Re:Готварски печки / FAQ - обсъждане, мнения
Аз съм фен на уредите на AEG, и може би съм пристрастна, но майка ми си купи такава 2-ра ръка, имах възможността да готвя на нея, страхотна е. И аз много искам да си купя такава, но мъжа ми се опитва да ме разубеди, понеже е доста скъпа.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Точно заради температурата е.Но заради температурата на топене на алуминия(660*)
Макар и малковероятна да е ситуацията,в която съда е без течност,са възможни пластични дрформации на съда
А от какъв материал трябва да са съдовете за да издържат на температурата и да не се деформират? Аз си купих от Метро едни тенджери, но се оказаха голям боклук, при първото леко загаряне се скапаха.
Аз също бих избрала керамичната, но не е ли много скъпа? За тези пари ми се струва, че може да се намери нормална големина печка.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tinka79
Аз съм фен на уредите на AEG, и може би съм пристрастна, но майка ми си купи такава 2-ра ръка, имах възможността да готвя на нея, страхотна е. И аз много искам да си купя такава, но мъжа ми се опитва да ме разубеди, понеже е доста скъпа.
А от какъв материал трябва да са съдовете за да издържат на температурата и да не се деформират? Аз си купих от Метро едни тенджери, но се оказаха голям боклук, при първото леко загаряне се скапаха.
Като за начало трябва да са с дебело дъно. Евтините тенджери и тигани са с тънки дъна и се деформират. Между другото тиганите TCM не се деформират.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Като за начало трябва да са с дебело дъно. Евтините тенджери и тигани са с тънки дъна и се деформират. Между другото тиганите TCM не се деформират.
Благодаря!
Във технамаркета има малко по евтина зануси с керамични котолни. Някак си повече доверие има на зануси пред нео.
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09019141
забравих да кажа, че трябва да е 60см, а ZANUSSI ZCV-560 е 50см
Между другото няма нужда от широка печка. Разликата е най вече в плота отгоре. Фурните не са по големи. И аз преди време си мислех, че трябва да си взема от по големите понеже старата бъгарската печка беше по голяма, но се оказа, че няма смисъл. Друг е въпроса ако искаш да запълниш дадено място в кухнята.
Здравейте.Някой може ли да ми каже доволен ли е от печка Дипломат с керамичен плот с 2 котлона и фурна с вентилатор.Благодаря!
Значи, искам да си купя мини печка с керамичен плот... Кат нормален човек, зает по цял ден в офиса, реших първо да разгледам сайтовете на техномагазините... И аз ли нещо греша, ама там няма една читава с обикновени електрически котлони, камо ли пък с керамичен плот... И, сега едва ли не, дилемата е между Snaige, Diplomat, няква световнонеизвестна Sogo и Davoline, която всеки път като я видя и първата ми асоцияция е за нещо дяволско... :yikes
Ясно, че ич не съм разбирач, ама все си мислех, че задачата не е чак толкова сложна...Случайно да знаете дали Electrolux или Gorenye имат минимодели? И ако трябва да купя нещо от горецитираното, коя оферта е по-малко рискована????
И аз имам същите трудности - искам да сменя 25-годишния си Раховец, а избор направо няма! Колебая се между Snaige, Voltel и новия Раховец - и трите са български, само че първите две са без кабел. Първите две се правят в Хасково. Някой има ли опит с тях? Читава марка за мини печки с пълноразмерна фурна аз поне не открих. Какво ще ме посъветвате?
От 2002-ра имах INDESIT - 50 сантиметрова, с керамичен плот, вентилаторна фурна с програми, въртящ се грил. На цена още тогава - 899 лв. Обаче плота по краищата си няма никакво защитно ръбче, така че ако кипне нещо от тенджерата - да не потече по печката, а да си остане горе на плота. И това беше проблема. Минутка невнимание, манджата кипва, потича от плота към ключовете... и всъщност едно тържествено "баааммм!" те известява, че е трябвало повече да наглеждаш нещата. И че трябва да слезеш чак долу на централното табло да вдигнеш изключилият се предпазител за апартамента. И да викнеш техник за изгорелият ключ на печката.
Така първи път, втори път...пети път! На 6-тият път, точно вечерта на 31-ви декември, когато се готвеха няколко различни ястия и всичко е под пара - бааам! Фойерверките малко подраниха! И ме оставиха с куп недовършени манджи на умряла печка. То добре че беше доброто старо барбекю на терасата, то ме спаси от провал на новогодишната вечеря.
Ядосах се сериозно и още малко след празниците, веднага щом отвориха магазините и снегорините изчистиха пътя до Техномаркет- отидох, харесах си една AEG за 989 лв и си я взех. Засега съм много доволен.
INDESIT-a я подарих на едни роднини, направиха и ремонт за 15 лв и сега и те са доволни (бяха с Мечта преди това). А аз никак не съжалявам че се оттървах от такъв злополучен и гърмящ уред.
Злополучната INDESIT, барбекюто - спасител и новата AEG
http://inlinethumb02.webshots.com/40...425x425Q85.jpg http://inlinethumb12.webshots.com/41...425x425Q85.jpg http://inlinethumb08.webshots.com/41...425x425Q85.jpg
може ли някой да ми каже нещо повече за комбинираните печки газ и ток с марката NEO?
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Между другото няма нужда от широка печка. Разликата е най вече в плота отгоре. Фурните не са по големи. И аз преди време си мислех, че трябва да си взема от по големите понеже старата бъгарската печка беше по голяма, но се оказа, че няма смисъл. Друг е въпроса ако искаш да запълниш дадено място в кухнята.
Зависи от фирмата,майка ми си взе преди време 60 см Горенье,за да и е по-голяма фурната ,а се оказа ,че е същата като 50см.Аз пък си купих 60см Бош и фурната ми е по-голяма от на майка ми(колко точно не знам,но е по-широка).Който му трябва по-голяма фурна -с рулетката и сравнява и мери на място.
Цитат:
Първоначално публикувано от yanta
И аз имам същите трудности - искам да сменя 25-годишния си Раховец, а избор направо няма! Колебая се между Snaige, Voltel и новия Раховец - и трите са български, само че първите две са без кабел. Първите две се правят в Хасково. Някой има ли опит с тях? Читава марка за мини печки с пълноразмерна фурна аз поне не открих. Какво ще ме посъветвате?
Snaige не са български,латвийска е фирмата(или литовска беше)
Здравейте!Момчета,моля,обяснете на невежа като мен,не мога да разбера.Избрах си тази печка Горение K772WD,но я купувам да работи с пропан-бутан,а никъде не мога да намеря написано с каква газ работи и затова чуденето ми е огромно.Моля,помогнете.
И трябва ли някакви допълнителни части за свързването с бутилката?Дюсега съм с газови котлони(турски)и са свързани с бутилката само с маркуч и редуцир-вентила.За печката по същия начин ли е?