Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 45

Pioneer или Sony?!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #16

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Не не не, никъде не съм казвал че купувам всички филми!!! Това е безумие, не минавайте в такива крайности! Само ценните филми. А и в крайна сметка не смятам, че това ви интересува. Не се обиждайте, но си е така.
    И ти доказа вица... но както и да е.
    Аз може и да си купя това което съм решил въпреки вашите съвети, но това ще е единствено и само защото не покривате изискванията ми, а не защото съветите ви са лоши! (900лв.)

    Алтернатива за тази сума явно няма... за тези пари толкова. Това явно е оптималното решение за 900лв.
    Оставам отворен за предложения, но трябва да са съобразени с изискванията, а не да хвърчите по облаците с решения за 1200 и нагоре.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #17

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Ние пък от наша страна не можем да изневерим на вярванията си и да ти препоръчаме покупката на нещо, знаейки от личен опит, че е боклук. Нещо, в което сам ще се убедиш, но вече ще е късно.
    Алтернативи не даваме защото няма. Всъщност има, но са същите боклуци и няма смисъл.
    Моята препоръчка е завишиш бюджета сега и да имаш нещо, което да ползваш за база във времето.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #18

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Супер! На това му се казва отговор. Благодаря за който lazarus18!

    Точно от това имах нужда, да разбера има ли нещо по-добро в този ценови клас. Ясно е какво може да се очаква от техника за тази сума, но това си е мое решение.

    Ще Ви дам няколко примера, за да ме разберете по- правилно...

    Каква кола карате?
    - 15 годишна, 10, 5 или чисто нова?
    - каква е като народност? Френска, Немска, Японска?
    - в какъв ценови клас е? - 5 000, 20 000, 50 000 или повече?

    В крайна сметка, каквато и да имате ако не сте от тези с няколко чисто нови коли (кабриолет, спортна кола, лимузина, семеен автомобил и оффроад) сте от другите (като мен) които искат нещо универсално до някаква сума. В същото време със сигурност има по-добра от вашата (и вие това много добре го знаете) но тя е извън вашия ценови клас. Винаги ще има по- добро от това което имате, но идва момента в който решавате, че на вас не ви е нужда по- скъпа кола защото знаете, че и тази ще ви върши работа за вашите нужди. Някой ден ще си вземете друга, която да ви удовлетворява по-добре.

    друг пример:

    Какъв е фотоапарата Ви?
    - 3 мегапиксела, 10 или повече
    - сапунерка или DSLR
    - ако е DSLR с какви обективи е?
    - производетил?

    тааа... така.

    На всеки от Вас при покупката на каквото и да било, гледате какво ще ви свърши работа в този ценови клас.
    Може да направите корекции на бюджета, но в крайна сметка той е ограничен за дадената покупка, дали защото нямате нужда от по-качествено, дали защото бюджета е такъв или друго, това няма значение.

    Колко бихте дали за фотоапарат? 300 лв? Може би 1000 лв.? А как ви се струват 1500 лв. за тяло,
    3 обектива по 1000-2000лв? Чанта, памет, филтри...? (за по-скъпи да не говорим)

    Доволни ли сте от фотоапарата си? Риторичен въпрос, не искам отговор.

    Дано да сте ме разбрали правилно...

    Благодаря на всички включили се в темата!

  5. CP
    CP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    81
    #19

    Re:Pioneer или Sony?!?

    bios,

    Сравненията ти са хубави, но има една особеност - който е снимал с DSLR, едва ли ще се върне към сапунерка и едва ли би я препоръчал. Повечето хора обаче си нямат и представа какво може DSLR, затова са доволни.

    Тук нещата не са може би така ясно разграничени, но щом си тук и питаш, значи не си от хората, които просто отиват до Техномаркет и грабват първата попаднала им система за домашно кино.

    На мен самият още ми е чудно, че читава аудио система за кино би струвала относително повече от добър телевизор, защото повечето хора биха дали приоритет на картината пред звука, но в тези неща явно няма справедливост. А относно HD плеърите - според мен в момента те са най-доброто съотношение цена - качество, за това какво получаваш за парите си, от цялата разновидност от аудио-видео техники на пазара.

    Подкрепям изцяло мненията на Evlampio и lazarus18. Ако може да вдигнеш малко бюджета ще стъпиш на здрава основа и няма да се налага изцяло да подменяш системата, когато достигнеш края на възможностите й.

  6. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #20

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Всъщност, ако нямаш друга алтернатива за по-голям бюдет - купи Сони със колоните 6000.
    Ще осъзнаеш след известно време, че си сгрешил като не си изчакал да удвоиш бюджета. Тогава просто ще продадеш всичко и ще купиш по-доброто. Аз лично не се сещам някой да е купил от първия път това от което има няжда

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #21

    Re:Pioneer или Sony?!?

    CP, за едно единствено нещо не съм съгласен с теб - аз снимам с DSLR, имам и съпунерка. В интерес на истината започнах със съпунерка и в последствие огледално-рефлексния. Но и в момента всички познати и приятелчета ме питат какъв фотоапарат да си взема до ... последния искаше до 350лв. Обясних му на пича що е то това дето го иска, показах му снимки, дадох му да поснима с DSLR-а и т.н. но в крайна сметка трябваше нещо до тази сума. Та в крайна сметка му избрах 3 модела и да си избира, като му обясних на всеки един предимствата и недостатаците спрямо другите.
    В крайна сметка, пича си избра, купи си, доволен и предоволен. И сега ми казва "да не прави като твойте снимки, но на мен ми е достатъчен".

    И какво, според Вас трябваше да го смъмря, да го набия, в крайна сметка да му тегля и една майна, че ме е помолил за малко помощ ли?
    На всички ни е ясно какво си е взел, и той самия го знае, но това си е негово решение. Моето решение беше да му помогна в избора, за да не попадне на абсолютно дърво. Като иска по-натам ще си вземе нещо по-хубаво. Както си реши пича, негово си право.

    HristoBotev, да точно така ще направя! Звука за мен си е страхотен, най- много да им взема и един subwoofer и всичко ще е 6 като за мен и като за тези пари

    Че се сетих, да ви питам...

    Нещо се опитаха някой хора да ми обясняват да не си вземам BluRay дискове и от там днес ми хрумна един въпрос:

    Като имате озвучителни системи за хиляди левове, на тях MP3-ки от замундата ли слушате?
    И се надявате на некви магии да ви възстановят качеството на звука?

    Ако това е така ...просто нямам думи

    Със здраве

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #22

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Какво общо има неизползването на Blu-ray плеър със слушането на mp3???!!
    Ти защо си мислиш, че слушайки аудио дискове на евтин /дори и скъп/ Blu-ray плеър ще ти даде някакво добро качество?
    Откъде ще дойде то? От евтината оптика, вградения DAC за 5$ ли, лекото шаси...?
    Много от хората, които те разубеждават за покупката на Blu-ray плеър за филми, ползват CD плеъри, струващи в пъти колкото цялата ти система.
    Да не говорим, че със предлагания ти HD плеър можеш да постигнеш по-добро качество на звука, пускайки lossless файлове /wav, flac, ape/, изкарвайки цифрово звука към външен DAC, отколкото от евтин Blu-ray.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #23

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Добре де, обясни ми каква е разликата между този HD плеър и BluRay-a?
    Дърпа си сам файлове от торента, и какво от това?

    вариант 1: Свалам си ги на мрежовия сторидж, от там през DLNA и пак на ТВ-то и в бъдеще на ресийвъра.
    вариант 2: компютъра е с HDMI.

    В същото време на този приемник ще пуснеш ли BR диск или някакъв оригинал а не мазаниците от нета? Ми не. Е защо да инвестирам в него?

    Обяснете ми моля, не съм запознат с това. Какво му е предимството пред компа и пред истинския плеър?

    Другото което, като говорим за четене на дискове (не за запис), искаш да кажеш че битовете (0-и и 1-ци, цифрова информация) прочетени от евтино и от скъпо устройство (независимо дали DVD, CD или BR) са различни ли? (говориш за евтина оптика, това след нея е друга бира).
    Ако някой си е взел плеър и не го ползва си е лично негов проблем, аз трябва да сменя моя стар DVD, затова ми трябва ново решение и е този BR.

    Lazarus18, имаш ли нещо общо с фирмата рекламирана във форума, защото гледам на хората им препоръчаш все неща които се предлагат в този фирма? Просто любопитсво.

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #24

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Каква е разликата между HD плеър и компютър/Blu-ray за възпроизвеждане на видео/аудио файлове е коментирано безброй пъти, но в друга тема.
    Ако имаш интерес прочети какво е писано и ако имаш въпроси питай.
    Само за сведение, с почти всички подобни плеъри се пускат без проблем пълни BD филми, но от твърдия диск или по мрежата. Ако не ти харесват компресираните рипове си сваляш само ремукси и пълни BD.
    Това за четенето на 0 и 1 не искам да го коментирам даже.
    Запитай се само дали четящите устройства на Blu-ray плеър за 200 лв и на CD плеър за 30000 лв са еднакви и какви са разликите.
    Не твърдя, че трябва да си купиш скъп CD плеър да слушаш музика на колони за 200 лв. Просто с един плеър, четящ качествено рипнати без компресия файлове ще елиминираш проблемите на евтиния оптичен плеър. Да не говорим за удобството да имаш цялата си музика организирана на едно място.

    Препоръчвам единствено неща, които съм притежал или тествал и са ми харесали, независимо кой ги продава и къде рекламира.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #25

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Мии, четох темите и в този форум за HD плеъри... така и не разбрах предимството му пред комп с HDMI и пред BluRay-a с DLNA? Това желязо е необходимо на хора, които нямат нито едно от горните 2. Дори днес питах колегите, единия има PopCorn. Мии, некви проблеми със субтитри ли имал, нещо от сорта... взел го, защото компа нямал HDMI и бил бавен за HD филми.

    По другата част на мнението ти - те някои правят гонки между Golf и Veyron...
    Какъв е проблема с DLNA-a и организацията на файловете ти?
    3D нямат тия плеъри. А ти с какво устройство смяташ че ги рипват тия филми за да ги пуснат в нета? С такива за 10 000лв. ли? Аз залагам на евтин BluRay плеър без запис за копмютър.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318886460[/time]_________________________________________________

    lazarus18, сега осъзнах какво си написал, цитирам:
    "Просто с един плеър, четящ качествено рипнати без компресия файлове ще елиминираш проблемите на евтиния оптичен плеър."

    Предполагам имаш педвид тия HD плеъри... човек, къде ги четеш тия работи? Моля те, дай един линк да прочета и аз, със сигурност има още хора на които им е любопитно.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #26

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Не познавам човек с HD плеър, който да няма поне един компютър. Защо му е обаче да го мести всеки път до телевизора или да опъва някакви кабели до там, да се бори с безумни настройки и кодеци със съмнителен резултат /най-често посредствен/.
    Успех с подкарването на HD файлове през DLNA - разнообразие от формати и контейнери, външни и вътрешни субтитри, превъртане, настройки на цветови пространства, различни фреймрейти и още куп други неща, за които вместо да си благодарен, че можеш да прочетеш тук, ти започваш да се заяждаш откровено.
    Успех с изграждането на системата, мисля че получи предостатъчно съвети и вече си достатъчно ориентиран. Безпорно ще допуснеш куп грешки, но кой не го е правил в началото.

  14.  
     
  15. CP
    CP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    81
    #27

    Re:Pioneer или Sony?!?

    HD плеърът прави възможно да гледаш или слушаш практически НЕОГРАНИЧЕНО всяко едно заглавие - филм, музика и т.н. Това blu-ray плеърът не го може.
    Компютърът може същото, но за сметка на доста по-голямо НЕУДОБСТВО в сравнение с боравенето с HD плеър.

    Следя форума от години, макар че пиша рядко. Не мисля, че lazarus18 има нужда някой да го защитава, защото е помогнал на страшно много хора да направят добър избор в купуването на електроника и без те /в това число и аз/ да са допринесли по какъвто и да е начин за неговото материално благосъстояние, освен най-много да е получил някое "благодаря". Мисля, че каквото пише, го пише много премерено и който чете внимателно, това ще го разбере.

    В края на краищата, bios, важното е ти да си доволен от това какво си купуваш. Искаше информация, получи я, не ти хареса - твое право е.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    71
    #28

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Е това е тъпото на форума, че не си лице в лице с човека с който разговаряш, не слушаш интонацията, не гледаш израженията на лицето му... поради тази причина стават недоразумения и някой започва да си мисли, че друг се заяжда с него. Нищо подобно!!!

    Просто подкрепете мненията си с някой друг линк (чужд), така ще имат тежест. А не "тук сме го обсъждали много пъти", това не значи нищо.

    CP, не съм казвал, че lazarus18 не разбира или нещо подобно! И аз самия виждам, че пича помага на който може и че е уважаван от целия форум!

    Както и да е...

    Блягодаря за мненията и съветите!

  17. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #29

    Re:Pioneer или Sony?!?

    и да добавя пали колата хвани буса или такси отиди чуи избора си най добре това което ти допадне по слух това вземи.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    16
    #30

    Re:Pioneer или Sony?!?

    Аз съм с Пайниър 520 - много приятен ресивър. За качество на звука и сила изобщо не се притеснявай - ще получиш повече от достатъчно. Функции има да си играеш един месец. Тонколони аз лично си взех втора ръка от интернет - предни и дозглобих системата с нови сателити и централна, буфер засега не съм взел - не усещам нужда -при усилване на половина диванът ми се движи . ХД плеър ще си вземеш веднага след ресивъра, дори сега да не го планираш. Успех с покупките!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. SONY vs. Pioneer ресийвър + колони.
    От Arkadietz във форум Аудиотехника
    Отговори: 10
    Последно: 01-12-16, 09:54
  2. pioneer PDP482XD KURO или sony KDL-40D3500
    От mitko_dd във форум Sony телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 19-07-08, 18:32
  3. Sony ili Pioneer
    От skalata6290 във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 26-07-07, 12:38
  4. Избор на AV Ресивър: Sony vs Pioneer
    От bicubic във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-06, 17:16
  5. DVD-RW:Teac,Sony,LG 4040 ili Pioneer A06
    От breiii във форум Общ - хардуер
    Отговори: 20
    Последно: 01-01-04, 23:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе