-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Bosch 4-та серия са си супер перални. Даже доскоро 4-та серия бяха с отваряеми казани, но вече май и те не са. Както вече се написа, за тях поне има части. А и май сервиза им е по-читав в сравнение с други. Лоши отзиви винаги ще има. Дори и за Miele. Какво остава за другите.
-
Какво ще рекат тия серии - 4-та, 5-та, 6-та? Имат ли някакво основно деление (описваемо с думи) или са просто числа и категории.
-
Според мен трябва да се гледат най-вече килограмите (по-добра конструкция, материали, компоненти и т.н.) и вместимостта в литри (по-голям обем на барабана). Например, пералня с 1600 оборота, най-вероятно ще бъде с най-големите лагери. Първо си преценете бюджета, след което вече гледайте модели близки до съответната сума. При Bosch има най-различни програми и е доста вероятно не всички да ви трябват. Вкъщи сме с най-високия клас - HomeProfessional, но функцията water plus липсва (за разлика от наличието и в по-евтини модели). Чесно казано мен това леко ме дразни, но както и да е. При нас се търсеше визуален ефект и бяхме ограничерни откъм избор на уреда.
-
Вместимост в литри дават ли някъде? Рекламират се килограмите пране, а реално обемът на барабаните се намалява. Пералнята ни е 7кг (мислех, че е 8), а като гледам сегашните 8кг имат по-малък обем на барабана. Явно се разчита, че ще свършат работа с по-малко празно място.
-
Е вместимостта трябва вече да си я гледате спрямо конкретния модел. Малко ровене е, но информацията винаги може да се намери. Конкретно за Bosch, вижте в сайта на Expo. Там няма начин да не е описано. Ако сте от София може да проверите и на място.
-
А има ли техническа причина да намалят диаметъра на отвора отпред? Старите имаха по-широки, сега масово малки дупки.
-
Проверих в сайта на Expo-то. Има я вместимостта на барабана. Относно големината на отвора, с изключение на AEG май наистина всички са малки вече. Нямам идея защо. Не е много удобно, особено за спални комплекти, но това е положението.
-
Да препоръчате марка за пералня с горно пълнене?
Знам че изборът е ограничен, но старата си отива след близо 15г работа, а мястото не става за странично пълнене...
Грубо, изборът май е между AEG, Whirlpool, Indesit, Electrolux, Candy + съвсем непознати марки
-
Като цяло са доста зле паралните с горно зареждане. Може да погледнете AEG LTR7E373E.
-
При родителите ми един Whirlpool изкара 19 години и пак им купих от същата марка, по тяхно желание. И старата и новата са произведени в Словакия.
-
Новата със сигурност няма да изкара толкова. И у нас навремето имаше хладилник Whirlpool, който изкара емнайсе години, но беше произведен в Швеция. Свърши тая :)
-
Попаднах на странна ситуация по време на пране с пералката.
Хем изпомва водата на основното пране, хем долива вода - едновременно. :lol:
Нещо сензорно ли е?
-
Не е била пералната. Така прави миялната машина, след измиването. Да не би да си я заредил с дрехи??
-
Някой има ли мнение относно пералните на полската фирма Аmica, аз имам две печки на тая марка , орепоръчал съм и на мой приятели и който е купил все е останал доволен , но пералните не знам как са ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Не е била пералната. Така прави миялната машина, след измиването. Да не би да си я заредил с дрехи??
Нямам миялна.
Заредена наполовин. Трябва да е следя, да не направи беля.