Re:Готварски печки / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте, харесал съм си две фурни на АЕГ
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
и
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
Защо едната е с две копчета за въртене, а другата с шест? Каква е разликата? Наистина ли са произведени в Германия и препоръчвате ли ми ги?
Разликата е, че тази с шестте копчета управлява керамичен плот с четири котлона, и задължително вървят комплект. Нямам преки впечатления за фурните АЕГ, но ми изглеждат доста добре направени. На фурната пише: Произведено в Германия. За мен, по-гъвкавата конфигурация е фурна и плот с афтономно управление.
Здравейте,интересувам се от мини готварска фурна,може и без котлон.Бихте ли ми препоръчали нещо,което все пак да събира една средна тава?Засега това,което видях,не ставаше,че много огладнявам :)
Бюджетът ми е до 100лв.,може и малко отгоре,ако си струва.
Явно са вдигнали цените, на две места питах околу 350 лева е шкаф с монтаж на фурна и котлони, плот и една допълнителна дъска да затвори една дупка от 8см.
Отделно фурна и котлони са над 1000 лева.....................бих могъл да дам 1400 лв.
Другия вариант е да взема само на ток, обикновена печка:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055395
Здравейте,
Спрял съм се на тази готварска печка. Ако може да предложите нещо по добро до 500 лв. с 2 газови и 2 електрически котлона. Не знам дали е хубаво да имам въртящ се грил. Ще бъда благодарен за съветите!
Обема на фурната е малък. Не пише, дали фурната има вентилатор. Най-вероятно - не. Не е отбелязано какви защити има(и дали има) от изтичане на газ. Няма въртящ се шиш. Не, че е голяма загуба, нашата има, но никога не сме го използвали, но все пак за тези пари... Единствено, което е като "+" за отбелязване е енергийния клас - А. За тези пари, ако се поогледаш, ще намериш и нещо по-добро.
Мястото където трябва да се събере е 55 см. широко. Ако някой може да препоръча печка с 2 газови и 2 електрически котлона като цената може и да е над 500 лв., въпроса е да не се хвърлят пари за нещо некачествено.
Благодаря предварително!
Купих си печка за вграждане Електролукс EOK66030 по-малък размер. Няма долен реотан, но съъс заден вентилатор. ЯВно има някаква особеност при готвенето с нея, защото някои неща се готвят прекалено дълго. Има ли някой подобна печка и би ли споделил готварския си опит с нея?
Цитат:
Първоначално публикувано от petpetkov
Купих си печка за вграждане Електролукс EOK66030 по-малък размер. Няма долен реотан, но съъс заден вентилатор. ЯВно има някаква особеност при готвенето с нея, защото някои неща се готвят прекалено дълго. Има ли някой подобна печка и би ли споделил готварския си опит с нея?
Като е без долен нагревател на фурната, как очакваш да изпича бързо и добре? Ако са ти казали в магазина, че вентилатора хомогенизира Т* във фурната, това донякъде е така. Но не очаквай от него да ти замести долния нагревател и да докара необходимата Т* за печене.
По принцип готвенето на конвекция е по-различно от конвенциоланното готвене на долен с горен нагревател. Незнам колко е мощен скрития нагревател, он правилито е да се готви на малко по-ниска температура ако си само на него. Иначе ако се готви на горен и вентилатор става по-бързо, защото горните нагеватели са мощтни. По-добре си чети книжката за да получиш задоволителен резултат. Не всичко може да се готвни а горен нагреватл и вентилатор, както не всчико става за вентилатор със скрития нагревател(конвекция). Ако имаше функция долен нагреватл и вентилатор нямаше да е лошо.
Настана време да се рзделя с 30 годишната си Мечта. Решил съм да купувам печка с керамични котлони. Гледам в Техномаркет полските печки AMICA, които не са особено скъпи и поне по оскъдната информация от сайта предлагат повече функции. Имате ли впечатления за тези модели:
http://www.technomarket.bg/products/...51ce3-313-tadw
http://www.technomarket.bg/products/...1ce3-434tay-wl
http://www.technomarket.bg/products/...ca-51ce2-315ta
http://www.technomarket.bg/products/...606ce3-434tayd
Не мога да се ориентирам каква е разликата от модел до модел освен цената и инокса на последната. Приемам и др. предложения до към 800 лв.
Благодаря.
Амика или 800 лв?
Просто разликата е голяма, та питам...
Според мен никакви Амики,Нео-та и прочие. Форумите са пълни с отзиви за изгорели ламарини и т.н..
