Резултати от 1 до 13 от общо 13

Странен проблем с микрофон

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #1

    Странен проблем с микрофон

    Здравейте, имам много итнересен проблем с един микрофон или по-точно с компютъра към него.
    Микрофона не е нищо особенно - обикновен микрофон за 3 лева и работи /установих го като го сложих на друг компютър/. Но на компютъра на който би трябвало да работи не го прави.Компютъра е с уйн ХР. Нивата във волюм контрола /и уйндоуския и този на саунд картата/ са на макс, когато скайпа почва да набира заглушава микрофона както си му е реда. Всичко общо взето изглежда наред но звук от микрофона няма, нито по скайп нито на вградения в уйн "sound recorder".
    Sound Card-тата /c-media/ работи, възпроизвежда звук без проблем. Всичко е наред ! НО микрофона неще да работи...
    Може би трябва да спомена че на компа седят и деца които са потресаващо компютърно ограмотени за възраста си и съответно вярвам че всичко което може евентуално да бъде натиснато е натиснато но когато говорим за микрофон не са много опциите няма драйвери няма нищо просто пъхаш и работи ама пък сега е пъхаш и неработи.
    Единственото което ми хрумна е входа на звуковата карта да се е прецакал по някакъв начин само че пък не знам как да се уверя че това е/не е проблема. Също трябва да отблежа че тази конфигурация преди е работила отлично в този си вид!
    Накратко нямам никаква идеа как да процедирам. Моля ако някой има някаква идея нека сподели ще му бъда благодарен! Мерси предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #2

    Re:Странен проблем с микрофон

    Щом всичко в Windows е ОК (как не те е срам с този уйн, бе!), то направи следната проба:
    Сложи слушалките в буксата за микрофона. Тогава пусни Sound recorder-a и почуквай/викни_по-силно в лявата слушалка. Ако индикацията помръдне - всичко е ОК с настройките.
    Остава варианта микрофона да иска захранващо напрежение, а буксата му да не му го предоставя!

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #3

    Re:Странен проблем с микрофон

    Здрасти, ем виж сега, хората които нямат достатъчно добър компютър /900Mhz proc/ за виста използват хр тя също е много добра операционна система. Не разполага с визуалните глезотийки на вистата, но върши перфектна работа за работа с медийни продукти от сорта на winamp km player wmp демек за филми музика и аутокад, W.C., office, фотошоп защото просто изискванията към хардуера не са толкова големи в тази уйндоус. Хората пък които могат да си позволят да си сложат виста нямат и проблеми с микрофоните а хората които разбират вече са с уйн 7 пък тия които разбират напълно са с линукс. Тъй че защо не Хр.
    А компютъра който е проблемен е с колонки няма слушалки пък и защо да използвам слушалките след като проверих и микрофона е идеален? Аз всъщност направих тази проба с микрофона. Стандартния вход за микрофона си е розов винаги. За това и там го намерих и там го оставих. /тоя дето е измислял стандартните обозначителни цветове на звуковите карти какво ли е има впредвид като е решил стандартния цвят за вход на микрофона е розов винаги...? Но за всеки случей проверих всички останали входове - същата работа. Пробвах да отсраня проблема и софтуерно като преисталирах скайпа. Може би трябва да пробвам с драйверите на саунд картата но пък няма логика защото звук има повече от перфектен /едни креативки - много са добри/ Вече пробвах и скайпа да преинсталирам няколко пъти. Ама не е от тях.
    Микрофона е http://www.jmt.bg/images/db/9519_medium.jpg този тъй че мисля му трябва напрежение, а дали го получава... трябва ми нисковолтов волтметър с много остър връх

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    190
    #4

    Re:Странен проблем с микрофон

    Пробвал си със саунд рекордера на Виндоуса. А със самият саунд рекордер на звуковата карта?...т.е. откъде взима входа за запис? Аз съм с една Creative-ка, дет като чукна два пъти върху интерфейсния прозорец при режим на контрол на звука, ми показва и другите опции.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Re:Странен проблем с микрофон

    и преден, и заден вход ли си пробвал?

