-
Re:Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Това не е задължително да е проблем. При повечето (да не кажа всички) перални с дисплеи, времето, което се изписва е ориентировъчно и може да варира по редица причини. Например ако машинате е "преценила", че има още препарат във водата, пуска допълнително изплакване и това удължава цикъла.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nikolay7
Това не е задължително да е проблем. При повечето (да не кажа всички) перални с дисплеи, времето, което се изписва е ориентировъчно и може да варира по редица причини. Например ако машинате е "преценила", че има още препарат във водата, пуска допълнително изплакване и това удължава цикъла.
Предната ни пералня беше Горение и си я караше точно по дисплея до секунда. Тази я пусках и с дрехи, и празна да пере, а резултата е един и същ. Ако на 20 минутна програма ми пере с 25% по-дълго време и такова съотношение се запазва и при други програми това не е ли проблем? Не означава ли по-голям разход на ток и вода? Не знам... Лично за мен една такава скъпа пералня не би трябвало така да работи. И защо в края на краищата цикъла никога не го приключва на 0 мин, а на 4-5 мин. преди изписаното? На изплакване държи 5 мин. повече /т. е. не мърда толкова време от 10-та мин. преди края на цикъла/ при празна /а и с дрехи пералня/. Друго мнение?
-
Пробвай с по-малко препарат..
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nikolay7
Пробвай с по-малко препарат..
Ами няма как по-малко от никакъв да сложа :) Пробвана е и с дрехи, и без. И с препарат, и без... Резултата е един. Сега по обяд ще дойде техника и да видим какво ще каже. Не, че не ми се струва предизвестен края.
П. С. Дойде техника, тества нещо по дисплея и каза, че всичко си е наред. Нищо друго не ми остава и приемам, че е така... Иначе ми се струва, че добре си пере пералнята, има много хубави програми, а желанието за точното отчитане на времето явно е глезотия от моя страна :)
-
Пробвай на различни температури дали разликата ще остане същата.
-
:help
Та отново да си попитам - заслужава ли да купя пералня AEG L 60260 FL?
-
-
-
Търся мнения за пералня AEG L 60260fl
С молба към Знаещите да споделят мнения за този модел.
:help
Жената тропна с крак и рече - "тази искам!"
-
Здравейте на всички и на мен ми дойде до главата да купувам нова пералня стария Elektrolux е почти брак , та ето на какво се спрях в техномаркет http://technomarket.bg/products/0911...c-71282-eco-eu и другия модел е това http://technomarket.bg/products/0905...ung-wf-8622nhw има и един модел на Gorenje но го няма наличен в Сливен..Дайте ми съвет какво да избера , държа на високите обороти и голямата вместимост. в Техномаркет ми правят хубава отстъпка около 5 % затова реших да напазарувам от там.Благодаря на всички отзовали се предварително.Поздрави
-
Митко, Индезит? Самсунг???
Стига бре, пич!
-
Щом ти правят хубава отстъпка, вземи АЕГ L 75270 FL!
Има всичко, което искаш, че и още !
За съжаление не ми стигнаха кинтите за нея....
-
-
Един бърз въпрос - на всички прахове и течности за пране, които гледах в магазина пише, че действат от 30 градуса нагоре. Интересно ми е има ли нещо, което може да пере и със студена вода, и какви какви са резултатите?
-
Пране на по-малко от 30* води до засичане на дрехите.В пералните след напълването им с вода се включва нагревателя, но въртенето не е интензивно именно до достигане на тази температура, а на редица модели дори не върти преди достигане на тези градуси.
Към твърденията, за препарати изпиращи добре и със студена вода, следва да се отнасяме резервирано.