Здравейте,
Имам следния казус. Работя в един хотел на морето и имаме ресторант там, в който е инсталирана озвучителна система. Има 3 усилвателя купувани навремето и те обслужват всеки по една зона.
1. Вътре в ресторанта има колони на ElectroVoice - обслужва ги 100V SF-120M 120W
2. Терасата се обслужва от SF-240M 240W
3. Градината и басейна се обслужва от общо 6 колони - разделени на 3 подзони - всяка с по 2 колонки - езеро, басейн и кръст. Басейна и кръста колоните са връзвани паралелно, на езерото до всяка колона отива по 1 кабел, вероятно някъде се разклонява. Обслужва ги SF-120M 120W.

Сигнала влиза от кабел 3.5 inch към 2 чинча от компютъра в най-мощния усилвател -този на терасата 240W и оттам с чинчове влиза във този за ресторанта, а от ресторанта в този за градината отново с чинчове.
Усилвателите са няква куча китайска марка, купувани от малко известна фирма, не са от динакорд. Колонките са от Динакорд. От Бургас идва един човек от динакорд да ни предлага да сменяме градинските колонки, усилвателя и кабелите за няква колосална сума. Колонките зимно време не са прибирани и от влагата и поливната система са заминали някои. Те са евтини - по 100лв и не ми е проблем да поръчам нови. Навсякъде смених връзките колона - кабел, като сложих влагозащитни кутии и вагоклеми, които са влагозащитни. Старите бяха аматьорски направени с обикновени клеми и изолирбанд. Сложил съм кутии IP55 на schneider electric по 3 лв. Има ли смисъл да ги сменям със IP66, IP67? Ще пазят ли по-добре?
Вчера вързах усилвателя, който е за градината - вече 2 пъти и повече е носен за ремонт и то в София. Това мъкнене ни губи една седмица време. не знам къде има читав сервиз в Бургас. Като работеше самостоятелно нямаше проблем, колоните на езерото и градината работеха отлично. Усилвателя беше вързан за този на терасата където влиза входящия сигнал. Бяха закачени само 2. В мига, когато ги закачих и трите заедно усилвателя на градината изпуши. По невнимание бях надул входа AUX/MP3 на максимум на този обслужващ терасата и си мислих че съм вързал компютъра на AUX1 - демек другия вход. От компютъра звука е на 80%. Казаха ми, че заради това е изпушил, входящия му сигнал е прекалено силен. Другия 120-ватовия за ресторанта си работи, не успя да гръмне. Явно защитата му е издържала. Искаше ми се да подкарам и градинския.
Въпроса ми е какъв setup може да ми препоръчате за да не се получава тая свинщина пак и само да разнасяме усилватели нагоре-надолу.
От Динакорд ми препоръчаха тези, но как да ги свържа 3те че да не изгорят пак?

https://www.musicworld.bg/bg/c_2720/...AMP_MA120.html
https://www.biamp.com/products/produ...ing-amplifiers

HL Audio Electronic Co.,Ltd
https://musicprobg.com/en/product/54...e-sf-120m.html