-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Здравейте, след дълго четене по форумите успях да попадна на това http://www.lg.com/bg/peralni-mashini...specifications ,
като в момента е на промоция. Бихте ли споделили вашите мнения относно тази пералня или евентуално да ме насочите към друг продукт с тези характеристики, в този ценови диапазон.
Благодаря предварително!
-
Ползвам точно този модел от 2013 година.Пералнята е супер безшумна,и супер добре изпира.Пазарувай смело.
-
Здравейте! Ползвам пералня AEG 41235 ELECTRONIC с горно отваряне, втора употреба. Нямам никакви инструкции, за това моля за помощ. При стартиране на програма започна да налива вода, след няколко секунди се чу пукане и всичко приключи. Индикаторите си светят за нормален режим на работа. Разглобих програматора. След като я пуснах отново интикаторите пак светят за нормален режим, няма наливане на вода и след няколко минути изписва грешка Е04
-
Попрегледах темата и наблегнах на последните 20-тина страници. Ориентирал съм се към Siemens WM14T440BY илиBOSCH WAT 28460 BYза ~900лв.
Има ли нещо по-добро в диапазона 800-1000лв и нормално ли е да дам хилядарка за турска пералня?
Също ми е чудно .... едно GORENJE W 7523 струва 570лв. и би ми свършило идеална работа, тъй като не държа на екстри, отложени стартове и т.н....просто искам по-качествена машина. (ще си пере майка ми с нея - на 2-3 от програмите веднъж/два пъти в седмицата и това е). Струва ли си да икономисвам и ако е така правилен ли е избора ми?
Та... реално разликата от 550 до 900 само в екстрите ли е или и качеството е на нужното ниво?
Поздрави, Иван!
-
Здравейте,
Харесал съм си следните перални: Hotpoint-Ariston WMG823B EU, Whirlpool FSCR70414, Gorenje W7443L и Gorenje W7523. Коя според вас си заслужава повече и бихте ли препоръчали други перални до към 700 лв.?
Искам да попитам за: Hotpoint-Ariston WMG823B EU и Whirlpool FSCR70414 - имат ли външен филтър или са от тези които са в барабана, тъй като на снимките не се вижда капак отпред някъде долу? И дали някой може да каже дали посочените Уърпул и Горение имат кратка програма и колко минути трае, че рових къде ли не и никъде не намерих информация?
Поздрави
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
vanio
Попрегледах темата и наблегнах на последните 20-тина страници. Ориентирал съм се към Siemens WM14T440BY илиBOSCH WAT 28460 BYза ~900лв.
Има ли нещо по-добро в диапазона 800-1000лв и нормално ли е да дам хилядарка за турска пералня?
Също ми е чудно .... едно GORENJE W 7523 струва 570лв. и би ми свършило идеална работа, тъй като не държа на екстри, отложени стартове и т.н....просто искам по-качествена машина. (ще си пере майка ми с нея - на 2-3 от програмите веднъж/два пъти в седмицата и това е). Струва ли си да икономисвам и ако е така правилен ли е избора ми?
Та... реално разликата от 550 до 900 само в екстрите ли е или и качеството е на нужното ниво?
Поздрави, Иван!
Купих си GORENJE 6623/S, словенска е!
-
Цитат:
vanio
Купих си GORENJE 6623/S, словенска е!
Колко време е най-кратката програма и тъй като гледам че е слим модела, не е ли много къс барабана? Какви са ви първите впечатления - тиха ли е (тъй като май не е с инверторен мотор) и други?
-
Здравейте,
11 годишното ми Горене се предаде изпуши и си очерни една от платките. И да може да се оправи предпочитам да взема нова машина.
Изискванията са да покрива възможностите на бившата.
Обороти 1600 или повече, че още не сме се докарали до сушилня.
Килограми пране 8-9.
Отложен старт.
удължаване скъсяване на програма.
Общо взето това бяха нещата които позлвахме на изгорялата.
Това в което съм се огледал понеже до сега позлваме предимно уреди на тези марки за сега е:
Горене W9865E около 1000лв
Бош WAW32540EU около 1500лв.
Познатите ме съветват да стоя далеч от Горенето нещо се чупели много напоследък, не били като старите.
Какво бихте ме посъветвали?
-
-
След още няколко негативни мнения за Горене то отпадна.
Финално взех Бош но до 1400 оборота Serie | 8 Logixx WAW28560EU - на цена 1300лв
в магазина продавача специално похвали надписа "made in Germany" на предния панел.
Реалността обаче е че след разпакетирането вкъщи подобно нещо не пише на пералнята. Може и наистина да е произведена в немско но дори и отзад не намерих подобен надпис.
Другото което ме притеснява повече е, че пералня за толкова пари не идва с маркуч с Аквастоп а със съвсем обикновен и опсание в инструкцията как след всяко пране трябва да си спирам водата от крана. Боже в пералнята има сигурно цяла операционна система като гледам как бавно пали (буутва) а им се е посвидяло на пералня от високите им серии да сложат защита от протичане на маркуча.
Старото Горене има един пластмасов тутмак с който завъшва маркуча на чистата вода което предполагам е аквастоп-а, мога ли да го ползвам него ? Според упътването не ама ако на пералня за 1.3К седна и почна всеки ден да и въртя кранчто на водата ще имат да вземат. По-скоро ще си застраховам къщата за наводнение.
-
Ти сигурен ли си в това, което пишеш? Прочтели си упътването, ама детайлно и бавно?
И не предполагай, а провери какво е "пластмасов тутмак" на Gorenje-то! По-вероятно е да е филтър за входящата вода.
-
http://www.delta-elis.com/imgdir/2897-900.jpg
Ето аквастоп маркуч, той си е с букса и винаги има знака за високо напрежение... моя Панасоник от подписа има.. както и всяка миялна.
-
Цитат:
dwrbudr
Ето аквастоп маркуч, той си е с букса и винаги има знака за високо напрежение... моя Панасоник от подписа има.. както и всяка миялна.
Добре ако трябва да има кабел - не Горенето кабел няма. Значи най-вероятно е нещо мханично може и филтър да е. И наистина съдомиялната има жица.
Това обаче не оправдава произдоителя, че не е сложил аквастоп.
Да в упътването пише, че аквастопа както и обикновения маркуч е "само за определени модели". Мизерници.
-
Цитат:
orlincho
Добре ако трябва да има кабел - не Горенето кабел няма. Значи най-вероятно е нещо мханично може и филтър да е. И наистина съдомиялната има жица.
Това обаче не оправдава произдоителя, че не е сложил аквастоп.
Да в упътването пише, че аквастопа както и обикновения маркуч е "само за определени модели". Мизерници.
Този модел няма "Аквастоп". Има "Многостепенна водна защита". За консултатнта, може би е едно и също.
За справка: Продукти - Пране и сушене - Перални машини - WAW28560EU
-
Това е редовния номер и предполагам пералнята е закупена от технополис не забравяй, че според закона за защита на потребителите можеш да върнеш въпросния уред в 7 дневен срок особено при несъответствие с предлаганото в магазина.
Другото което е аквастопа жиците са скрити вътре в тази издутата част която колегата е показал и е вързан директно за електрониката на пералнята и когато няма ток до нея т.е. не е включена вода не може да потече по маркуча.
Имам бош само, че втора употреба вече от няколко месеца и мога да кажа, че за модел 2008 година както е по лепенката отзад която удостоверява и, че уреда е внос от Германия има доста благинки които чак в новите модели на АЕГ и подобни се появяват.
Говориме за Аквастопа, Джет система, Откриване на петна, Отложен старт, 1400 оборота кратка програма и т.н. и т.н.