Имам лаптоп Toshiba Satellite L100-113 с чипсет ATI Radeon Xpress 200M "up to 128" MB. Само че в BIOS няма настройка за промяна на споделената памет, която в момента е 64MB. Някакви идеи?
Имам лаптоп Toshiba Satellite L100-113 с чипсет ATI Radeon Xpress 200M "up to 128" MB. Само че в BIOS няма настройка за промяна на споделената памет, която в момента е 64MB. Някакви идеи?
не че да съм "на контра", но как и за какво мислиш ще ти помогнат допълнителните 64 при тази изключително слаба видеокарта?
Паметта си зависи от това колко рам имаш. Ако искаш да си увеличиш споделената памет, сложи още рам. Сега можеби си с 256мб. Сложи 512 и ще имаш повече памет за видеото.
@FearME да кажа че Тази карта е на PCI -E платформа , и е FUll DX9 supprot
това че е в чипсета който е ATI не означава че е слаба !
просто има малко ирязани функции ( като шейдъри и тн. )
@silverfox - Julian е описал точно как ще вдигнеш рама на видеото - с още една бланка RAM !
уупс, аз не знаех, че това: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg173083 е голям резултат :РПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
Само дето тази карта на HP Pavilion 6000  си вървят всички игри на DX9 , даже и свърх тежката MOH - Pasific Assault
вече на мрак не вярвам !
беше време когато показваше резултати
сега го ползвам за да видя стабилност
Не може на две карти да ми показва разлика от 3000 точки а на една мощна игра да се държат почти еднакво !
давам пример
Радеон 9800 Про
Радеон 9550
Пробвай ги на MOH PA и ще разбереш за какво говоря
играта е сериозна - 9800 про повече от 24 кадъра не можа да вдигне !
9550 ги направи 18 , вярно никак не е малко , но пък 2200 срещу 5500 точки на 3д мрак 03
как да кажа грубо е
Много интересна дискусия се получи, за жалост хич не ме интересува колко точки ще направи на 3D Mark, просто си искам 128MB видео памет.
BIOS-а го update-нах преди 2-3 седмици и нито старата, нито новата версия имат опция за промяна.
Сложих още една банка 256RAM почти веднага след като го купих, но си остана на 64.
/edit
А че картата е слаба - това и аз си го знам. 200MHz core speed няма много какво да направят.
Първоначално публикувано от fanta orange
Бих казал че твойто на нищо не прилича
питай @Kriss11 , той сложи още 512 на неговата Тошиба и видеото стана на 128MB !
Много неща не са никак логични и много бих казал леко и бързо заключваш !