Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

Чудите се каква видео карта да си купите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #16

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Az_sum_bre_ombre - ти на това Ultra High ли му викаш.

    Хехе

    Виж само какви ръбове имаш по ъглите на стените и на врата особенно в първия шот.

    Успокой топката, наспи се и пак помисли над въпроса:

    Как аз играя на Ултра Хай при 1024х768 с моят компютър, а хора с П4 на 3.5, 1512МБ ДДР@450Мхз и 5950Ултра играят на хай и се дразнят на спичането от време на време

    Айде със здраве



    P.S. И за да разбереш колко ти куца терията, ето ти малко скрийн шотове от мен 1024*768 - Хай детайли. Сега се вгледай и открий разликите

    Машината ми е:

    P4 3.192 Ghz

    ASUS P4C800 Deluxe - E

    1512 MB DDR @ 430 Mhz

    ASUS 5950 Ultra



    http://kayso.hit.bg/Shot_1.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_2.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_3.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_4.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_5.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_6.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_7.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_8.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_9.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_10.jpg

    http://kayso.hit.bg/Shot_11.jpg



    Ше ме прощаваш че са малко тъмни, ама мене така по ме кефи, по има атмосфера


  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #17

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Аве момче, не ме карай да се смея, че ме заболя корема, хахахахахахах за какво ми били тея 50 кадъра? Щом не знаеш за кво си седнал да пишеш въобще!!!??? Той КАЙСО, хубаво те е попитал, ама незнам как ще му отговориш. Отговора ти е в самите твои скрийншотове. Само ги погледни какви са ръбати и размазани особенно на оръжията, то бива бива, ама то не прилича на нищо тва вече. Освен това с 10-15 кадъра се играело добре, хехехехехехе е тука паднах от стола, чак си натъртих гъзо. Ти знаеш ли че за комфортна игра на пуцалка се искат МИНИМУМ 24 кадъра постоянни, както ти е писал FEAR ME!

    Ами игра по-тежка от DOOM3 веднага ти посочвам PAINKILLER: BATTLE out of HELL!!! [!]

    P.S. MEDAL of HONOR: PACIFIC ASSAULT

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #18

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Ами игра по-тежка от DOOM3 веднага ти посочвам PAINKILLER: BATTLE out of HELL!!! [!]



    <div align="right">Originally posted by LUDIA - 11/04/2005 : 22:44:14</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    The Chronicles of Riddick-Escape From Butcher Bay доста тежка също.




  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #19

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    painkiller и riddick са тежки не поради сложен engine, а поради претоварването с много полигони. riddick е със стария engine на enclave, който беше феноменален на времето си и чак сега блесва, когато видеокартите са достатъчно мощни, за да поемат повечко полигони. painkiller е тежък и поради добрия engine, и поради добрата физика. първият painkiller си беше тежък, но battle ot of hell е мнооого по-тежък поради вероятно двойно повечето полигони и значително повечето ефекти на екрана по едно и също време.



    за "комфортната" игра - при динамични first person shooter-и изобщо забрави да си боеспособен при <60 (quake3, ut2003, ut2004...).



    за doom3 е по-сложно да се говори, защото при него играят няколко фактора - имаш постоянно зареждане на нови пространства, което изисква огромно количество видео и системна памет. внезапното появяване на всеки гад изисква ужасно бързо зареждане ( или още повече памет за preload - което просто го няма тук, или невъзможно бърз хард).



    първоначално обявените изисквания за doom3 при игра на norman quality бяха - 90mb текстури във всеки един момент на екрана. не съм се интересувал как се е променила тази цифра във финалната версия, но надали е мръднала много. това с прости думи ще рече, че видео карти с 128mb ще са способни НАЙ-МНОГО на high, но само при положение, че като цяло машината е много бърза и чрез agp-текстуриране ще може да се компенсира липсата на достатъчно mb видео памет.



    в твоя случай просто липсва всяко едно от горните условия - 128 mb видео и 384 ram не могат да ти дадат това, от което се нуждае играта. процесорчето горе-долу бива, но то не е достатъчно.



