Тук DPetrov каза най-умното нещо от всички постове в тази тема, NVIDIA сега осигуряват най-добрата производителност/съвместимост/поддръжка. Не ме интересува кой какво сънувал, кой лошо спал и кой какви кошмари за монополизъм има! Факт е, че всички компании се съобразяват с NVIDIA, а колкото си по-добър, толкова повече противници имаш, особено ако са българи и са бедни! Също е факт, че ATI и Matrox загубиха много позиции на пазара на видеокарти и продължават да губят. Kyro/Kyro-II не коментирам изобщо, защото този чип позиции на пазара за сега няма въобще. Колкото и да се изказваме като фенове на дадена марка/чип, реалността е друга - лидерът е NVIDIA.
За маневрите на PowerColor и аз четох по Интернет, те са си направили сметка, ако не са си направили просто скоро няма да ги има.
A това, че Dremer от време на време ползва новините на SetCom като личен форум е друга тема. Освен това "новините" на SetCom излизат обикновено с поне ден закъснение (без значение чии адреси има в ICQ-то си, аз също мога да имам е-mail на шефа на Intel и да го познавам, това дали той ме познава е друг въпрос), така че явно продължава да е в сила тезата "ако другите са сбъркали ние не сме виновни". По плюене и разпространение на клюки българите сме уникални! На празен джоб е така, ако GeForce3 беше на стойност 1/10 от заплатата Ви (както е в някои страни) колко от вас щяха да плюят по NVIDIA? Този GeForce3 е направо отвратителен, нали?
P.S. Който е на мнение, че NVIDIA само овърклоква продуктите си по-добре да си трае! Да вземе да чете малко повече и да отговори на въпроса: "Кой налага стандартите в 3D графиката през последните години?". Нормално е една генерация чипове да излезе с няколко версии на различни честоти, ами каква е разликата между GF2 и GF3? Само честотата ли или има и нещо друго? Каква беше разликата между GF и GF2?
Най-лесно е да се говори по инерция!