Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 73

Съвет за Тв Тунер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #1

    Съвет за Тв Тунер

    Опитвам се да събера колко се може повече мнения.

    Искам да си купя Тв Тунер. Да работи нормално с Xp, да няма проблем с драйвърите, да работи нормално със поне 2-3 софтуеъра, да показва що-годе нормална картина.

    Pinacle? Chronos? MSI Tv@anywhere master (мнението ви за него?)

    Благодаря!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #2

    Съвет за Тв Тунер

    Get ти искаш невъзможното... []

    Лично съм сменял 4 тунера.



    PixelView - абсолютен боклук моя модел даже нямаше поддръжка за 2K, XP (от тази фирма никога няма да си взема нищо вече)



    LifeView FlyVideo 98 - горе долу приличен тунер с прекрасен софтуер за Win98, и ужасен и забиваш за всички други OS, страхотни проблеми с XP.



    MSI TV@Anywhere - без коментар забиващ софтуер неработещо дистанционно, трябва да се теглят яко пачове не работят нормално BTV и Canal 1. (не съм пробвал с Dscaler сигурно е по-добре, хора от форума казваха нещо)



    Pinnacle PCTV Stereo - е тунера с който съм в момента, най-добрия от всички останали (пак нямам BTV и Canal 1 с звук, със стандартния софтуер), работи с DScaler, но с него не може да работи тунера, или поне не съм се занимавал да го настройвам.

    ------------------



    Като заключение съвет: Това от което съм бил най-доволен някога беше един ASUS Geforce 7700 Deluxe с TV-in с външен TVдекодер (куча марка за 90 лв. от магазина). - Железна работа.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #3

    Съвет за Тв Тунер

    Подкрепям мнението , че тунера трябва да е външен.А според вас може ли да се направи удачно изпълнение на замисъла голям монитор ,тунер, за щайга не съм сигурен че трябва.И да имам качествен образ



    P.S От Aver доста хора са ми казвали , че си струвал , но са ми казвали Не е лично впечатление

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    165
    #4

    Съвет за Тв Тунер

    Е, моя е Manli Much tv-002 и съм много, много доволен. особено пък за парите си. Софтуера му е смотан, но аз използвам fly 2000 tv. перфектна работа с този модел, дистанционно и всичко.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    100
    #5

    Съвет за Тв Тунер

    Взимаш си тунер с радио и дистанционно според цената която си готов да платиш:Pinacle-скъп и работи дори със собствения си софт [:D] или Chronos-евтин и иска повече работа по настройките,.Като си вземеш който и да е тунер си сваляш драйвери за capture от http://cesnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/btwincap/ а ако искаш само да си гледкаш ТВ сваляй си DScaler той работи без драйвери директно с чипа и при ползването на филтрите вградени в него ще получиш картина дето трудничко би получил с който и да е от оригиналните софт продукти на който и да е тунер.Аз съм с Chronos и със стайна антена ми изкарва перфектна картина,редовно си записвам мачове и "Рекламна пауза" например когато не съм си в къщи да вися пред ТВ.Ако трябваше да избирам бих си взел Pinacle от по-новите версии с новия чип с долби звук а и поне щях да си спестя нервите по настройката които имах в началото.

  7. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #6

    Съвет за Тв Тунер

    Какъв е този Pinacle твоят? Като модел.

    Също разбрах Кронос са добри. В смисъл...драйвърите никакъв проблем. Fly 2000 без проблем. Радиатор - също без проблем. А Dscaler е чудесна. В момента съм с нея. И ако можеше да тръгне звука - изобщо нямаше да го сменям това дърво MSI Tv@Anywhere MASTER !

    Аз дори не съм сигурен дали самият тунер ми работи правилно. Защото на чисто копие на XP, слагам му драйвърите от диска, софта който е към него и не тръгва и не тръгва да сканира за програми. Другите програми не го разпознават.Затова смяна!

    А те всички са с чипсен на Филипс нали?

    И може ли с на някой дистанционното да си командвам компа. Например да го спирам, да си пускам Уинамп,Филми..




  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    31
    #7

    Съвет за Тв Тунер

    Без да си готов да направиш компромис спрямо някое от изискванията си няма да си намериш. Или ще ти стува майкаси и бащаси!

    И аз съм много мераклия ама до сега не се решавам, изборът е или Тунер или Кепчър и двете в едно при това на ниво няма (поне аз така си мисля).

    Свалях си свадбата от с Yamaha и като цяло се получи една нищо!

  10. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #8

    Съвет за Тв Тунер

    Chronos или Pinacle...

    ама се чудя по-скъпите модели ли да избирам, както направих с MSI или...

    DeathKnight:

    Pinnacle PCTV Stereo това със стайна антена хваща ли Бтв и канал1 и НоваТв и 7Дни?Тя е огромна стайна антена, че дори не е стайна. Ако хваща така, както Dscaler ще съм много доволен.

    пък за Авер...303 бил дърво...

    така е като нямаш 200лв за тв си купуваш смешен тунер и сменяш 17ката за 19

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #9

    Съвет за Тв Тунер

    Аз съм със AverStudio 303, работи със собствения си софтуеър ис този на други карти от серията, хваща всичко от кабелната телевизия и картината е много добра, записа бива малко звука не е хубав, работи с Xp

  12. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #10

    Съвет за Тв Тунер

    Radiator?

    Fly2000,Dscaler пробвал ли си ги дали работят. Той с какъв чипсет е?Имаш добро мнение за него така ли?

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #11

    Съвет за Тв Тунер

    Няколко коментара и малко класификация на тунерите:



    Външен ТВ тунер в комбинация с кепчър или VIVO: работи, но са му толкова ограничени възможностите, че и карта с шибан софтуер да си вземеш и дори и на нея да не можеш да подкараш всичко, пак ще можеш да правиш повече, отколкото с тази комбинация. (трябва ръчно да сменяш каналите, ако искаш да записваш нещо, не можеш да ползваш мишката, за да си смениш канала или дистанционното за да смениш песента в Winamp и т.н.) Разбира се, от външния тунер ще си по-доволен, щото ще си знаеш, че "той само това може", нищо че е бил по-скъп.



    Външен ТВ тунер който се закача директно към монитора: още по-ограничен вариант от горното (даже да записваш не можеш), освен това скъп и/или с ниско качество.



    Външен телевизор за 200 лв: горното важи, плюс честота на опресняване 50 Hz interlaced, гаден сферичен екран, нужда от МНОГО допълнително място...



    Външен USB тунер: единствено ако просто ТРЯБВА да се закача за лаптоп, и то единствено ако е USB2 с хардуерен MPEG-2, иначе качеството е много зле. МНОГО скъпо.



    Вътрешен тунер с bt878: малко остарял чип, но все още е най-сигурния вариант. Работи с DScaler и с какво ли не друго, дистанционното се поддържа от външни програми като uICE (задължително изискване за мен). Основният проблем, е че не поддържа стерео звук в самия чип и затова стерео решенията с него са по-скъпи. Качеството на картината хич не е лошо (ако самият тунер и изработката на картата са добри, но има проблеми със SECAM затова руснаците не го харесват) и не го хваща Macrovision. Може да се ползват алтернативните драйвери btwincap, с които всякакъв Capture/TV софтуер се разбира добре. Винаги препоръчвам Pinnacle, с изключение на Stereo версията всичките им са с този чип и изработката им е перфектна.



    Вътрешен тунер с Philips 71xx: има сериозно предимство при качеството на картината в SECAM, любимец на tuner.ixbt.com. Поддържа стерео в самия чип. За съжаление все още няма добра поддръжка за Linux/DScaler/remote control. Води се 9-битов, но това не значи, че можеш да записваш видео потока в 9 бита на цвят, отнася се само за Automatic Gain Control-а.



    Вътрешен тунер с Conexant 2388x: Важат и добрите и лошите страни на тунерите с Philips. Води се 10-битов, на теория с най-доброто качество. С една добавка: MSI TV@Anywhere (вкл. Master) са с перфектен хардуер, но отвратителни драйвери и софтуер, избягвайте ги.



    Вътрешен тунер с хардуерна MPEG-2 компресия: доста скъпо, основен проблем е, че процесора трябва да декодира компресираното видео. Има сериозно забавяне между реалния сигнал и това, което виждаш на екрана. Качеството може и да не е оптимално. Поддържат се от силно ограничен набор програми. Според мен е безсмислено, освен ако си с бавен компютър и искаш да ползваш timeshifting.



    Интегриран тунер (All-in-Wonder и подобни): някои програми не работят с тях. Най-сериозния проблем, е че не можеш да си смениш видеокартата без да загубиш тунера. Трудно се намират със стерео и радио. Не препоръчвам на никого.