Ето предложение разумно от мен:
http://www.technomarket.bg/products/...att-zvm-5608pw
Форумите са пълни да за изгорели и изядени от ръжда ламарини.На мен са ми се оплаквали и от АЕГ с подобни проблеми но се оказа,че било на терасата остъклена с винкели и много влага.Какво да очакват в такъв случай.Все пак важна е и грижата за уреда не само марката.Не отричам ,че при евтините модели пластмасата много бързо пожълтява и няма оправяне,надписите се изтриват на 2 месец.Въпреки всичко смятам ,че Амика не е по лош вариант от посоченмите Зероват.Между другото къде се произвеждат те?
цитат от друг форум :
"- Whirlpool - продава се под марки Whirlpool, IGNIS, Bauknecht, Polar - производство в Германия, Полша, Словакия, Италия, Турция, Бразилия, Румъния
- FAGOR - продава се под марки Fagor, Mastercook - производство в Испания, Полша
- Candy - продава се под марки Candy, Zerowatt - производство Италия
- Merloni Eletrodomestici - продава се под марки Ariston, Indesit, Hoover - производство в Италия, Турция (тук е моментът да спомена, че имаше апетити на Мерлони да купят Елпром - Варна, ама ТИМ и БСП не го дадоха. Просто за ТИМ парите бяха малко, а за БСП - комисионните)
- Electrolux Group - продава се под марки Electrolux, Zanussi, AEG - производство в Италия, Германия, Унгария, Румъния, Полша, Швеция (ама няма внос от там). Принципно Gorenje беше под шапката на AEG, но след фалита на немската компания и поглъщането й от Electrolux Group Gorenje си остана чисто Словенска. Лошото е, че този символ за качество в момента произвежда същите еднодневки като BEKO, VESTEL и Whirlpool.
- Bosch - Bosch, Siemens - производство в Германия, Испания (в заводите на Fagor), Турция
- BEKO - Beko, Sang - Производство Турция
- Vestel - Vestel, NEO, Hyundai, Voltel, BESS, Crown, телевизори Watson и JVC, хладилници и перални Alaska,
От тук нататък почти всички тези велики марки имат поне по един модел Made in China.
Хубавото е, че и ние Българите сме фактор на пазара. От начало в завод Ворошилов, в последствие в заводите във В. Търново и Стара Загора и сега и в няколко малки манифактури се сглобяват телевизори. Всичко пристига на части от три от най-големите производители на телевизори в Китай - PANDA, KONKA и третия не го помня. Всички тези телевизори излизат на Българския и Балканския пазари със следните марки: NEO, Hyundai, Crown, Elite, Voltel, Teletech (някои модели), SVA, KIA, BESS и т.н. Познават се по това, че са с много над 100 програми (най често са 200, 250 или 255). От тях има доста добри попадения, но има и ужасяващо качество. Основно добрите попадения са производство или на "Битова Електроника" - В. Търново или на завода в Стара Загора (в Ст. Загора се сглобяват и някои DVD-та и 3-4 модела сешоари Philips)
В заключение:
..... бих се замислил над 3 марки:
1. Siemens / Bosch - безупречно качество, пълна гама уреди, сравнително прилични цени
2. Electrolux - с някои малки изключения (микровълновите им са китайски) също безупречно качество
3. Whirlpool - няма смисъл думата (не фирмата) Bauknecht да ти краси хладилника и фурната Whirlpool, а ти да платиш 25-30% повече само за едно име. Като качество са доста прилични. Даже бих казал са почти на нивото на горните 2, като разбира е цените са по-надолу.
И на финала - ако аз си правя моята си кухня или си обзавеждам целия апартамент с техника, марките ще са следните - BOSCH и SONY,
"
край на цитата
Хм, че има някакви познания има човека които го е писал това ,но има и някои неточности.ЗЕРОВАТ ХУВЪР произвеждаха съвместно уредите си под общото наименование.Другото което е за нашия пазар почти няма вече италиански модели а главно Полша,Румъния,Турция.Тоест всички марки включително немските изнесоха производството в източна европа.И на финала му като гледам с какво ще се обзаведе неговото си е чиста фенщина от което си личи ,че само е чел човека.Аз не бих платил за Сони с техните CHINA уреди с изключения на тв които са словашки и испански, а Бош само авточасти си купувам :)
Пропуснах да напиша че бялата техника на Зануси ,която преди се правеше в Испания вече също е в Турция.