Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте,
трябва да закупя спешно бойлер за вкъщи че вече втори ден сме без топла вода (няма и градска баня вече ).
Тръгнах да чета, но колкото хора - толкова и мнения! Като цяло бюджета е до 300лв макс. - вертикален.
Препоръчайте ми нещо качествено което ще изкара доста години и най-вече да знам че ще спя спокойно като го сложа.
Благодарности - поръчах само че 100л, 7 години гаранция... надявам са да са безпроблемни.
Дано не се налага да я ползваш тая гаранция ..
1 Прикачен файл(ове)
Този казан работи вече 10 години при мен,
не го сменям за друг дори да ми го подарят.
Здравейте!
Намислил съм да си сменя бойлера.Спрял съм се на два модела,главно заради това, че са слим,защото наистина нямам никакво място,а и са клас Б.Моделите са :
- http://eldominvest.com/bg/product/363.html
- http://eldominvest.com/bg/product/57.html
Чудя се обаче кой да избера.Единия е с по-интелигентно управление,а другия доколкото схванах,не е толкова интелигентен,но пък е с малко по-дебела изолация.И въпреки че е по-прост, а и с по-дебел кожух,е по-скъп с 30 лв.30-те лева не са проблем,само че това ме хвърля в дилема.Мислех си, че като е по-умен един уред,ще е по-скъп,а то се оказа не точно така.
Кажете вашето мнение.Кое си заслужава повече?Кой бойлер бихте избрали и защо?
Благодаря!
По дебелата изолация
Изпратено от моят GT-I8190 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
Julius Caesar
Мислех си, че като е по-умен един уред,ще е по-скъп,а то се оказа не точно така
Не го мисли това за по-умния уред. Специално електронната част на Елдом е правена от полуидиоти, така че не я брой за голям плюс. Точно за тия модели не видях да го споменават в инструкцията (може просто да са махнали забележката), но преди платката им издържаше само 18 часа (!) без захранване т.е. на батерия преди да си забрави часа. Това е толкова абсурдно идиотско, че няма какво да се каже. Надявам се осъзнаваш какво значи уред с програмиране на часове за включване и изключване да си губи времето за 18 часа на батерия.
1) не можеш да разчиташ изобщо на програмирания час;
2) трябва да държиш постоянно включено захранването на бойлера (оправдания "какво толкова" няма смисъл да се пишат);
3) подобни платки с вграден часовник работят по половин-една година (!) на батерия. Прави си сметката какъв супер специалист се е изявил, щом вместо половин година успява да изкара 18 часа.
Споко, на моя Аристон веднага се губят настройките като спре тока. А не е като да е по-евтин от Елдома.
Виж дали е предвидено да има батерия и дали не е изтощена, ако има. Ако беше Бош или AEG и пак така губеше настройки, вече щях да се предам :) Глупостта щеше да е покорила света, но за Аристон - може.
Странното е, че си губи часа, но не си губи настроените температури за нощна тарифа и нормалната. Така пише и в книжката.
Луда работа...
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Странното е, че си губи часа, но не си губи настроените температури за нощна тарифа и нормалната. Така пише и в книжката.
Луда работа...
Температурите може да са записани във флаш или eeprom, докато часът се променя постоянно и стои в RAM. Затова той се губи най-вече - останалото може да се помни и без батерия.
И като не е сверен часовникът какъв е смисъла да си пази останалите настройки?
Просто при некоректно време няма да се изпълни здадената програма със съответните параметри.