    PixelView/LifeView/Aver и доста други: слаби в изработката и не ползват добри тунери. Лош входен сигнал означава лошо качество на картината какъвто и да е чипа след него. По-добре чиста картина и чист моно звук, отколкото 10-битова картина с гадни вертикални линии, и стерео звук, който шуми, когато по екрана има повечко червено. Не препоръчвам на никого, абсолютно забранено в комбинация със стайна антена.



    Драйвери: много болна тема... WHQL сертификацията няма НИКАКВО значение. Тези на Pinnacle ги бива, както и в последно време на Hauppauge. За останалите btwincap ако може (т.е. изберете си карта, за която може).

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #12

    Съвет за Тв Тунер

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Chronos или Pinacle...

    ама се чудя по-скъпите модели ли да избирам, както направих с MSI или...

    DeathKnight:

    Pinnacle PCTV Stereo това със стайна антена хваща ли Бтв и канал1 и НоваТв и 7Дни?Тя е огромна стайна антена, че дори не е стайна. Ако хваща така, както Dscaler ще съм много доволен.

    пък за Авер...303 бил дърво...

    така е като нямаш 200лв за тв си купуваш смешен тунер и сменяш 17ката за 19



    <div align="right">Originally posted by get - 26/04/2004 : 10:10:32</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Не съм пробвал със стайна антена. Повтарям с кабеларка .. .BTV и Канал 1 нямат звук. DScaler не работи с тоя tuner. (по точно забива тунера като почнеш да сканираш).... Dscaler аз го ползвам само за TV-in (включвах един Playstatin 2 на NTSC който ебаваше майката на оригиналния софт). Ако нямаш кабеларка според мен не ти трябва изобщо тунер....

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Мнения
    167
    #13

    Съвет за Тв Тунер

    Аз съм с ATI TV Wonder VE. Работи прекрасно под 98 и XP. Добра картина (дори на 1920х1200). Записва добре с оригиналния си софтуер. Имах някакав конфликт и сложих ChrisTV и Fly2000. Работи перфектно и с двете. С fly2000, още не съм си добавил 2-3 канала от кабелната, но останалите са отлични.Ако намериш някъде ATI TV Wonder (без VE) смятам че ще си доволен. Няма дистанционно, но пък ако държиш на това има сайтове със софтуер и схеми дето излизат по 10 лева

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    100
    #14

    Съвет за Тв Тунер

    @DeathKnight-дори и без кабеларка за 40$ си струва -с дистанционното управлявам winamp,crystal player или мишката,радиото и програмката FM Radio работи постоянно не товари изобщо и като искам да го спра само изключвам външният звук,гледам си със стайна антена спортните новини .Отказах се от кабеларката защото човек не може да се съсредоточи върху работата си на компютъра,сега като ми се гледа филм си го пускам на диск ,а не се лепвам да чакам когато го пускат по НВО.Единственно заради мачовете и формулата е кофти през уикенда ,но за какво са направени заведенията с телевизор.Така поне си спестявам чистене след футболни купони у нас.

    @get-не очаквай от тунера да ти замести телевизора.Приеми го като екстра особенно ако има допълнителни добавки.Тунера ти дава възможности да направиш компа мултимедиен център ако не държиш особенно на качеството-на картина и звук.Ако си маниак то липсата на стерео,смущенията в картината биха те изкарали из нерви.И най-лошия DVD rip с AC3 звук би бил за предпочитане пред ТВ rip с моно звук особенно на 5.1 система за звук.Отговори си на въпроса какво очакваш.barnie(свалям му шапка за winamp plug in-a който е сътворил) е дал изчераптелна информация за различните видове тунери така че чети и действай [:D]

  18. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,405
    #15

    Съвет за Тв Тунер

    Аз не искам нищо особено. visible: Точно както ти - мачове, формула и Голите Ангели по Нова Тв:P

    Радио да си слушам.. ей такива работи. Картина колкото да се виждат образи и четат суб, ясно ми е че не може Двд рип с ац3, но за мен си мисля че е по-добре работещ тунер + 19'' монитор отколкото повече пари за смешен тв...

    Явно ще е Pinacle...


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 30
    Последно: 05-12-22, 18:40
  2. съвет за тв тунер
    От get във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-12, 17:26
  3. Съвет за LCD монитор с вграден тунер
    От stancho_75 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 29-11-08, 13:06
  4. ТВ Тунер?
    От jivko_66 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 30-09-05, 04:29
  5. Съвет за ТВ Тунер
    От bmw8 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-04, 12:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе