Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
На ваше място бих разгледал някое Gorenje.
Имам лоши лични впечатления за марката Gorenje! Хладилника ми е тази марка, и фурната с газови котлони е на тази марка, и микровълновата ми е на тази марка!:) Постоянно дават дефекти и ремонти! За пералните не съм чувал, но щом всичките ми уреди дават дефекти...просто не смея.:)
Пак да попитам - някой знае ли кои марки имат перални с горно зареждане и с инвенторен мотор, за да мога да се ориентирам??? И надеждни ли са?
Колегите, които са по-навътре в нещата, ще те ориентират по-лесно, ако споменеш някакъв ориентировъчен бюджет.
Бюджета няма значение - да отговаря на изискванията ми, описани по горе. Е да речем до 1000лв.:)
Привет! За първи път ще купувам пералня. Бюджетът ми е до 800 лв. От дотук прочетеното, марката AEG е на почит, затова ще помоля за коментар по тези два модела:
AEG L-64740VFL :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
http://www.technopolis.bg/bg/Washing...70FLE/p/687446
Направи ми впечатление и този Електролукс:
ELECTROLUX EWF-1484BW :: Перални машини :: Перални машини :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria
От прочетените почти 60 страници от форума, не намирам особени отзиви за марката Фагор, а съм се загледала в:
Пералня Fagor F - 7212X - FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR и Edesa от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни
Много моля за съвети и помощ - колкото повече чета, толкова повече се обърквам.
Принципно ме интересуват:
- да мога сама да избирам обороти и температура
- да има кратка програма
- желателен е аквастопът
- енергиен клас А+++
- скъсяване на времето на прането
- функция разпознаване теглото на прането и дозиране на вода
Моля, за вашите съвети за гореупоменатите модели или други. Благодаря от сърце на отзовалите се!
gogo68,
Бюджетът ви не е малък и може да разгледате модели на Bosch, Siemens. Конкретни модели и предложения - има доста споменати по-назад в темата, отделете време и прочетете 15-тина страници. Ще добиете добра представа на какво да се спрете.
Ето бързи примери, може да има по-добри, ако някой разбиращ се включи:
http://www.tehnomix.bg/bosch-wat-24440-by
http://www.tehnomix.bg/siemens-wm-14-t-440-eu
http://www.technopolis.bg/bg/Washing...48SME/p/683815
gurcayy,
Благодаря за отговора, но не си ме разбрал какво търся, а именно - с горно зареждане! :) Публикувам отново въпросите си:
Престои ни покупка на нова пералня. Мястото ни е такова, че трябва да е с горно зареждане. Старата ни е Уърлпуул, също с горно зареждане, но издава вече багажа и трябва да я сменяме. Нямам много оплаквания от нея, само дето е много шумна на центрофуга!:) Чета, че с инвенторен мотор/двигател/, били много по-безшумни и надеждни - вярно ли е това? Марката Уърлпуул надеждна ли е в момента и има ли такива перални с горно зареждане и инвенторен мотор? Кои са най-добри като цена-качество и не на последно място - гаранция и реалното им обслужване в България?
Много хора ме съветват по-добре да взема втора употреба Miele, вместо нова - какво ви е мнението за това?!
Въобще ще ви бъда много благодарен за всякакви съвети за такава пералня, от всякакви марки и модели!
Благодаря!
Цитат:
gogo68
......Много хора ме съветват по-добре да взема втора употреба Miele, вместо нова - какво ви е мнението за това?!
Въобще ще ви бъда много благодарен за всякакви съвети за такава пералня, от всякакви марки и модели!
Благодаря!
Мое лично мнение е че с пералня компромис не се прави - все пак става въпрос за личната ни хигиена, та втора употреба не бих купил. Не се знае кой и какво е прал в нея , лично съм виждал хора да си перат миризливите маратонки в пералнята :confused: . Този модел WTLS 65912 ZEN е с новата Zen технология на Whirlpool, новите перални с горно зареждане Green Generation предлагат висококачествено изпиране при почти абсолютна тишина. Иновативната Zen технология замества традиционния задвижващ ремък с високоефективен тягов мотор, който задвижва директно барабана. Резултата е "най-добро в класа си" центрофугиране при по-ниски обороти, което означава по- малко вибрации и по-малко шум, както и по-добра ефективност и надеждност. Ето и малко данни :
Основни характеристики
Тип продукт:
Перални с горно зареждане
Тип зареждане:
Горно
Вид дисплей:
LCD
Центрофуга (об/мин):
1200
Капацитет на зареждане (кг):
6.5
Енергиен клас:
A+++
Енергиен клас за сушене:
A
Програми
Бърза програма (мин):
15
Брой програми:
14
Програма за предпране:
Да
Програми:
Тъмни цветове
Светли цветове
Нощно пране
Aguaeco
Програма памук:
Да
Програма дънки:
Да
Програма за вълна:
Да
Програма за синтетика:
Да
Програма интензивно изплакване:
Да
Деликатна програма:
Да
Смесена програма:
Да
Програма ръчно пране:
Да
Функции и безопастност
Авт. отчитане на количеството:
Да
Система за отчитане на пяна:
Да
Защитна сиситема за деца:
Да
Програма отложен старт:
Да
Технически детайли
Ниво на шума при центрофугиране dB(A):
72
Ниво на шума при пране dB(A):
51
Размери (В x Ш x Д см):
90 x 40 x 60
Системи и технологии:
Технология Шесто чувство
Технология Zen
Direct Drive Motor
Soft Opening
Eco Ball
Материал на кухината:
Полипропилен
Материал на барабана:
Неръждаем
Здравейте, наскоро си купихме пералня Bosch Logixx 8 Varioperfect, втора употреба.
