-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Вземи си Бош 4а серия и не се лутай повече.
-
Само да не е с "дръпнати очички"!:p
-
Трябва в Полша да ги правят за европа, моята е полска.
-
Аз видях поне 2 модела в TP made in China.
Даже една комби 6-та серия. По-назад написах точния модел.
-
Е то ше излезе едва ли не като някаква обида, че съм предложил втора употреба. Не ви броя парите, ваши са си. Но за 500 лв не знам какво очаквате. На прага на 2025 сме и има инфлация. За n-ти път казвам - има евтини модели на Bosch и AEG (Electrolux). Те обаче почват от 700 кинта нагоре. Всичко под тази граница е шит. И на мен не ми харесва, но това е положението.
P.S. да си беден не е порок. Макар и в очите на младото поколение (както и на старите комплексари) да се приема именно за порок.
-
Бедността не е порок. Но е пряко свързана с мързел и непредприемчивост. Глупостта не е задължителен компонент към бедността, освен ако в днешно време у нас не става въпрос за придобиване на втора употреба перална машина срещу заплащане, вместо бартер.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Е то ше излезе едва ли не като някаква обида, че съм предложил втора употреба. Не ви броя парите, ваши са си. Но за 500 лв не знам какво очаквате. На прага на 2025 сме и има инфлация. За n-ти път казвам - има евтини модели на Bosch и AEG (Electrolux). Те обаче почват от 700 кинта нагоре. Всичко под тази граница е шит. И на мен не ми харесва, но това е положението.
P.S. да си беден не е порок. Макар и в очите на младото поколение (и на старите комплексари) да се приема именно за порок.
Не бе брат, грешно си ме изтълкувал, няма укор и обида в репликата ми, няма лоши чувства, извинявай, просто така фигуративно е казано, да върви моабета :BigGrin Богати, бедни - всички рано или късно все на едно место ще идеме :Drinks:
-
Цитат:
Moro!
Здравейте,
Накратко, комбинирана slim пералня със сушилня на Самсунг се развали - спря да суши. Не може да се ремонтира и ще ми възстановят парите, защото е в гаранция.
Харесах и поръчах AEG LSR6E27DE, защото за пералнята съм с ограничено пространство, а други slim от по-високите серии не намерих. Допълнително поръчах и Bosch WQG14500BY - реших, че ще намеря място без да използвам маркуч за мръсната вода.
Пристигнаха и ги монтирах.
Имам няколко въпроса и ще съм благодарен, ако някой отговори:
AEG-то е произведено в Украйна, а BOSCH-ът е от Полша. Какво е качеството на уредите от тези дестинации?
Пералнята е 6-та серия. Дали има разлика в качеството на използваните материали спрямо другите серии или единствено повечето екстри са определящи за категоризацията им?
Относно сушилнята - мога ли в крайна сметка да суша и дрехи, които са обозначени с пиктограма да не се сушат? Реално, повечето ми дрехи са с такава и малко се обезмисли цялата покупка. Никъде не виждам коя програма на каква температура суши - ръководството не хвърля светлина върху този въпрос. Реално при комбинираната почти не ползвах опциите за сушене(и пак се развали), та нямам много опит. Има ли специфични програми, с които мога да суша всичко - например имам "деликатна" програма?
Благодаря предварително.
Тъй като писах преди да бъде активиран акаунта ми, постът ми стана видим днес сутринта и предполагам, че няма да бъде отчетен.
Дали някой би могъл да отговори? Ще бъда много благодарен.
Поздрави.
-
Като цяло слим пералните не са много препоръчвани. За мен AEG като бранд са много добри, но във форума има негативни мнения за тях в последно време. Не съм специалист, но предполагам, че във върховите серии би трябвало да има по-добри материали (три обтегача, по-добри лагери и т.н.). Относно страните производителки, не мисля, че има разлика в качеството. Единствено върховите серии на Bosch все още се произвеждат в Германия. За сушилнята можеше да пишете в темата за сушилни. Виждам, че е със самопочистване, а този тип сушилни на Bosch (Siemens) предните години имаха проблем именно с това. Дано този проблем да е отстранен и да нямате ядове. Вкъщи сме сушили и дрехи, на които е обозначено да не се пускат в сушилня. Това вече вие трябва да си го прецените. Много зависи от програмата, на която е пусната, материята на съответната дреха и т.н. Прочетете си книжката с програмите на уреда.
-
Благодаря ви. По ваша препоръка, зададох въпросите си за сушилнята в темата за сушилни.
-
Цитат:
CubanLinx
Виждам, че е със самопочистване, а този тип сушилни на Bosch (Siemens) предните години имаха проблем именно с това.
Като стана дума за самопочистване, какво ще рече това за уредите, които са без самопочистване? Какво и колко често трябва да се чисти?
-
Ако става въпрос за пералня, зависи колко интензивно се използва. По принцип е добре да се почиства веднъж месечно с препарат за почистване на перални. Също така става и с таблетки за съдомиялни или с прах за бяло пране. Има и едни препарати на HG, които се водят тежка артилерия. С тях е добре да се пуска на половин година.
-
Май за сушилни става дума.
-
Филтрите на люка след всяко пускане. Няма начин иначе. Филтъра при кондензатора на няколко пускания, като при наличие на мръсотия при кондензатора трява да се пипа внимателно с четка за почистване. Машините на Bosch и Siemens, които са със самопочистване нямат достъп до кондензатора и когато се наложи почистване трябва да се вика сервиз.
-
Да попитам, моето AEG LFR73844BE серия 7000 ProSteam, към кой клас спада, към ниския или към високия?