-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Ко' да пита в магазина?
Като си нямат хал хабер от техниката,която продават.
Да не мислиш,че сервизите им пращат информация,за много машини и те нямат.
Общо взето всичко е батал.
Изборът е евтино с голяма гаранция и след това на боклука или скъпа и скъпи ремонти след време.
Тези в ценови клас 1к ,не знам дали си заслужават,щото не подлежат на ремонт.
Разни цепени казани и видии не стават!
Пластмасите ги правят все по-калпави,рязането минава до нагревател и през камерата за налягане,така че...
Бековците и те започнаха да правят заварените казани.
Изборът стана много труден,човек трябва да е наясно дали ще хвърля или ще се занимава с ремонт след време.
Най-осранините уреди са пералките,всичко е мазало.
Какво значи тиха?
Сигурно ще е в спалнята?
Важното е да пере и не създава проблеми!
Една центрофуга за пет минути се търпи!
Ако си мераклия има и тунинг.
Едно Беко като му сложих истински амортисьори,яки пружини и изолация на ламарините-стана ко'то пчеличка,нищо че беше с колекторна моторетка.
Да не започваме пак а? :)
Пита се продавача тъй като се предполага, че той вижда какво се връща за сервиз. Естествено зависи и от продавача. Но поне за бегла представа.
Тиха значи ....тиха. На мен ми е в кухня до спалнята и не ми беше особено приятно старата да ми "блъска" на главата. Има си db по спецификациите и може да се сравни.
Тунинги избягвам да не стане по зле :) Не робувам чак толкова на техниката. Гледам тя да робува на мен.
-
Пак ще повторя,продавачите нямат никаква информация какви дефекти дават уредите.
Сигурно повечето изчаквате нощна тарифа и тогава си пускате перални?
Стига с тези простотии и дрехите да стоят цяла нощ в пералката.
Много бързо забравихте Перлите,а да не пиша,че цяло чудо си беше човек да се сдобие с нея през соца.
-
Не е въпроса какви са дефектите, а изобщо дали влизат в сервиз. Ясно е че не разглобяемите е почти невъзможно да се ремонтират. Докато има гаранция обаче ще се наложи да ги оправят. Освен ако нямат вратичка за какво да се хванат та да откажат гаранционно обслужване.
А да съм казал, че чакам нощна тарифа или че пера късно вечер? Моля не донаждай с твои интерпретации. Аз лично пера само докато съм в нас защото съм патил вече.... Докато пере не ми допада идеята да ми бучи на главата.
Изобщо не ми се е налагало да чувам Перла как звучи и не ме интересува честно казано. Засяга ме единствено моментната ситуация и за в бъдеще. Щом сега има тихи уреди не виждам защо да си взимам шумна ?!? Може би за да не се изнежа? Или за да ми е гадно и на мене? Айде стига глупости моля!
-
Я ми обясни за децибелите?
Как ги мерят,щото не знам да има общоприет стандарт?
И откъде да си купя тиха пералка и как да я позная в магазина?
Като е лека и не балансирана с калпави пружини и амортисьори?
Ще тропа и блъска,та и простор ще търси.
Няма как пералня 62кг да ми пере сухо пране 8кг.
Аз сигурно съм малоумник?
После що блъска ла?
-
Ще я познаеш по предния панел, от лявата страна пише Miele. Струва колкото Бош и Сименс, но няма толкова много екстри. И може да работи на нощна тарифа, без да мачка и поврежда дрехите.
-
Уж се интересуваш от перални, а явно не си забелязал, че на етикета има записани db на пране и на центрофуга. Сравняваш и толкова....какво точно има за обяснение? Не го виждам сложно.
В какви условия ги мерят не съм се интересувал в случая и не мога да кажа, но все пак е начин за съпоставка на една с друга.
-
Всеки производител ги мери различно,на кой да вярвам?
Само на ушите ми.
Същото е и с хладилници....
Две пералните на различни производители с еднакви децибели имат различни шумове,а може едната да те дразни повече от другата.
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Ще я познаеш по предния панел, от лявата страна пише Miele. Струва колкото Бош и Сименс, но няма толкова много екстри. И може да работи на нощна тарифа, без да мачка и поврежда дрехите.
Програма срещу мачкане след основна е около 25 минути за някои модели може ѝ да е малко повече.Все пак това време човек да отиде до кварталната бакалия.
Стига и ти с това Миеле,достатъчно са скъпи и не всеки може да отдели левчета за тях и да ги поддържа.И те имат слаби места.
Специално при теб имаш екстри,които не знаеш как да активираш.
-
Може и да не знам как да ги активирам, но не я чувам, когато пере; центрофугата до 900 об/мин е съвсем прилична като фонов шум. Не струва повече от някои корейски, турски и китайски недоразумения. Трета година не личи да е ползвана.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
-
Цигара да сложиш изправена и да тръгне на 1400 не пада.
Не съм им гледал цените скоро,но си мисля,че скочиха нагоре.
-
livfc- Разгледай и този модел AEG LF7FBE48S близо година го ползвам и съм супер доволен:ole
-
-
Привет на всички! Налага се спешно да купувам нова пералня. Може ли да ме насочите какво да търся, марка, модел? Трябва ми машина с капацитет 5-6кг, не държа да има много екстри. Бюджет около 600-650лв макс., който не е задължително да се изхарчи. :) Струва ли да взмам от тези с транспортни дефекти, уж маркови, или да се ориентирам към нова в магазин. Помагайте! Благодаря предварително.
-
Здравейте! :) Как да разбера какъв е модела на помпата за Миеле WT 2670 без да я отварям ?