На Sony AVR заклеймени ли са,че не се споменават?
На Sony AVR заклеймени ли са,че не се споменават?
От техните стават само ES серията. А цените им са съвместими с тези на Denon и Yamaha.
всички ресивъри имат FM тунер, който не се ползва , защото имат вградено интернет радио
поддръжката на 2.1 HDMI не е пролем на ямаха , а на производителя на чиповете, следователно беше проблем на всички марки, отдавна е изчистен проблема.
Sony също не се известни със качество на изработка на компонените при бюджетните AVR.На Sony AVR заклеймени ли са,че не се споменават?
Някой хвалят доста техния модел:
Save Your Money! NEW SONY RECEIVER Sony STR-AN1000 Review
Сега гледам какво са спестили от Denon, спрямо по-средния клас ресийвъри:
Introducing the new Denon AVR-X2800H and AVC-X3800H
Гледал съм ревютата и избрах Сонито. Има и доста сравнения с денона и се споменава за доста слабичък бас.
[mention]tek [/mention] понеже ми предложи Edifier R2750, които ми харесват. Но ми е интересно, каква комбинация ресйвър и колони може да има поне същото качество и на каква цена ? Което разбира се позволява надграждане — по скоро 3.1 най—много.
Този пост е редактиран от Slusatel; 02-05-24 в 14:23.
Такива общи заключения за марки не бих давал - всяка си има добри и смотани модели
За последните два модела на Сони от 1000 серията (TA-AN1000 и DN1080) май не се сещам за лоши отзиви... освен за цената . Но пък редовно имат добри намаления... в "белите" държави, при нас си почват и 4умират" на почти една и съща...
ямаха, денон и марантц нямат смотани модели от 15 години насам, за цените е друга тема , но денон 3800 редовно е на промоция за 999 евро в амазон и доставката до бг е 40 лв, днешна цена 1056 евро / няма да казвам лакомийте в бг за колко го продават /
https://www.amazon.de/-/en/AVC-X3800...e-4c276296325a
https://topaudiovideo.bg/1949-denon-avc-x3800h
Едва ли ще стигна до X3800H модела. Тъй, като и без това,а ще е изхвърляне в моя сетъп с 5.1 букшелфи.
Най вероятно, ще се спря именно на X2800H (отдавна го наблюдавам). пак от amazon.de.
Винаги бих предпочел 3800 пред 2800... дори и с моя елементарен сетъп с букшелфки ...
трябва да разгледаш в базара за секънд хенд колони
В момента в amazon.de Denon X3800H е на цена 1940лв. С доставка до България крайната сума възлиза на 2000лв.
След "кратко проучване" и избиране (в рамките на 2-3 месеца) нещата, които наклониха везните е въпроса за гаранцията от amazon.de и избор на нов субуфер.
И поръчах X1800H от BG сайт на сравнително разумна цена.
Слушам го около 2 седмици. И мога да кажа, че звука е доста по чист от Pioneer-a.Има доста добра "атака" във саунда. Но, липсва малко плътност, което се очакваше.
П.П. Следва избор на нов sub 10-12 инча, в последствие. Тъй, като сегашния отдавна, не отговаря на изискванията, които имам към него.