Здравейте.
Усилвателя е 4К Yamaha.
ТВ приемника е Виваком IPTV 1080p
Дали да включа приемника в усилвателя, а от там с HDMI изход в телевизора?
Или директно приемника в телевизора, а от там с HDMI вход към усилвателя?
Благодаря за мненията.
Здравейте.
Усилвателя е 4К Yamaha.
ТВ приемника е Виваком IPTV 1080p
Дали да включа приемника в усилвателя, а от там с HDMI изход в телевизора?
Или директно приемника в телевизора, а от там с HDMI вход към усилвателя?
Благодаря за мненията.
Правилният начин е първи вариант. То, и затова името му е AV ресийвър (приемник).
При втория вариант свързва се применика от оператора към ТВ, посредством HDMI,
За да "изкараш" звук в ресийвъра, когато използвате приемника (гледате ТВ), трябва да свържеш оптичен кабел от ТВ към AV ресийвъра.
Ако, има проблем при първия вариант, използваш втория.
То може да е правилният, но с дръвчетата на IPTV операторите не винаги е оптималният вариант ... и при всички случаи след известно време ще се наложи разкачане и рестарт на у-вата щото се е бъгясала някоя функцияошашкана от въпросните дръвчета.
Аз предпочитам директно в тв, пък ако толкова ми затрябва звук от СТБ-то връщам по HDMI ARC, който така или иначе си е включен.
Този пост е редактиран от svetlio1; 06-01-22 в 13:53.
Аналогичен пример и от мен. Дръвчето на кабелния оператор ми даваше проблеми с ресийвъра и го включих само него директно в ТВ. Аз гледам само спорт по ТВ (гледам филми и сериали от външен плеар андроид/coreelec), така че звукът от тв каналите не ме вълнува особено, но все пак ако искам има възможност звукът от ТВ през HDMI АRC да отиде към ресийвъра.
Опа,опа,звук ще изкара по Арк винаги.
Схемата при мен е така.
- външен плеар - HDMI-вход ресийвър изход-HDMI ARC вход-изход TВ
- СТБ на доставчика-HDMI-ТВ.
Звук от кабелната ТВ доказано (все пак е пред мен) може да се слуша и от говорителите на ТВ и от колоните през ресийвъра като активирам ARC и съответния режим на ресийвъра.
Аз съм със същата конфигурация точно заради калпавите СТБ на IPTV кабеларките ни (в случая Виваком). И общо взето все нещо ще се бъгяса след време, предното беше точно опцията да прехвърлям звука от тв към ресивъра, а последно преди месец като пробвах да ползвам вграденият тунер на тв се оказа, че не мога да редактирам каналите
- разкачане, рестарт с изключване от контакта за 5-10мин. и ... воала - всичко пак си работи ...