    ще ме накараш да си сложа отново doom-а и на направя screenshots на едно и също място на всичките нива на качество на образа при 1280*1024. разликата е повече от очевидна.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #20

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Първо да благодаря на DeathKnight за качването на снимките - мерси

    Кайсо,... здрасти! ДА, точно Ultra high му викам защото в опцийте това пише ! Ultra high 1024x768 няма повече какво да ти обяснявам. Само ти ми обясни къде го видя тоя 1512мб рам??? да си купя и аз?! на мене само 1536 /3х512/ ми предлагат, пак ме прецакват нещо! И не мерси няма да мисля по чужди проблеми. Айде със здраве

    LUDIA - де ги видя тия ръбове??? а размазването помисли тебе ако те взема с раширение .tga после те направя на .bmp и после те направят на .jpg ти няма ли да се размажеш !?!?!?

    FearMe - нямаш си представа колко съм съгласен с тебе определено ми куца рам-а както казах преди но след като си купя рам и си клокна видеото /защото с тоя рам за какво ми е по добра видео карта?/ ще покаже по добри показатели.

    Ноооо до тогава ще си я играя на ultra high 1024x768 е ще ми засича от време на време, а тия с видео картите за по 1000$ могат само да се радват след като си я играят на medium! Аз съ купих видео за 75$ и си играя Doom-а надут до дупка и върви добре, който не вярва /за пореден и последен път/ да дойде да види да поиграе пък ако си промени мнението добре за него.

    out 'n over

    P.S. No hard feelings


  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #21

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    WOW WOW WOW

    @Az_sum_bre_ombre !!! , ади маалко полекичка хората които са писали тук са доста напред с "Матриало" .

    Истината е че при теб няма как това да стане - то може да пише едно , но да прави друго.

    относно качеството на картинките не вярвам на скриншотове -още повече че картинките на двамата се различават малко, но това определено не е от конвертирането на tga- bmp-jpg.



    Истината е че с твоята 9550 , не можеш пък ако щеш да се нас**еш да биеш като производителност Фх5950 , или 6600 гт ( първата е на кайсията , втората на лудия )

    тази карта може да играеш на спокойно на медиум , но не и на ултра - абсурдно е - ( ако е истина ) копирай ми играта със всичките и екстри , пачовеи драйвери на едно ДВД и я пращай да я геймя и аз с моя утрепан фх5200.

    Нервите тук са излишни , колегите ти го казаха - едни са фактите - просто няма как да стане по друг начин , нищо че го казваш - ( иначе казано - само при теб не могат да стават изключенията - доста подозрително и наивно взема да звучи)

    айде със здраве !

    стига сме флудили тази тема повече .

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #22

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Трябва пак да го инсталирам и при мен. Нещо ми изглеждат гадно и тия на Кайсията, а на Омбре са направо шит пълен. Производителността е нещо много относително, може самите драйвери да го омазват така за да стигне поносим frame-rate

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #23

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    важна забележка - omega-та са толкова жестоко модифицирани за по-висок framerate, че често не можеш да различиш какво си пуснал. виждал съм quake3 на omega (не помня кога и каква версия), но беше нещо кошмарно. предполагам и тук случая е такъв.



    ombre, малко си се натоварил, но повярвай - не го правим от злоба или нещо друго, а просто да предпазим случайно четящите тук от заблужденията, в които можеш неволно да ги вкараш. използването на omega и starstorm драйверите (особено на omega) е винаги с определена цел. докато omega-та е предимно "осакатена", но starstorm-а има 3 варианта - осакатен; леко оптимизиран и балансиран качество/производителност; и силно ориентиран към качество на образа, но за сметка на производителността.



    за да бъдат резултатите ти сравними като качество и производителност трябва да използваш или оригиналните forceware, или "средния" starstorm (който обаче от доста време няма нови версии).

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #24

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Az_sum_bre_ombre - сега като се сетя и моята карта като беше нова и на мен ми се струваше много добра след 1седмица игране ще започнеш да забелязваш ,че се задъхва.

    Поздрави


  12. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #25

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Трябва пак да го инсталирам и при мен. Нещо ми изглеждат гадно и тия на Кайсията, а на Омбре са направо шит пълен. Производителността е нещо много относително, може самите драйвери да го омазват така за да стигне поносим frame-rate



    <div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*12/04/2005*:* 13:34:13</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Aм толкоз, инсталирам пускам. Нито картата съм клоквал, нито съм пипал драйверите. Не ми се занимава сега, мързи ме. Но определено има какво да се пипне.

    Идеята ми беше, Омбрето просто да погледне сенките в моите кадри и да ги намери в неговите. Толкоз

  13. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #26

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    хмм само да отчета че съм я имам по-тежката игра за която питах през цялото време просто не съм я бил инсталнал а именно "Lock On:modern air combat" тоя добик не съм си и помислял да го пусна на максималко просто докато не си купя 1Г рам няма да барам настройките които са около средоното много е тежка! ЧЕСНО! Много ! а ся както обичам да отговарям... подред:

    Mr.TECHNO - Нищичко ново не ми казваш... вече спрх да броя колко хора не го вярват няма проблем още 1 или 2-ма.Ти сигурно си умен човек, явно ги разбираш нещата не се съмнявам за никой от вас че е така ама извинете ме че не вярвам на вашето "не е възможно" предпочитам да си вярвам на очите.

    DeathKnight - "шит пълен" това компютърен термин ли е ? Аз пък си ги харесвам. ко им е шитското ?

    FearMe - Предполагам че под "натоварил" предполагам че разбираш "човек който се е впрегнал за нещо" /Е****и тъпото определение дадох, разбра ме/. НЕ, не е така нямам дори най-малко отрицателни чувства към никой от вас, даже ми е много приятно да разговарям с интелигентно хора като вас! НО стига четки ! Явно знаеш доста за driveri-те за Радеоните аз съм малко по запознат с driveri-те за GF-ките НО понеже това мие първата Радеонка и за това не съм и наясно как седят нещата с driveri-те ако обичаш, най-очтиво препоръчай... пък и не само ти който иска може да ми препоръча driveri за тая карта.

    Zygot - картата ми не е нова ама изобщо имам я от 3-4 месеца даже може би повече не си спомням чесно казано НО тая карта врътна HL2 Generals /сравнително тежка за стратегия/ и няколко други не чак толкова тежки и то на ТОЛКОВА НЕГОДЕН процесор че не мога да го гледам !

    //////ПОВМЕЖДУРЕДИОТО********************* А! тъй като ви се струва интересно това с видео картата ето ви нещо ОЩЕ по интересно: Athlon XP 3100A+... как ви звучи? може би сте го чували можи би не /най-вероятно/ ок, продължавам ВГРАДЕН в дъно Elitegroup на 1.67GHz s 256 кеш. само недейте ми казвайте че такова животно няма щото тука вече ще сбъркате. Пуснете си едно гогълче пишете "Athlon XP 3100A+" само в български и ще бъдете изненадани колко мноог информация може да се намери за него... ТА мисълта ми беше някой чувал ли е за такъв процесор в такова дъно?*********************ПОВМЕЖДУРЕДИОТО\\\\\\\\\\\\\\

    ТА:

    Кайсо - Че кой ти е казъл че аз съм клоквал видеото !? и при това имам СУПЕР тежка СУПЕР бъгаве верия точно сега инсталната на Windows-a. A, ако искаш да клокваме - добре тука някъде някъде из тоя форум някой ми беше дал УРЛ за клок на точно тая карта и каза доста хубаво кръгло число /тоя които я е клоквал/ като резултат на 3d mark 2005 - 5000 точки, незнам дали е вярно ви сигурно ще кажете че това животно няма ама ей на има, тъй че ако искаш да клокнем ?!

    Тъй, Asus Ati Radeon 9550GE 128/128 ключовите буквички - "GE" <font color="red">Gamer Edition</font id="red">! Ring any bells ? Карта направена точно за игри, Е ако те не вървят добре кое да върви ?! ASUS няма да напишат нещо на продукта си и да си оставят ръцете там, това поне сигурно всички сме съгласни?!

    НО вие ще кажете "много важно като е GE" ок, имам едно доста готино фотоапаратче - ще ви направя клипче как си джиткам DOOM 3 да видим как се въртят FPS-четата... само някой трябва да влезе в хъба на data.bg и да го изтегли от мене. Утре ще правя купон /елата ако искате/ поради факта че станах на 21, вярвам че вие не сте на 15, тъй че има начина да се разберем като зрели хора, като големи хора нали ?

    "Преди всичко искам да уточна че тази тема НЕ Е пусната с цел да се налагам с мнение над когото и да било! НЕ искам да се изтъквам с притежанието на долупосочените елементи на хардуерната част на компютъра!" добавям също не съм искал да да обидя никой с постовете си И не се чуствам засегнат от вашите.

    P.S. ако искате да не вярвате на нещо, не вярвайте на това че съм грамотен преди малко видях 2 места където съм написъл значе с "И" лек ден на всички - отивам да спя !

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #27

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Сенките, сенките! Кайсо извинявай, забравих ти сенките. Тъй незнам какво имаш предвид под сенки дали тъмните места от помещенията или тези тъмни петна породени от факта че нещо или някой е застанал на пътя на светлината?

    1. тъмните места от помещенията - да, няма такива на моите шотове, нарочно! някой беше споменал нещо за това че в тъмните места се вдигат повече FPS и гледах да е максимално светло за да не каже някой нещо... мога да ти направя шотове в тъмните пространсва ти реши дали искаш или не

    2. тъмни петна породени от факта че нещо или някой е застанал на пътя на светлината - мда нямааааа... поради простия факта че пък чак толкова претенциозни хора няма да има НО явно има ок и с сенки мога да ти напрая има ги много

    NHF /NO HARD FEELINGS/

  16. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #28

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Сенките, сенките! Кайсо извинявай, забравих ти сенките. Тъй незнам какво имаш предвид под сенки дали тъмните места от помещенията или тези тъмни петна породени от факта че нещо или някой е застанал на пътя на светлината?

    1. тъмните места от помещенията - да, няма такива на моите шотове, нарочно! някой беше споменал нещо за това че в тъмните места се вдигат повече FPS и гледах да е максимално светло за да не каже някой нещо... мога да ти направя шотове в тъмните пространсва ти реши дали искаш или не

    2. тъмни петна породени от факта че нещо или някой е застанал на пътя на светлината - мда нямааааа... поради простия факта че пък чак толкова претенциозни хора няма да има НО явно има ок и с сенки мога да ти напрая има ги много

    NHF /NO HARD FEELINGS/



    <div align="right">Originally posted by Az_sum_bre_ombre*-*13/04/2005*:* 10:05:00</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Постовете ти, освен смях нищо друго не пораждат в мен.

    Как можеш да казваш - ULTRA QUALITY и в същото време

    "поради простия факта че пък чак толкова претенциозни хора няма да има НО явно има ок и с сенки мога да ти напрая има ги много "

    Аде играй си там на UltaHigh и не пиши повече по тая тема, щото ще вземе да прочете някой неразбиращ, ще се нахака с този Радеон и после ще реве, що му сече играта.

    П.С. - Gamers Edition [8D] LOLL[:O][:O][:O]

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #29

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Az_sum_bre_ombre, ОБРАЗУВАШ ми нерви, а аз съм дебелокож и трудно става тва. Инатлив си като магаре на баир[!].

    Твоята карта е СТАРАААААА и СЛАБАААА, ти четеш ли ко ти се пише или само си мислиш, че ние тука плява ядем!!!

    1. Къде ли ги няма ръбовете в твоите шотове, [:D] тва че ти или не ги виждаш или не ти се иска да са там, не означава, че можеш да ги накараш да изчезнат с магичска пръчка. То можеш, но пръчката ще струва минимум 400$!!! То при мен има ръбове, та камо ли при тебе да ги няма! А това, че това се получавало от конвертирането на файла от tga към bmp та към jpg си е пълна ламерия! Програмаката която се ползва от повечето хора в света за screenshot-ве е FRAPS-frame per seconds!!! Поне според мен и е най-добрата. Та ето ти изрязани от твоите шотове малко ръбчета, хехехехехе http://fearme.hit.bg/pix/18_1.jpg , http://fearme.hit.bg/pix/30_1.jpg . Ако и пак не ги видиш е тогава отиди на доктор да ти оптави очите.

    2. Карти за по 1000$ не сме си копували, моята е 240$ без ДДС-то, на KAYSO е 250$, но от преди 5 месеца, ако не и повече. Така, значи ето ти малко шотчета от моята барака, и ако си така начетен ще видиш разликата с твоите! Ако ли не има специални сайтове, май им казваха хардуерни, даже май и КРИС е поставил директни линкове към тях на страницата. Та отиди и се просвети та барем хванеш от дикиш, че лафиш глупости и ти се смеят кокошките!!! Ето ги и моите:

    http://fearme.hit.bg/pix/doom3.jpg

    http://fearme.hit.bg/pix/doom3_1.jpg

    http://fearme.hit.bg/pix/doom3_2.jpg

    http://fearme.hit.bg/pix/doom3_3.jpg

    Тези 4 са правени при HIGH resolution и 4хАА, ако ти говори нещо, та огледай се, имам доста ръбове на места специално съм ги направил та да се видят, но определено са 10 пъти по-малки от твоите []. огледай ми хубаво оръжията и после твоите и си направи сам преценката!

    Ето тука едно по-специлано шотче, напраено е в момент в който: Съм пуснал булет тайма(размазването на обектите в края на всички страни на екрана), близо съм до появяващо се чудовище и ефектите според мен не са никак леки9 и не са малко) - http://fearme.hit.bg/pix/doom3_4.jpg .

    Офф, заболяха ме пръстите да пиша, ама понякога се нервя на неподплатени изказвания. Мога да пиша и много още, но само още малко, МОЯТА машина е скромна само с един 1700+@2400+ АТЛОН съм и едно НФорс 2, и 512 РАМ, ако това ти се струва много или незнам какво , тогава незнам!

    Мразя да се конфронтирам с хората и да излизам извън себе си, но какво да се прави, става по някога!!! Форума е направен за да си помагаме и да обменяме опит, а не да се караме! Но както е казал един Мъдър човек навремето(макар, че не го знам кой е) "В спора се ражда истината", моят любим лаф(поговорка) е: " Не питай старило, а питай патило"

    Аде със здраве и честит ти Рожден Ден, дано новата годинка която почваш да ти донесе повече просветление и знание!!!! [][:P][:D][^].



    Много благодаря на оказаната, "първа" помощ на FEAR ME и за линковете към снимките!!!

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #30

    Чудите се каква видео карта да си купите?

    Кайсо мойто момче, ако някой си я купи няма да съжалява ама никога!

    P.S. Gamer Edition НЕ gamers Edition приятелю... тръгнал да ми обяснява за нещо дето даже незнае как се казва.Божеееее

    LUDIA - Казах че РАЗМАЗВАНЕТО се получа от конверта на файлове! чети! Обясни ми що да използвам програма като си има копче за тая работа ?!?!? АААА етооо от къде идва проблема вие просто неможете да си признаете че с моята карта която струва около 190$ по-малко от вашите аз правя същото ахааа ясно, разбирам. Не, в интерес на истината ми се струва по слабо и от моето НО няма значение. Знаете ли имам проблем... мда проблема ми е следния не мога да убедя няколко човека че НЕ Е ВЪЗМОЖНО те да ми обясняват какво да виждам. Уж умни хора а приказвате без да сте вищдали за какво приказвате! помислете малко бе хора! LUDIA мерси за пожеланията.

    P.S. Защо ли съм се захванал да споря за играя която не ме кефи ама аре. Ако някой модератор реши да изтрие тази тема няма да се сърдя! Не исках да се развият нещатата ама някой хора приказват наизуст без да са се убедили в това за което говорят!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Каква видео карта да си взема за....?
    От demiro във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 10
    Последно: 09-03-12, 18:23
  2. Отговори: 5
    Последно: 15-05-08, 08:08
  3. каква е тази видео карта
    От nikivv във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 02-02-07, 20:56
  4. каква видео карта бихте ми препоръчали за около 200 лв. - AGP
    От metancho във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 04-12-06, 10:52
  5. Каква Видео карта?
    От Negus във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 24-04-03, 09:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе