компоненти посредством следните стандартни кабели 1- композитен, 2 – SVHS, 3- RGB, 4- компонентен и 5 – HDMI. Това означава, че ако един DVD плейър предлага композитен, RGB и HDMI изходи, най добрият възможен вариант е да се използва HDMI кабел.

    Удобството на Аудио Видео ресивърите.
    След като всички аудио и видео източници са свързани с ресивъра, с натискането само на един бутон на дистанционното можете да изберете източника на звук и информацията която искате да гледате на вашия телевизор. Това е особено важно, когато става дума за няколко HDMI-оборудвани компоненти. Това е така, защото компонентите с HDMI изход ще обменят своите висококачествени видео и аудио сигнали чрез един единствен HDMI кабел. HDMI е и правилният ви избор за връзка, ако искате да гледате 3D телевизия или Blu-Ray.

    Видео конвертиране /upscaling/. По-добро качество с една връзка . Ресивърите с видео конвертиране предлагат удобство и гъвкавост при работа с различни източници. Какво е видео конвертиране? Това е способността на ресивъра да приеме от компонентите в системата различни входящи видео стандарти и да изпрати само един, най-качествен и с най-висока резолюция сигнал към вашия телевизор. Това ще позволи на всички не-HD източници да изглеждат по-добре на вашият HD телевизор. Все пак има ограничения не очаквайте вашите VHS касети да изглеждат на HD резолюция.

    Най-съвременните ресивъри предлагат цифрови развлечения, които излизат извън рамките на традиционните аудио и видео системи. Позволяват да търсите интернет базирани радио станции, чрез мрежова връзка да слушате музика от отдалечени в дома ви източници и дори достъп до музика съхранявана в персоналния ви компютър.

    Високия клас ресивъри са оборудвани с обучаемо дистанционно управление.Това означава, че можете да управлявате основните команди на всички устройства / независимо от марката им / и отпада досадното използване на многобройни дистанционни управления. Посредством програмируеми макроси, само с натискане на един бутон, дистанционното изпълнява поредица от команди.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #2

    Re:AV ресивъри / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Рисивърите от среден клас нагоре имат предусилвателни изходи - идеята им е човек, който търси наистина качествено звучене в стерео да може да свърже рисивъра със стерео усилвател от среден или висок клас. Така човек лесно може да съчетае нещата ... купувате си хубав рисивър с пре аут .. и ако стереото не ви задоволява - след време добавяте стерео усилвател на нужното ниво. Или ако музиката ви е водеща ... купувате си стерео усилвател от среден клас ... слушате си ... и след време ако ви се доще многоканален звук взимате си рисивър с пре аут ... и съчетавате системите.


    За основните (front) колони + субуфера сложeте 2,5кв.мм кабел, а за останалите - не по-малко от 1кв.мм. Гледайте дължината на всяка от двойките кабели да е еднаква (т.е кабелите до съраунд колоните да имат една и съща дължина, двойката кабели за фронталните колони също да е еднаква)
    Дебелината на кабелите е завишена, но това поне малко компенсира по голямото разстояние (защото в такива случай съпротивлението на кабела може да стане съизмеримо с импеданса на озвучителното тяло).При свързването на събуфера към ресивъра не използвайте обикновени чинчове -а екранирани/различават се с по-дебел кабел/
    Ако наблизо минават захранващи кабели, може да се индуцира напрежение на входа, което при усилване да предизвиква "брум". Ако го вързвате към ресивър ползвайте качествен RCA кабел и го свържете на Line.
    _________________________________________________
    _________________________________________________

    Внимание
    Не вкарвайте или изкарвайте кабелите свързващи ресивъра и ОТ преди да сте изключили ресивъра /и събуфера/.
    Това автоматично води до изгаряне на една малка защита в ресивъра.

    Разположение на събуфера в помещението

    Дължината на вълната при честотите ,които възпроизвежда един събуфер е такава ,че постигането на правилно възпроизвеждане зависи в най-голяма степен от разположението на събуфера в помещението.
    Като основно правило при разполагане на събуфера в помещението трябва да се знае че колкото по-близо е той до стена или ъгъл ,толкова нараства и силата на баса.Субуфер в една кино система се поставя не заради невъзможността на основните колони да възпроизвеждат бас, а поради факта, ме във филмите има отделна звукова писта за баса. Оттам нататък слушането на кино без субуфер ощетява изживяването и ефекта е непълноценен. Приличен субуфер - примерно за 1500-1800 лв ще възпроизвежда в пъти по-качествен бас от тези колони.
    Препоръчва се събуфера да се разположи до стената ,която е от страната на високоговорителите.
    Започнете като разположите събуфера възможно най-близо до някой от двата предни ъгъла на помeщението.Тази позиция ще ви даде максимално засилване на ниските честоти без да е необходимо да усилвате самият събуфер. Можете да разположите събуфера и зад една от двете предни тонколони (това ще помогне за реалноста на звученето при слушане на музика). Застанете на мястото от което ще слушате и нагласете силата на събуфера от потенциометъра VOLUME. Слушайте внимателно! Ако във възпроизвеждането на ниските честоти доминират една или повече отделни честоти или просто не ви харесва пробвайте един от следните варианти:
    1.Променете мястото на събуфера.
    2.Променете мястото от което ще слушате.
    3.Променете и двете.
    4.Винаги преценявайте звука след направените промени от една и съща позиция на слушане.

    Свързване на събуфера

    а/аналогов ресивър или процесор
    Свързването става със стандартен стерео кабел чинч-чинч. Ако вашият усилвател има само един изход за събуфер се препоръчва употреба на така нареченият Y-кабел за подаване на сигнал и към двата входа на събуфера.Този метод на свързване се използва ,когато ресивъра или процесора нямат цифрова абработка на сигнала или система за обработка на басите.Изходите за събуфер на този тип аудио устройства подават сигнал в цялата честотна лента ,който се филтрира от вграденият в събуфера филтър.

    b/цифров ресивър или съраунд процесор
    Използвайте този метод на свързване за Dolby Digital ,DTS или други цифрови съраунд процесори ,които имат систева за управление на баса или аналогови ресивъри ,които имат филтриран изход за суббасови честоти.
    Ключът за превключване между LFE и NORMAL трябва да се зададе на режим LFE. /LFE-Low Frequency Effect ниско честотни ефекти/
    Чрез потенциометъра ,означен с Crossover frequency вие настройвате честота ,под която събуфера работи.
    Ака вашите озвучителни тела са големи ,честотата на филтриране може да се зададе между 50-100Hz ,а ако те са мониторен тип с по-малки размери ,тогава честотата трябва да се зададе в рамките на 120-150Hz.

    Настройка на фазата спрямо озвучителните тела

    Тази настройка определя дали събуфера възпроизвежда басовите честоти във фаза с озвучителните тела.
    Принципно няма такова нещо като правилна или неправилна настройка-това зависи изцяло от разположението на събуфера.
    при правилно избрана фаза баса от цялата система е максимален ,докато в противният случай баса от основните озвучителни тела и събуфера си противо действат ,като нивото на ниските честоти в стаята е значително отслабено.

    ВНИМАНИЕ !! При включване и изключване на кабели ,както и при изключване на кабела за захранване от ел.мрежата винаги изключвайте събуфера!


    Внимание!
    Когато инсталирате ресивъра, оставете известно растояние около него за вентилация /поне 60см отгоре, 10см отзад и по 30см от всяка страна/. Отворите и отверстията на корпуса са направени за вентилация и предпазват продукта от прегряване. за да избегнете пожар отворите не трябва да се покриват или блокират с предмети /покривки.../ Не използвайте ресивъра поставен върху дебели покривки - нарушават естествената конвекция на въздуха.

    При свързване с оптичен кабел, внимавайте при слагане да не повредите капачето на оптичният вход. Също така ,не прегъвайте кабела.

    Свързване на говорителите
    Проверете дали +/- на ресивъра отговарят на тези на говорителите. Може да използвате говорители с номинален импенданс от 6Ω до 16Ω/ моля погледнете в инструкцията - глава превключване на импенданса на говорителите ако ще ползвате говорители с импенданс по-малък от 8Ω. Бъдете сигурни ,че сте направили всички свързвания правилно преди да включите ресивъра към контакта.[*] поставете централният говорител под или над телевизора, така че звука от централният канал да бъде локализиран при телевизионният екран.[*] най-добре е да поставите говорителите под ъгъл към позицията за слушане. Ъгълът зависи от размера на помещението.[*] Ако е възможно поставете съраунд говорителите малко над нивото на ухото /около 60 до 90см/[*] Опитайте да не поставяте съраунда говорителите по-далеч от позицията за слушане отколкото предните и централният говорители. Ако направите това може да отслабите съраунд ефекта.[*] За да постигнете най-добрия възможен съраунд звук, монтирайте говорителите както е показано по-долу.
    Забележете че съраунд говорителите трябва да възпроизвеждат звук под ъгъл успореден на слушателя.

    http://www.thx.com/consumer/thx-tech...d-sound-modes/

    5.1-channel speaker placement for movies
    http://images.bestbuy.com/BestBuy_US...am_dolbyII.gif

    6.1-channel speaker placement
    http://images.bestbuy.com/BestBuy_US...am_dolby61.gif

    7.1-channel speaker placement
    http://images.bestbuy.com/BestBuy_US...m_dolbyIIx.gif

    ITU Standard (5.1-channel speaker placement for multichannel music)
    http://images.bestbuy.com/BestBuy_US...gram_audio.gif

    http://www.bestbuy.com/site/null/Sur...cat22200050005

    http://en.wikipedia.org/wiki/Surround_sound

    http://www.thx.com/consumer/home-ent...o-buyer-guide/

    http://www.thx.com/consumer/home-ent...ied-receivers/


    _________________________________________________
    Как да разположа колоните в домашното си кино

    При изграждането на система за домашно кино, е изключително важно да се подберат висококачествени и добре съгласувани един с друг компоненти. Дори и най-добрата система за домашно кино, обаче може да се представи посредствено, ако озвучителните тела не са правилно разположени. Идеалният вариант е човек да притежава отделно помещение, предназначено само и единствено за домашно кино и съобразено с изискванията за това – като например акустична обработка и разположение озвучителнтие тела. Уви в повечето домове това е невъзможно и често се налага да се правят известни компромиси с размера, броя и разположението на колоните. Днешните кино рисивъри и процесори от висок клас притежават системи за акустична настройка, които до голяма степен могат да компенсират компромисите при разположението, и да изчислят оптималния режим на работа на съответните озвучителни тела в конкретното помещение.

    Въпреки това има основни правила, които трябва да се спазват!

    Изграждане на 5.1 кино система

    5.1 каналната кино система се състои от 5 отделни звукови канала – Преден Ляв(FL), Преден Десен(FR), Централен(C), Десен Съраунд(SR), Ляв Съраунд(SL) + Субуфер(SUB).

    * Предна Лява и Предна Дясна колони (FL & FR) : Разположете предните лява и дясна колони, така че високочестотния говорител да се намира приблизително на височината на ушите на слушателя и ги завъртете под ъгъл от 45° към слушателската позиция. Така получавате широка звукова сцена и прецизно локализиране на отделните звуци.
    * Централен Канал (C) : Поставете колоната за централния канал над или под екрана, след това ако имате възможност я насочете нагоре или надолу, така че да сочи директно към слушателската позиция.
    * Десен Съраунд и Ляв Съраунд (SR & SL) : Поставете съраунд каналите между 90° и 110° от страни на слушателската позиция съответно в дясно и ляво, на височина от около 60 и повече сантиметра над слушателя.
    * Субуфер (SUB) : Поставете субуфера под екрана – централно срещу слушателската позиция, а ако нямате възможност – отляво или отдясно на екрана.

