-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Здравейте! Реших да сложа още един минус - на пералнята Сиеменс.
Перях на програма "хигиена", с включен намален капацитет (5кг) и времетраене около 2 часа, или 1 час пере при 60градуса на водата. От програма бяха изминали 45 минути и оставащо време от 1 час и 15 минути. Всичко добре, докато случайно не включих опцията за"предпазване от измачкване". Към оставащо време се добавиха 30 минути и ощо стана 1 час и 45 минути. Време, почти колкото цялата програма. Веднага го изключих, но пералнята не продължи от 1 час и 15 минути. Един вид ще пере допълнително още 30 минути. И за какво? За мен това е дефект на програматора - калпав софт. Пералнята не разпознава изключването на опцията "предпазване от измачкване", както и да продължи оттам, където е включено или изключено. Трябваше ръчно да конфигурирам плакнене и центрофуга. С две ръце ДОЛУ :thumbdn::thumbdn: за немско-турските боклуци!!!
-
Броцки,твойта пералка е Миле.
Да ти обяснявам ли??
На твоите изисквания отговаря Миле,ама хич не ми се обяснява,защо?!
Тези на Самсунг с керамичен нагревател,ау как Миле не са откраднали технологията?
А още си ползват старите нагреватели?
За Сименс,моля те спри с коментарите.
Ползвах в чужбина Сименс -пералка и печка,без проблеми.
Сега в БГ ползвам Бош,защото Сименс ми идват скъпи.
А понеже си манаджия,единствено ти отговоря Миле,защото това е пералня за пране и капризите на някои хора.
-
Програма от два часа ми се струва много дълга.Дългите програми са типични за старите перални.Иначе дефакто,програма ,,против измачакване няма,, просто като натиснеш тази опция и автоматично оборотите се свалят на 800,което може да се настрои и ръчно.
-
При мен стандартна програма памук на 40С е 1:27, цветно на 40 е 1:17. Един приятел си взе Самсунг някакъв - стандартна програма 2:30... отиде се не видя. Явно зависи колко мощен реотан са сложили за загряване на водата, ако е някой нефелен дето по 15мин се мъчи да загрее.. ясно що е 2:30. При мен увеличение с 10 градуса на програмата увеличава и с 10мин времето.
-
Нашият БОШ - памук 60 гр. - 2:20 базово време, 40 гр. - 2:40 :) . Това при 1600 оборота центрофуга
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
itallianeca
Програма от два часа ми се струва много дълга.Дългите програми са типични за старите перални.Иначе дефакто,програма ,,против измачакване няма,, просто като натиснеш тази опция и автоматично оборотите се свалят на 800,което може да се настрои и ръчно.
Тя може да ви се струва дълга, но така се постигат новите стандарти за икономия на вода и ток. Колкото по-икономична толкова по-дълга е програмата. Това е вярно не само за перални, но и за сушилни и съдомиялни.
Лично мен не ми пречи не знам вие баете ли им докато перат?
-
Цитат:
kokovox
Тя може да ви се струва дълга, но така се постигат новите стандарти за икономия на вода и ток. Колкото по-икономична толкова по-дълга е програмата. Това е вярно не само за перални, но и за сушилни и съдомиялни.
Лично мен не ми пречи не знам вие баете ли им докато перат?
Икономични режими от 3 часа, но е неудобство да й висиш. Гледам да не е без надзор, нали трябва и да долея водата за по-добри резултати. За пералнята вода, за мен ракия;)
-
Това с ракията ми хареса.
Имах стар модел пералня с два нагревателя по 1.5kw,уникална машина.
Тези дълги програми са измислици на еколозите.
Нещо имам проблем с качване на снимки,иначе щяхте да видите,програма памук и различни температури и време.
Защо дългата програма трябва да ми скапва калпавите лагери и износва четките на моторетката?Или през това време да чакам токови удари,които да унищожат инвертор на мотор с „десет години гаранция”?!
-
Цитат:
itallianeca
Напротив, дългите програми са типични точно за новите перални. Поради там си Еко изисквания, по-малко ток, вода и т.н. А, тези кратките 30 минутни програми дето ги има - те са само за плакнене ;)
-
Приятел,ползвал съм машини с различен максимум 2.1, 2.4/в момента ползвам/ и 3kw.Тази мощната беше номер едно,а тези еколози разказаха и играта на електрониката,не само в пералните.
Едно е нагревател с мощност 3kW на 220v,друго е два с 1.5kw, които работят на 110v,нищо че се управляват от реле/та/.
За съжаление старите добри инженерни решения отиват в историята.
Нищо не разбирам от икономии!
Но знам,че ако трябва да стопля 20 литра вода до 60°С,независимо дали нагревателя е 1-2-3 или 4kw,енергията която ми е небходима е точно определена.Разликата е във времето.
-
Цитат:
shogo
Напротив, дългите програми са типични точно за новите перални. Поради там си Еко изисквания, по-малко ток, вода и т.н. А, тези кратките 30 минутни програми дето ги има - те са само за плакнене ;)
Това което ползвам в момента е с най-високия енергиен лейбъл,пере почти вода,без прах и без ток и всички програми са по 1 ч.до 1.20 минути.Стара пералня закупена преди 9 години имаше само една бърза програма за 40 минути всичко друго беше по 2.30 минути.И с други перялни от преди 10 години съсм се сблъсквал всичките перат за не по малко от 2 часа.На мен по логично ми звучи пране за 1ч. да е по икономично от пране за 2ч.,освен ако 2 часа не ги кисне само във вода и после да ходиш сам да си ги изтискваш в банята;)
-
Цитат:
shogo
Цветното на 20 минути добре се изпира. Зависи и колко цапаш. За краткото време прави повече завъртания на казана. Трябва да експериментираш.
[COLOR=inherit !important]
[/COLOR]
[COLOR=inherit !important]
[/COLOR]
-
Никога не съм засичал старата Уърпул,но и нагревателя е с мощност 1950w.
Има производители с автоматични програми около час,доста са добри.
И стига с експерименти,производителя е написал програма,време и тежестта на дрехи.
Няма как на кратка програма да е натъпчете до горе,после пералнята не пере .
-
За да не бъдем голословни. Това е най-скъпия модел Сименс, който намерих да се продава в България. Пералня струваща над 3000лв с енергиен клас А+++ -50% или харчеща под половината ток на моделите А+++.
Прочетете хубаво описанието и забележете, колко време отнема памучната програма на 60 градуса при пълно зареждане (в този случай 9кг).
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-t...wm-14-u-640-eu
-
Честно да ти кажа вече не искам да чета.
Става ми ясно,че ставаме консуматори.Ремонтите стават много трудни.
Преди години карах Мондео дизел,прокапа нафта от авансатора в Германия.Швабите ми казаха нов за 525€. Същото лято си дойдох в България,където го отвориха на струг.Смениха му О-пръстени,нова заварка и газ.Всичко ми струваше 70 лева.