Re:Готварски печки / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте на всички.Трябва да си купя готварска печка но незнам каква марка.Обикалях по магазините и се спрях на два модела.Едната печка е ИНДЕЗИТ - 839 лв. а другата е БОШ - 1399лв. едната има всичко каквото има и другата а разликата в цената е огромна.Някой може ли да ми помогне с избора.
Чети по-горе да Индезита. Ние вкъщи имаме Горение. Много съм доволен. Няма вътрящ се грил, но има печене само на топъл възфух от скртития нагревател около вентилатора.
Цитат:
Първоначално публикувано от gero72
Здравейте на всички.Трябва да си купя готварска печка но незнам каква марка.Обикалях по магазините и се спрях на два модела.Едната печка е ИНДЕЗИТ - 839 лв. а другата е БОШ - 1399лв. едната има всичко каквото има и другата а разликата в цената е огромна.Някой може ли да ми помогне с избора.
Няма какво да мислиш. Купи си Индезит. Така след 5-6 години, като излязат нови технологии в печкарството, ще ти се наложи да я сменяш и ще си купиш по-модерна печка.
Ако си вземеш Бош, ще ти е жал да я хвърлиш и ще я ползваш 10+ години, а през това време другите ще си купуват модерни печки и ще те е яд.
Виж и тази http://www.techno-mix.com/component/...category_id=37 Повече функции, Ен. клас А, по добра окомплектовка- 3 тави и странични водачи.Много добра цена. ЗА още предимства виж поста на Джулиан. Освен това някои от моделите на Индезит нямат ф-я печене само отдолу, което си е голям недостатък.
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
Няма какво да мислиш. Купи си Индезит. Така след 5-6 години, като излязат нови технологии в печкарството, ще ти се наложи да я сменяш и ще си купиш по-модерна печка.
Ако си вземеш Бош, ще ти е жал да я хвърлиш и ще я ползваш 10+ години, а през това време другите ще си купуват модерни печки и ще те е яд.
Не си мисли, че Бош от евтиния и средния клас се правят в Германия. Не се заблуждавай по лепенки. Приятен избор. А относно "новите технологии" пърженицата, която я прави "баба ти" на огнището не ти ли харесва повече.
Някой ползвал ли е този модел? DIPLOMAT 203
Като го гледах в няколко магазина ми направи впечатление, че най долното копче за фурната не се върти добре. Струва ми се че бързо ще развали. Така ли е?
http://www.technopolis.bg/catalog/DE...2481B479E9.jpg
Не ползвам точно този модел, но имам компактна печка "Дипломат". Като цяло съм доволен, нямам драматични проблеми, но имам известни резерви към съотношението цена/качество. На твое място, бих обърнал внимание на BEKO MC 110 C или на DAVOLINE 4003
бях се спрял на DAVOLINE хареса ми изработката. Но тя е с по-малка фурна и габарити от дипломата
Здравейте! На съседката ми и се отлепи предното декоративно стъкло на вградената и фурна „Едеса“. Сега модела точно не знам, но не е нова. Решила жената да почисти стъклата и разглобила до колкото може вратичката и в един момент стъклото се разлепило. Предното декоративно и масивно стъкло в долната страна е предвидено захващане на три места (в двата края и по средата) с три „Г“ образни планки, които се фиксирани с по един винт, а самите планки са залепени за стъклото с нещо черно на цвят като гума. Не знам силикон ли е или някаква друго лепило. Лявата планка е наред, средната липсва а дясната е разлепената. Въпроса ми е знаете ли с какво подходящо лепило или силикон за висока температура може да се залепи отново.
Лепилато SUNFIX лепи идеално стъклко, но незнам как стои въпроса с температурата, която за външно стъклно не е висока.
Благодаря. Гугъл бързо каза че до 120°С за кратко може и до 150°С.
http://www.cenite.com/cena/%D0%9B%D0...50gr./69800142
Мисля, че ще може да ми свърши работа. Не съм мерил температурата на външното стъкло, но надали превишава 120°С
Здравейте, бих искала да попитам дали имате впечетления от тази печка, и въобще от марката НЕО. Български ли са? Ясно ми е че като е евтина, няма да е кой знае какво....
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09066303
а за тази странна марка ??? http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020241 какво ще кажете
Здравейте!
Мисля да сменя старата готварска печка с нова, пообиколих по магазините , но отговорите на въпросите , който задавам са много различни.
Първото, което още не съм решил е дали да взема с два котлона на газ и два на ток ( има място за бутика), приятели имат комбинирани и казват ,че времето за проготвяне на газ е много по-малко и е по-икономично, но не намирам печка, която да комбинира газ с керемични плотове , а ми се иска да взема тъкава(ако въобще, ще е тъкава).
За готварска печка с цена околу 600-700 лева, коя марка бихте ми препоръчали?
Хм мисията ми се струва невъзможна поне с тоя бюджет.Керамични котлони и газ се сещам само за един модел на HANSA -602MCE3.45ZPTA но цената там отива към хилядарка.В тоя случай аз бих постъпил по друг начин ако много държа да е такава.Поръчвам си шкаф с термоплот за вграждане на фурна от някоя фирма която прави кухни-цената е под 140лв.Освен ако не са надули цените:)После бих избрал фурна и плотове за оставащите пари.Предполагам ще надхвърли със 100лева сегашния ти бюджет.А другия вариант е да си вземеш печка с обикновени котлони +газови така ще са ти необходими само около 500лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от pakri
За нищо на света не вземай Сого!!! Това е детска играчка направо. Тънка ламарина, която се загрява почти колкото котлон, когато пуснеш фурната-смятай колко е неефективна..Котлоните са изумително слаби..Не се чисти-ламарината е ужасна, ръждясва..Ое да изброявам ли???!!
С една дума-само харчи ток