В ТП,ми казаха,че немога да изкарам звук през това Sony,dh540,ако си пусна филм през външен плеар,няма да ми изкара звук 5.1,а само като гледам тв.Вярно ли е?
В ТП,ми казаха,че немога да изкарам звук през това Sony,dh540,ако си пусна филм през външен плеар,няма да ми изкара звук 5.1,а само като гледам тв.Вярно ли е?
Да вземат да се гръмнат им кажи - като му подадеш 5.1 - ще ти възпроизведе 5.1 , а от къде ще идва (тв ,DVD ,BD , мултимедиен плеър) си е твоя работа .
Ами айде де.....направо откачих като ми го казаха..
Техниката е вече в нас.Днес отидох до нашият Технополис и са я доставили и я видях и чух на живо ,като за мен много ,много не разбиращ беше чудесен звука.инсталирах я във къщи ,като сложа и колоните на стените ще калибиррам наново.Колоните са дървени общо тежи всичко 31кг.Ще отида да си купя оптичен кабел да свържа комп. през оптиката за звука.Телевизора го свързах с НДМИ кабел през ARC-то.Това е за сега.Има много настройки ,но лошото е че няма книжка на български ,обадих им се ще видят какво ще направят.:rolleyes:
Е , честито ! Eдва ли са дървени боксовете на колоните , по-скоро нещо като MDF . Няма ли упътване на руски ? На БГ е задължително да има , ама ....
Да МДФ е нещо такова и на руски няма упътване.Но ще видя как ще се оправям.
Утре ще ги закачам за стените ,съраурант колонките,централната ще е пред телевизора,а субуфера на земята.Телевизора е 42инча LG 3D ,но се оглеждам за 46 инч. Самсунг Ф6400 или 6500 ,до коледа все някъде ще ги пуснат по изгодно и на изплащане без оскъпяване.Lg то ще отиде в по малката стая,щота тази стая е 5м на 4м.Ще постна и снимки като ги закача.
За да има добър съраунд ефект е добре да спазиш височината на монтаж , която трябва да бъде на около височината на ушите на гледащия / слушащия . Има схеми за това из нета , потърси ако имаш желание . То и незнам дали го позволява самата стая , но си има правила и за това за да има по-добър ефект от обемния звук .
PA110046.jpgPA110049.jpgPA110047.jpg Така ги свързах,Калебровката само не знам дали я направих правилно.Къде трябва да седи микрофончето в стаята,по средата на стаята,от където ще гледам телевизора ли или някъде другаде.Субуфера има отзад копче от 50херца до 200.На колко да го оставя.Има и още едно FHASE на Normal или на Reverse да е.
Има си схема и за калибровката . В центъра или мястото на гледащия / слушащия и на определена височина . Твоето разположение си е ..... , абе твое .
Настройките си ги прави според слуха , те са си индивидуални .
Микрофона го слагаш на мястото ,от което обикновено гледаш и на нивото на ушите .
Ок мерси,а херците на субуфера на колко да ги оставя.Почват от 50 до 200.
Преди да пуснеш калибрацията ги остави на максимум. После виж на колко ще ти отреже колоните и може да го сложиш на стойност малко над нея.
здравейте,ще бъда благодарен да ми обясните следната ситуация.Ресивъра Сони на който се спрях има изх.сигнал на 8 ома,а колоните които имам на дом. кино след 2ч.търсене май са 4 ома.Ще имам ли някакъв проблем?
Този пост е редактиран от palikari; 13-10-13 в 00:44.