    Изграждане на 7.1 кино система

    7.1 каналната кино система се състои от 7 отделни звукови канала – Преден Ляв(FL), Преден Десен(FR), Централен(C), Десен Съраунд(SR), Ляв Съраунд(SL), Заден Десен Съраунд(SBR), Заден Ляв Съраунд (SBL) + Субуфер(SUB).

    * Предна Лява и Предна Дясна колони (FL & FR) : Разположете предните лява и дясна колони, така че високочестотния говорител да се намира приблизително на височината на ушите на слушателя и ги завъртете под ъгъл от 45° към слушателската позиция. Така получавате широка звукова сцена и прецизно локализиране на отделните звуци.
    * Централен Канал (C) : Поставете колоната за централния канал над или под екрана, след това ако имате възможност я насочете нагоре или надолу, така че да сочи директно към слушателската позиция.
    * Десен Съраунд и Ляв Съраунд (SR & SL) : Поставете съраунд каналите между 90° и 110° от страни на слушателската позиция съответно в дясно и ляво, на височина от около 60 и повече сантиметра над слушателя.
    * Заден Десен Съраунд и Заден Ляв Съраунд (SBR & SBL) : Колоните за Заден Десен Съраунд и Заден Ляв Съраунд е препоръчително да са от стандартен тип (да не са биполярни) и се поставят близо една до друга отзад на слушателката позиция.
    * Субуфер (SUB) : Поставете субуфера под екрана – централно срещу слушателската позиция, а ако нямате възможност – отляво или отдясно на екрана.


    Изграждане на кино система за Dolby® TrueHD или DTS-HD Master Audio™

    В случай, че изграждате система за слушане на Dolby® TrueHD или DTS-HD Master Audio™, разположете задните съраунд канали по-отдалечени един от друг, така че да са под ъгъл от около 60° спрямо слушателската позиция.

    Тези правила за разположение, са един идеален вариант, който уви в повечето домове е невъзможно да се следва стриктно. Често поради специфични особености на помещението се налага промяна в положението или височината на някоя от колоните, несиметрично разположение на някои колони спрямо слушателя, или друг вид промени. Съвременните кино рисивъри разполагат с широк набор настройки, които донякъде са способни да компенсират тези изменения, но въпреки това е силно препоръчително при изграждането на система за домашно кино да имате предвид тези модели на разположение.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #3

    AV ресивъри / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    [img width=624 height=600]http://fotkidepo.ru/photo/148486/3321vVXnvwN01s/v1DwbzWAlQ/571943.jpg[/img]

    Ето и класация-подредени
    http://www.testfreaks.com/a-v-receivers/?sort=score

  5. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    264
    #4

    Re:AV ресивъри / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    на линка по-долу има хубави японски пиктограми в матричен вид за последните серии на Denon, Onkyo, Integra, Pioneer, Yamaha, Marantz, Sony, даваща възможност по хоризонтала да сравнявате един модел със събратята му от друг производител.
    може би админа ще копне картинката за тукашно ползване за да има яснота например, че Denon 1911=Onkyo 608=Pioneer 920=Yamaha 767=Marantz 5005 и всички са доста по-горе като функции от Sony STR-DH710.
    надявам се да е от полза
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...2#post19813392


  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #5

    Re:AV ресивъри / FAQ - избор, обсъждане, мнения


  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #6

    Re:AV ресивъри / FAQ - избор, обсъждане, мнения


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    960
    #7

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ако искам просто да си включа медиа плеъйра, който има коаксиален цифров изход към рисийвър с цел да изкарам DTS звук, необходимо ли е да гледам нещо друго по рисийвъра, освен дали има коаксиален цифров вход и дали поддържа DTS?

    Идеята ми е да си купя възможно най-евтин рисийвър за целта, но се опасявам да не пропусна нещо важно (не говоря за качество на звука, а за функционалност - конкретно за DTS през коаксиален кабел).

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #8

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Не не неоходимо , трябва да има DTS декодер и коаксиален цифров вход

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #9

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ако е нов модел ресийвър. и най-евтините имат поне един коаксиален вход и DTS декодер.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    52
    #10

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Решил съм да си подменям сегашния ми ресивър Sony DG510 . Засега съм се спрял на Yamaha RX-V771 и Pionner VSX-921 или 1021 (макар че последния нещо не мога да го видя да се предлага в BG ). Ще се използва предимно за кино , по рядко за слушане на музика.
    Да предложите някой друг модел в ценовия клас до 800-1000-1200 лева.
    Колоните с които ще се ползва са Jamo - готов комплект 5 колони ( модела не си спомням ,но предните имаха по два 8 инчови говоритела ) + 2 активни суб-а.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #11

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ямахата е сериозна машина и много добра за кино. Бих заложил на нея. Не се полъгвай по по-натруфените характеристики на Pioneer.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #12

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ямахата е сериозна машина и много добра за кино. Бих заложил на нея. Не се полъгвай по по-натруфените характеристики на Pioneer.
    Моите уважения ,но това е доста несериозно изказване , кога за последно слуша Pioneer и какъв модел ? Лично аз ползвам по стар модел от средния клас и при покупката имах възможноста да го сравня с доста други марки включителни и Ямаха , като водещ критерии ми беше просвирването на музика . Еми Пионера се справи най-добре , преди година имахме пряк тест в домашни условия на Пионер и Денон в един ценови клас 1300лв. ,еми Пионера го надсвири (на теста бяхме 4 човека и всички бяха категорични вкл. и собственика на Денона). Вярно е , че ниския им клас са зле но в средния и високия клас са доста добре позицирани. При съмнение може лично да се убедиш , ако имаш желание пиши ми на лични

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    52
    #13

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Avtomoto
    ....
    Да предложите някой друг модел в ценовия клас до към 1000-1200 лева....
    ....
    Или тези които съм споменал най си заслужават вниманието за тези пари?

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #14

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ако имаш възможност ,тестваи набелязаните ресивъри , Maranz също имат добри предложения в този ценови клас . Специално в твоя случаи между Pionner VSX-921 , 1021 и Yamaha RX-V771 последния е с най добра функционалност , визирам изоди за краини стъпала което си е + и втори HDMI OUT (ако ползваш втори телевизор или проектор). Общо взето на хартия Ямахата стои по добре само трябва да е чуеш и да прецениш дали те радва звука ( Ямаха имат специфично звучене на много хора им допада на други не ). За жалост Пионер много са си оефтинили 10 (1021) серия за 9 (921) да не говорим. Ямаха е логичн избор

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #15

    Re:Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от digital11
    Моите уважения ,но това е доста несериозно изказване , кога за последно слуша Pioneer и какъв модел ? Лично аз ползвам по стар модел от средния клас и при покупката имах възможноста да го сравня с доста други марки включителни и Ямаха , като водещ критерии ми беше просвирването на музика . Еми Пионера се справи най-добре , преди година имахме пряк тест в домашни условия на Пионер и Денон в един ценови клас 1300лв. ,еми Пионера го надсвири (на теста бяхме 4 човека и всички бяха категорични вкл. и собственика на Денона). Вярно е , че ниския им клас са зле но в средния и високия клас са доста добре позицирани. При съмнение може лично да се убедиш , ако имаш желание пиши ми на лични
    Може да е пристрастно или субективно, но не е несериозно твърдението ми.
    Аз също съм слушал поне 5-6 модела на Pioneer, от 516 до LX70 и никога не ми е харесвал звука им. В повечето си модели ползват цифрови стъпала и това /подозирам/ им придава един метализиран отенък на високите. Като цяло и характера на звука не ми харесва. Притежавал съм 2 ресийвъра на Yamaha, слушал съм още 2-3 други и определено ми допадат измежду всички останали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 62 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5211
    Последно: Днес, 08:32
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе