Резултати от 1 до 2 от общо 2

Възможно ли е да не може да се изкара звук от телевизора?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    1
    #1

    Възможно ли е да не може да се изкара звук от телевизора?

    Извинявам се за глупавия въпрос или ако има подобен вече. Наскоро си купих 24 инчов FULL HD LED LG M2432D. След това си взех едно буфер-че с 2 колонки не че е лош звука от телевизора- стерео е 2х5 вата, но все пак друго си е. С огромна изненада разбрах че какви ли не входове и няма един така да кажа обикновен изход дори за слушалки от където да изкарам звука. Буксите отзад са HDMI/DVI IN ; RGB IN(PC) ; COMPONENT IN s Video( Y,Pb,Pr) i audio (R i L) ; SCART букса ; 3,5mm audio IN(RGB/DVI) ; USB IN ; PCMCIA card slot ; и естествено ANTENA/CABEL IN .... Идеята ми е гледайки си нещо от компютъра или от кабелната звука да излиза през буфера (кабела му е с чинчове). В момента в HDMI идва сигнала от компютъра , а в SKART буксата кабелната от приемника, компромиса е че приемника има audio out и в момента там е вързан буфера но пускайки нещо от компютъра съответно тогава не го използвам. Пък и скоро ще сменя кабелната и тя е с CA модул през PCMCIA card slot-a и тогава отпада този компромисен вариант. Първата идея която ми дойде е да си купя преходник СКАРТ към чинчове с превключвател понеже освобождавайки Скарт буксата с него да свържа буфера и сигнала идвайки през HDMI или CA модула да влиза в телевизора пък звука да си излиза през СКАРТА, ама не стана ... и сега незнам ... ако имате някакви идеи с някакви букси,преходници кабели или каквото и да е бих ви бил благодарен .. приемам всякакви идеи.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #2

    Отговор: Възможно ли е да не може да се изкара звук от телевизора?

    Привет. Пробвах същото нещо да правя, но на телевизор Тошиба 42" дрън-дрън... Резултатът е такъв, че от приемника за кабелна телевизия получаваш аналогов сигнал по СКАРТ-а. СКАРТ е аналогов вход/изход. HDMI е цифров вход/изход. Мониторът ти няма преобразувател, за да конвертира цифровият звук, който идва по HDMI, в аналогов и да го вади по СКАРТ. Не знам дали изобщо има такъв телевизор, който го може.

    На тая Тошиба исках цифровият звук да излиза от телевизора и да влиза по СКАРТ в ДВД-5.1. система за дом. кино. Еми не става. Чуваше се звук от аналоговия тунер. Затова - изкарвам цифровия звук от тошибата чрез оптичен кабел (TOSLINK) и така ако искам да слушам музика от цифровата телевизия - става. Но при теб в телевизора не влиза цифров сигнал, а аналогов.

    Решение:

    1. Компромисно - да вкарваш картината в монитора чрез D-Sub, а не чрез HDMI, а звукът от компютъра да излиза през изхода за слушалки/колонки и да влиза в някакъв превключвател, това от една страна, а от друга - през СКАРТ-а (с чинчове) на телевизора вадиш звука от него и го вкарваш в споменатия някакъв превключвател. Същия СКАРТ с чинчове използваш за вход от приемника към телевизора. Не знам дали го обясних много добре. Въпросът е да си намериш някакъв евтин превключвател, който да събира на входовете си звука от компа и от телевизора, а на изхода - да подава към буферчето.

    2. Оборудваш се с рисийвър, който изпълнява функцията на такъв превключвател, но е доста по-скъп. В него - на единия вход му подаваш HDMI, а от ХДМИ изхода - към монитора. Телевизорът пък го свързваш по СКАРТ с приемника, като от приемника имаш избор - може да вкараш звука в телевизора и от телевизора да го изкарваш към рисийвъра, или направо от приемника в рисийвъра.

    Не мога да ти дам съвет за тоя превключвател, но предвид аналоговия звук - си мисля, че може да се направи нещо и с подръчни материали (платка, кабелчета, копче за превключване, някакви диоди...) Питай в някой квартален сервиз за електроника.

    Използвам "монитор", когато имам предвид картината от компютъра и "телевизор", окгато виирам гледането на ТВ през приемника. Иначе все говоря за LG-то.

    Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. SONY BDV-E2100 Пускане на звук от телевизора.
    От vandu във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 03-02-15, 16:13
  2. КА модул - възможно ли е да замени цифров декодер (телевизора ми е с mpeg2 тунер)
    От rosen1212 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 12
    Последно: 06-08-13, 21:06
  3. Звук от телевизора по HDMI кабел в AV ресивър
    От borkosl във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 27-09-12, 16:47
  4. Възможно ли е да управлявам звука на дом.система с дист. на телевизора?
    От de4ev72 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 19-12-10, 23:04
  5. Възможно ли е изкарване на DTS звук на Samsung DVD CM350 от WD TV ?
    От gydi във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 18-05-09, 19:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе