Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Ще полудея!!!:)
Отивам днес в магазина да пазаря, че ми писна... но гледам Горението наредено до един Индезит и изглежда по-голямо на габарит!
Хайде обратно и с рулетката... старата е 55 дълбочина а Горението 60см!!!
А мястото е проблемно заради една тръба, тоест на 60 дълбочина няма да може да влезе!
Сега трябва да я избирам и по дълбочина! Мислех си че са стандартна дълбочина! И ако не бяха наредени различни една до друга нямаше да се усетя и сега щях да се чудя какво да режа!
Здравейте, имам пералня WHIRLPOOL някакъв много стар модел която е ремонтирана 1 път за 11 години. :BigGrin Но както всички хубави неща и това има своя край, пералнята започна да пропуска центрофугата, стига до там и минава на следващата задача. Имам чувството че ремонта няма да е евтин а и от време на време протича по малко. Та реших да я сменям, спрял съм се на този модел WHIRLPOOL WTLS 60910 и бих се радвал да видя и вашите мнения и евентуално предложения за друга пералня. :) Условието е размерите да са 40x60 височина 80 до 90 и цената да не е повече от 600лв.
Благодаря.
Едит: Оказа се че този модел го нямат и остава избор между http://www.tehnomix.bg/whirlpool-wtls-66912 и http://www.tehnomix.bg/whirlpool-wtls-70912.
Ето малко инфо за кодовете използвани от Бош при означението на пералните им. Става въпрос за първите 3 букви от всеки модел и страна на производство:
WAS/WAY-Germany; WAQ-Turkey/Spain; WAE/WTY/WTB/WTW-Poland; WLO/WLX/WVH-China; WOT-Italy, Slovakia; WOR-Slovakia; WAB/WAA-Turkey
Взети са от каталог на Бош за 2014, но предполагам ще важат и за малко по-назад в годините. Дано да са ви полезни. :thumbup
Препоръка и мнения за пералня от следните модели в ценови диапазон 650 - 750 лева:
1. Ariston AQ7L 092 U - Пералня - Техника.БГ - Изгодна черна и бяла техника
Ariston с 5 год. гаранция Серията Aqualtis спряна ли е след 2012? Мотора инвертор ли е?
2. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NS-WM-12E367BY
Siemens с 2 год. гаранция Плюс ли е казан от неръждавейка?
3. Перална машина свободностояща W7403 - Gorenje
Gorenje с 3 год. гаранция и 10 год. на нагревател
Пералнята ще се ползва в Бургас, където водата е доста варовита.
Спешно трябва да вземам пералня ,спрял съм се на AEG L-64740VFL.
Някакви отзиви, също приемам съвети за друго в бюджет до около 800-900 лв.
Предпочитам да не е с инверторен мотор.
Какво друго си заслужава в този ценови клас да погледна?
Цитат:
Първоначално публикувано от
kiks
На база лични наблюдения, бих препоръчал SIEMENS-WM-12E367BY или аналогичен модел на БОШ.
Имат и добър сервиз.
За по-голямо спокойствие - удължена гаранция.
Здравейте
Че новата пералня ще е Бош то е ясно. Но видях и Сименс
BOSCH WAY 32890 EU
SIEMENS WM 16 Y 890 EU
или
SIEMENS WM 16 W 640 EU
BOSCH WAW 32640 EU
Въпроса ми е - каква е разликата м/у моделите
Благодаря ви предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vasilevv
На пръв прочит, разликата е в годината на производство (смяна на моделната гама) и количеството пране.
Къде може да се види годината на производство? Има ли съществена разлика между двете марки? И заслужава ли си да се вземе по-скъпия модел и кой?
Препоръчайте пералня за вграждане. Заслужават ли си тези комбинации пералня+сушилня.Търся качество. Бюджет 1-1,2к :)