Пералнята беше в отлично състояние до първите 2-3 пранета, след тях започна едно тракане и хлопане и техника установи, че е амортесьор следователно го смени, НО само този, който беше развален и естественено не го смени с някой чисто нов, ами с преправен.
След като си тръгна още същя ден пуснахме пералня на макс. обороти 1400, но хлопането даже се усили и се оказва, че и другите 2 амортесьора са за смяна.
От сервиза ми казха, че не е проблем да си пускам пералнята до събота, когато ще дойдат да я поправят, но искам и второ мнение защото все пак не е ли възможно да се счупи нещо от това дрънкане?
И когато дойдат да сменяват амортесьорите да ги накарам ли да сменят отново този, които сменяха миналата седмица, защото като че ли и той продължава да си хлопа нищо, че го смениха?
Аз бих сменил всичките с точните части. Не с преправяни!
На твое място щях да върна пералнята веднага, откъдето съм я купил!
Само за инфо - за колко взехте пералнята, която е почти 5 годишен модел? Нова е Перална машина Logixx 8, VarioPerfect, текстов дисплей WAS32798ME Таксуваха ли ви първия ремонт и колко?
Цитат:
Gena_bs
Не ни таксуваха нищо, тя е с 1г. гаранция, взехме я за 620лв.
Цитат:
mirandi
Мое лично мнение е че с пералня компромис не се прави - все пак става въпрос за личната ни хигиена, та втора употреба не бих купил. Не се знае кой и какво е прал в нея , лично съм виждал хора да си перат миризливите маратонки в пералнята :confused: . Този модел
WTLS 65912 ZEN е с новата Zen технология на Whirlpool, новите перални с горно зареждане Green Generation предлагат висококачествено изпиране при почти абсолютна тишина. Иновативната Zen технология замества традиционния задвижващ ремък с високоефективен тягов мотор, който задвижва директно барабана. Резултата е "най-добро в класа си" центрофугиране при по-ниски обороти, което означава по- малко вибрации и по-малко шум, както и по-добра ефективност и надеждност. Ето и малко данни :
Основни характеристики
Тип продукт:
Перални с горно зареждане
Тип зареждане:
Горно
Вид дисплей:
LCD
Центрофуга (об/мин):
1200
Капацитет на зареждане (кг):
6.5
Енергиен клас:
A+++
Енергиен клас за сушене:
A
Програми
Бърза програма (мин):
15
Брой програми:
14
Програма за предпране:
Да
Програми:
Тъмни цветове
Светли цветове
Нощно пране
Aguaeco
Програма памук:
Да
Програма дънки:
Да
Програма за вълна:
Да
Програма за синтетика:
Да
Програма интензивно изплакване:
Да
Деликатна програма:
Да
Смесена програма:
Да
Програма ръчно пране:
Да
Функции и безопастност
Авт. отчитане на количеството:
Да
Система за отчитане на пяна:
Да
Защитна сиситема за деца:
Да
Програма отложен старт:
Да
Технически детайли
Ниво на шума при центрофугиране dB(A):
72
Ниво на шума при пране dB(A):
51
Размери (В x Ш x Д см):
90 x 40 x 60
Системи и технологии:
Технология Шесто чувство
Технология Zen
Direct Drive Motor
Soft Opening
Eco Ball
Материал на кухината:
Полипропилен
Материал на барабана:
Неръждаем
Благодаря за отговора! Ще помисля. Много трудно се дават тука съвети нещо...:)
Относно горното зареждане, вече над 50% от пералните са производство на Whirlpool.
Whirlpool, Indesit, Hotpoint/Ariston, Gorenje - всичките се произвеждат в Словакия в завода на Whirlpool и единствено баджа им е различен..