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #6

    Re:Странен проблем с микрофон

    badboy по подразбиране звуковия рекордер на уйна си взима звука от микрофона. Кофтито е че компа е с c-media и съответно тя не предлага много опции
    FearMe то принципно аз съм го сглобявал компа пък винаги ме е мързяло да закачвам изходите на кутията нито към саунда

    Все повече си мисля че нещо се е прецакало че не е human error или бъг в уйна ми нещо хардуерно си е заминало...

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #7

    Re:Странен проблем с микрофон

    е добре де, друг микрофон нямаш ли под ръка, да опиташ?

    @emos
    защо да го е срам, от тоз win?!

  10. Moderator Аватара на periel
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    409
    #8

    Re:Странен проблем с микрофон

    @emos
    защо да го е срам, от тоз win?!
    Не трябва да го е срам от Windows-а му а от начина по които го изписва.

    Компютъра е с уйн ХР

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #9

    Re:Странен проблем с микрофон

    fXOrange ае имам друг микрофон ама пък тоя си е пушка дори другия въпреки че може би е по-добър но ааз от тоя съм лично мн доволен. Тия микрофони дето са на стойка никога не са ме кефили защото трябва да си ги сложиш точно с/у лицето че да стане нещо докато тия малките сякаш са по-добри от тая гледна точка. Не знам ще пробвам може би с друг микрофон но след като установих че микрофона е наред няма май много смисъл от туй действие.
    periel аз съм горд че имам уйн половината хора на земята има уйн не всички сме с еднакви уйнове но пък не зависи от нас това тъй че просто ни остава само да си ги харесваме.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    190
    #10

    Re:Странен проблем с микрофон

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    badboy по подразбиране звуковия рекордер на уйна си взима звука от микрофона.
    ... то "подразбирането" ми е губило 1 час от времето, докато подкарам звука на един чичка дето точно това беше направил. Пробва ли да намериш тези опции? Пак ти казвам цъкни 2-3 пъти във прозореца (както го виждаш с плъзгачите (в самия прозорец, не върху лентата или някоя отметка)), за да се появят.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #11

    Re:Странен проблем с микрофон

    Прав е Бедбой освен това виж да не е цъкнато MUTE и пробвай да му включиш 20дб усилване!(мисля излизаше на бутон адванс или нещо от сорта). Освен това си отвори на Скайпа аудио настройките и виж кое ти е устройството по подразбиране.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #12

    Re:Странен проблем с микрофон

    Здравейте първо мерси на всички че се отзовахте. знчи проблема беше прост по дефолт защото микрофона просто няя какво да му стане нито пък на аудио картата, нито на скайпа или пък на драйверите а настройките няма кой да ги пипне. за товая просто пробвах с дънното аудио и взе че стана. Измъкнах прашасалата c-media и всички живели щастливо до края на дните си.
    Обаче вижте какв готин форум - пишеш и веднага ти изкачат 4-5 човека с предложения много добре! Мерси! Обещавам да пиша по-често !

  16. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #13

    Re:Странен проблем с микрофон

    Когато имаш две звукови карти, настройките им са отделно и освен това можеш да кажеш всеки от звуците на Skype през коя да минава.
    Предполагам, че си го съобразил това.
    При мен е точно така - една вградена и една C-Media и съм насочила в Skype двете: Audio In и Audio Out да минават през вградената (за да не се чуват през колонките), а само звъненето дрънчи през C-Media. (Тя пък ми трябва заради 5+1 изхода.)
    Та от години си нямам проблеми с това решение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с микрофон
    От ^BoRkAtA^ във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 15-07-09, 13:45
  2. Проблем с микрофон за Скайп
    От ivanhoe72 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 25-06-09, 21:44
  3. Проблем с Микрофон
    От ksm във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-07, 17:21
  4. проблем с микрофон
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 19-09-06, 16:50
  5. Отговори: 25
    Последно: 26-04-06, 08:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе