-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Moro!
@lupar, нека да натрупам малко опит, да се надяваме да не е негативен като при вас, и ще пиша.
Все още не мога да кажа нищо лошо за уредите. Вършат си работата. Веднъж препълних пералнята и не можеше да завърши центрофугирането, но се усетих навреме, извадих част от прането и всичко приключи благополучно. После центрофугирах и извадените дрехи. За момента нямам оплаквания, дано така си остане.
-
Цитат:
Moro!
.....
Щом сте доволни, нека и за напред да бъде така, това е най-важното.
-
Колеги споделете от най-евтините перални кои са читави. Търси се ниска цена и надеждност.
Беко инверторен мотор 499лв. най-евтината с 5г гранция.
Neo 399лв
Ариелли 399лв.
Crown 399лв 3г гаранция. Старият модел пералня е кроун изкара почти 20г само, че леля ми се беше подпряла залитайки и изкърти изгнилата вече вратичка. Нито един проблем за цялото време освен ръждата.
Аз клоня към крауна с 3г гаранция или бекото с 5г гаранция. Читави модели ли са?
-
Извън AEG, Bosch и Miele всичко е една стока и е въпрос на късмет. То и от тях вече има недоволни, какво остава за евтините. Щом ще е евтина гледайте най-голямата гаранция. Какъв е бюджета?
-
Бюджета е за сама жена пенсионерка с минимална пенсия.
-
Най-добре Бекото.
Нивелирайте я хубаво и да не я препълва, особено ако се слагат по-тежки материи, които пият много вода(като чершафи и одеяла).
-
От посочените - beko! Дисплей, инверторен мотор, най-голяма гаранция. Даже "пара" има.:lol:
Колко е читава - нямам идея.
Neo и Arielli са една и съща машина, вероятно. Панелите се различават само по "марката".
С голяма вероятност са производство на Midea.
Недостатък на всичките - slim модели с минимална дълбочина 44см
Crown - не е даден като линк и нямам идея за кой модел иде реч.
Според мен това е "оригиналът" на Crown (произвежда се също от Vestel) с 1000об./мин., но 6кг и е само с 10лв. по-скъп:
Пералня Finlux FXN 106T , 1000 об./мин., 6.00 kg, D , Бял - Finlux, Перални | Търговска верига ЗОРА (zora.bg)
Тази Пералня Finlux FXA7 1015W , 1000 об./мин., 7.00 kg, D , Бял - Finlux, Перални | Търговска верига ЗОРА (zora.bg) е с 80 лв. по-скъпа, но е 7кг
и с 5 години гаранция.
Тези последните поне не са slim - 53см са дълбоки. Поне така са написали на сайта.
-
-
Цитат:
VLADO 66
Колко трябва да си заблуден да си купиш от неясен Румънски търговец пералня, да платиш 70лв за доставка и при гар. проблем да пиеш една студена. Това при положение че Т-полис е официален вносител на Беко и ще ти я докарат безплатно пред вас.
-
Цитат:
VLADO 66
Това не е beko, a единият от моделите на Crown/ Finlux (Vestel) от предния ми пост.
-
Цитат:
lupar
Щом сте доволни, нека и за напред да бъде така, това е най-важното.
Хайде, толкова - 3 месеца без проблеми... При стартиране на центрофугирането, започна да вие/"скимти" на по-ниски обороти. При максимални обороти не се чува. Звучи като лагер или ремък. Чак на 20.01 ще дойде майстор... Ще я ползвам с малко дрехи дотогава, за да не я натоварвам.
-
Аз така и не разбрах каква марка уред си купи!
Върнах се 4-5 страници назад и не срещнах инфо по въпроса.
-
-
Пиша аз от горчив опит вече почти 6 години, обаче никой не ми вярва!
Даже се опитват да ми доказват обратното някои колеги...
Жалко, че не се внасят Midea у нас!
Япончетата, м/у другото, продават техниката си докато работи нормално. Взимат си нова и пак след 3-4 години същата процедура.
Ставаше въпрос за върхов модел Panasonic combo. За някаква повреда са им поискали 2000$ или почти цената на нов уред.
-
Цитат:
Gena_bs
Аз така и не разбрах каква марка уред си купи!...
Цитат:
….Харесах и поръчах AEG LSR6E27DE, защото за пералнята съм с ограничено пространство, а други slim от по-високите серии не намерих. Допълнително поръчах и Bosch WQG14500BY - реших, че ще намеря място без да използвам маркуч за мръсната вода.
Пристигнаха и ги монтирах…..
Тея ще да са…:wink: