-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Стоящи колони в 17 кв може да не е най-добрата идея, в повечето случаи букшелфи за същите пари ще свирят по-добре, няма да има излишно бумтене в баса. За 700лв стоящи ще са доста компромисни, това Дали тежи едва 10.5кг...Зависи и какво слушаш, и какъв звук искаш да получиш.
-
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vanquished
Стоящи колони в 17 кв може да не е най-добрата идея, в повечето случаи букшелфи за същите пари ще свирят по-добре, няма да има излишно бумтене в баса. За 700лв стоящи ще са доста компромисни, това Дали тежи едва 10.5кг...Зависи и какво слушаш, и какъв звук искаш да получиш.
Да, това е важен въпрос. Трябват ли ми стоящи колони в такова помещение. За букшелф ми препоръчаха Monitor Audio Bronze BX2
Но пък за стоящи не мога да си позволя по скъпи. Всъщност сега евентуално си позволявам такава цена, защото ще събирам на части. Иначе ако ми писне, с тези пари вземам да речем http://www.technopolis.bg/b2c/detail...L-QUINTAS-5000 и с някой по евтин ресийвър и да мирясвам.
-
При този бюджет е ясно, че се прави компромис...DALI свирят изненадващо добре за цената си, най-добре е обаче да се чуят различните варианти, ние хубаво даваме предложения...
Monitor Audio са ОК, но окомплектовката после ще излезе доста парички, а тези колони показват пълния си потенциал с качествени компоненти...
Трябва да решиш - бюджетна система или качествена...знаеш, че хубавото и евтиното са в различни магазини...
-
Цитат:
myrfi12
Правя сметки за стоящите Dali Zensor 5, мисля бяха, ако не стане евентуално малките. Всъщност не знам дали ми трябват стоящи колони? Помещението ми е 17кв. - стандартен панелен хол с обзавеждане и без гипсокартон или окачен таван. Не е ли притеснителна ниската цена на Онкиото?
Стоящите DALI са с преден порт и заради това дори си мисля, че няма да имаш никакви грижи с малкото помещение. Относно теглото си мисля, че са нормални.
QUADRAL QUINTAS 5000 nякой беше споменал за фронталните, че имало 2 варианта - с преден и заден порт. Трябва да се провери на място в магазина.
А за компромис относно ресийвера мисля, че може да ти изиграе лоша шега когато си на 5,1 и не му стигне мощност за озвучителните тела.
-
-
-
-
Има ли добри колони в eMAG, към които евентуално да се насоча, ако наистина има добро намаление? Колкото до ресивъра ще видя цените на Ямахите и Маранц 1504. Друго да оглеждам ли?
-
В маг-а не виждам нещо интересно .... Ямахите от 6та серия и нагоре са доста интересни. Ако не ти трябват мрежови функции, 7,1 или малко по голямата мощност и 3та серия не е никак лоша. За друго ако бюджета е като на Marantz-а бих избирал между Pioneer VSX-923/ Sony DN-850 / Yamaha RX-V 677 / Denon X1100.
-
Бюджета е като за Yamaha RX-V 477, просто не знам какви и дали изобщо ще има намаления в тази секция. Сякаш не търся 7.1 Да разбирам ли, че не е сериозна разликата между 477 и 377? Като гледам 477 има повече екстри и възможност за връзване към мрежа.
-
Не бих избрал Маранц или Денон в ниския клас. 7.1 в 17 квадрата също е безсмислено.
-
Цитат:
Vanquished
Не бих избрал Маранц или Денон в ниския клас.
Би ли обяснил защо?
-
Цитат:
Vanquished
Не бих избрал Маранц или Денон в ниския клас. 7.1 в 17 квадрата също е безсмислено.
Да, 5.1 ми е добре.
Аз като гледам то в момента на сайта им май има само стерео ресивъри на Ямаха. Две Сони-та STRDH550 и 1050, който ми е извън бюджета. Бе те изобщо май доста са си редуцирали секцията за ресивърите. Преди май имаше доста повече.
Това са Денон-инте, които излизат сега
http://www.emag.bg/resijv-ri/denon/c
-
Вземи си 7.1 , не прави компромис с ресийвъра
-
Един въпрос и от мен относно ресиверите:
Първо да кажа, че стаята е 24 квадрата и колоните са Дали (DALI Zensor Family 7 Black | Тонколони Dali | Avitel) без буфер за момента. Спрял съм се на няколко ресивера -
Pioneer VSX-923-K
Pioneer VSX-924 ( до колкото знам е EISA winner 2014-2015)
Onkyo TX-NR 636 (The Best Receiver | The Wirecutter) в това ревю го хвалят много, като измервания, но на много места прочетох, че има проблем с охлаждането и HDMI входовете. Сменена е системата за калибриране и много потребители не са доволни от резултатите. Проблеми и с буфера.
Sony STR - DN1050 (в много сайтове го хвалят, но нямам представа как се представят)
Yamaha RX - V677
Yamaha RX - V577
За Ямаха не знам почти нищо и разчитам на мнението ви. Ресивера ще се ползва предимно за филми и концерти с ДТС и аудио с висок битрейт. Интернрта е опция, като до ресивера ще има кабел от рутера. Към него ще са вързани мултимедиен плеър и един блурей (все още не съм го ползвал). Телевизора е Сони