Здравейте ,
от известно време открих проблем на аудио системата вкъщи (Logitech z906).
Системата има 3 ефекта, които могат да бъдат избрани от конзолата, съответно:
3D - всички колони + буфер свирят и симулират 3D Surround sound .
4.1 - свирят предни , задни + буфер , без център.
2.1 - свирят предна лява, предна дясна и буфера (очаквано).
И има настройка без ефект (т.е какъвто сигнал дойде от PC)
Проблема е следния.
Когато ги пусна без ефект, свирят само предни колони + буфер.
Когато ги пусна на 3D ефект, свирят всички, само че задна лява + задна дясна свирят ужасно слабо , леко пращят, звуците са некачествени и има някакво изкривяване.
В момента в който сменя ефекта на 4.1 магически се оправят и запчоват да свирят както си трябва, но тогава центъра не свири.
Пробвах да сменя и реда на колоните, като обърнах предни и задни , но ефектът беше същия (т.е проблема не е в колоните)..
Факта че на 4.1 свирят перфектно всички също ме кара да мисля че и проблема не е в входа/изхода на буфера (там където се връзват колоните) защото на този ефект свирят перфектно.
Първоначално си мислех че проблема е във вградената аудио карта на дъното - Asus prime b350 M-a с аудио кодек Realtek® ALC887 - на който пише че е 8-канален но така и не изкара 5.1 звук.
Сега си купих аудио карта (Asus Xonar DGX 5.1) както и оптичен аудио кабел за по добра връзка, но проблема остава.
Пробвах всякакви настройки, драйвъри и какво ли не видяно от интернет, но проблема остава.
Ако някой даде съвет или успее да помогне ще съм много благодарен, даже мога да черпя и по някоя бира![]()
Ако са нужни някакви снимки на настройките ми на компютъра ще ги прикача довечера.
Като цяло не съм много на ТИ със аудиото , но мисля че направих всичко необходимо за да подкарам 5.1 , уви някъде бъркам.
Поздрави,
Дани