Здравейте.Притежавам система за домашно кино LG-HT-762PZ и телевизор PANASONIC TX-P42 G 20E.Дали е възможно с дистанционното на телевизора да управлявам звука на домашното кино?
Здравейте.Притежавам система за домашно кино LG-HT-762PZ и телевизор PANASONIC TX-P42 G 20E.Дали е възможно с дистанционното на телевизора да управлявам звука на домашното кино?
В описанието на домашното кино пише че има HDMI интерфейс. Което означава че би трябвало да може. Поразрови се в менюто на телевизора може функцията да трябва да се разреши. Същото се отнася и за домашното кино.
Аз гледам Сони. Имам меню HDMI контрол. Когато вляза виждам закачените устройства и аз указвам кое да се управлява.
При мен става но и Тв и Киното са на Самсунг. При различни марки не знам да ли става.
Става с дистанционно Лоджитек Хармъни.
На телевизора,като натисна ВИЕРА ЛИНК, излиза меню избор на говорители.От там му задавам да избере домашно кино и след това нищо не става.На домашното кино не мога да намеря меню,което да ми е от полза.Иначе двете устроиства са свързани с оптичен кабел и с
HDMI-HDMI.
По принцип използвам ТВ-то за гледане на цифрова телевизия през DVB-C тунера,а звука от дом.кино.Не мога да разбера как,ако си взема уневерсално дистанционно и си сменям с него каналите,когато реша да променя силата на звука дистанционното ще знае че трябва да управлява дом.кино,а не звука на телевизора?
Това домашно кино не може да се управлява от друго устройство - не поддържа HDMI CEC. Тоест, не може да се управлява през Viera Link (това е търговското наименование на Panasonic за стандарта CEC). Затова можеш да си вземеш универсално, за да можеш да управляваш с него и двете устройства. Пак ще натискаш 1 бутон повече, но няма да прибягваш до 2 дистанционни.
При универсалните дистанционни на Logitech Harmony може да се съвместяват функции от две дистанционни в един режим. например в режим TV някои бутони могат да се обучат да управляват домашното кино. Това е възможно дори и с базовия модел Harmony 300i (цена около 30 евро). Аз управлявам едновременно телевизор и сателитен приемник на Булсатком, без да превключвам между TV и SAT.
То може и 3 наведнъж - тв,усилвател/ресийвър,плеър/приемник.Натискаш Watch Tv и всичко необходимо се пуска.
Дайте съвет как да извадя аудио от сателитен приемник Dreambox 800hd през дома6но кино на Сони модел BDV-IZ1000W.
Опитах с hdmi kabel но сателитния приемник има само един изход за хдми и като го вкарам в аудио системата не излиза картината на ТВ-то.
С оптичен кабел също не успях.
Каде бъркам?
С оптичния би трябвало да стане. Аз например ползвам обаче следният вид свързване: приемника ми е IPBox 910HD свързан към ТВ 42LD750 със HDMI кабел, а телевизора е свързан към ресийвър SONY с оптичен кабел. В менюто на приемника аудиото е настроено на bitstream. Приемника чрез HDMI кабела предава звук и картина на ТВ-то, а то прехвърля само звука по оптичен към ресийвъра и той декодира 5 канален (на програмите които имат) или 2 канален звук.Първоначално публикувано от koxx
супер ми помогна!
От сони ми дадаха идея с оптиката ако не с хдми да прекарам сателита през усливателя и от там в ТВ -то което е досадно защото трябва винаги да работи системата за да гледам тв от сателита.за мой карък на дриймбокса му се прецака оптиката и бях го оставил варианта с двата хдми кабела което си е досадно да свързвам когато искам аудио-то през системата всеки път.сега направих както ти каза и предавам от тв звука през оптичния на системата и стана супер.