Здравейте, имам много итнересен проблем с един микрофон или по-точно с компютъра към него.
Микрофона не е нищо особенно - обикновен микрофон за 3 лева и работи /установих го като го сложих на друг компютър/. Но на компютъра на който би трябвало да работи не го прави.Компютъра е с уйн ХР. Нивата във волюм контрола /и уйндоуския и този на саунд картата/ са на макс, когато скайпа почва да набира заглушава микрофона както си му е реда. Всичко общо взето изглежда наред но звук от микрофона няма, нито по скайп нито на вградения в уйн "sound recorder".
Sound Card-тата /c-media/ работи, възпроизвежда звук без проблем. Всичко е наред ! НО микрофона неще да работи...
Може би трябва да спомена че на компа седят и деца които са потресаващо компютърно ограмотени за възраста си и съответно вярвам че всичко което може евентуално да бъде натиснато е натиснато но когато говорим за микрофон не са много опциите няма драйвери няма нищо просто пъхаш и работи ама пък сега е пъхаш и неработи.
Единственото което ми хрумна е входа на звуковата карта да се е прецакал по някакъв начин само че пък не знам как да се уверя че това е/не е проблема. Също трябва да отблежа че тази конфигурация преди е работила отлично в този си вид!
Накратко нямам никаква идеа как да процедирам. Моля ако някой има някаква идея нека сподели ще му бъда благодарен! Мерси предварително!